Η Μπάρτσα χρειάζεται κλασική…remuntada, δηλαδή ανατροπή, για να προκριθεί στα ημιτελικά μέσα στη Μαδρίτη, μετά την εντός έδρας ήττα 2-0 εντός έδρας στο πρώτο ματς, όμως ο Γιαμάλ δεν χάνει την πίστη του:
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι έχουμε κάνει όλη τη σεζόν, να παλεύουμε για αυτόν τον σύλλογο. Θέλουμε πραγματικά να προκριθούμε στα ημιτελικά και θα τα δώσουμε όλα. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, είμαστε κορυφαία ομάδα», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.
Ο 18χρονος άσος δεν έκρυψε ότι ελπίζει να έχει καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή και ζήτησε με χιούμορ κάτι από τον αντίπαλο προπονητή:
«Νιώθω καλά. Θα δούμε αν ο Σιμεόνε είναι διατεθειμένος να μου κάνει τη χάρη αύριο και τολμήσει να με αφήσει σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Δεν νομίζω ότι όλα πρέπει να περάσουν από εμένα, αλλά δεν θα με πείραζε κιόλας».
Η Μπαρτσελόνα έχει ιστορικό μεγάλων ανατροπών στο Champions League, με πιο χαρακτηριστική εκείνη απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2017, όταν γύρισε το 4-0 εις βάρος της με νίκη 6-1 στο «Καμπ Νόου». Ο Γιαμάλ θυμάται εκείνο το παιχνίδι:
«Έχω δει αυτές τα στιγμιότυπα πολλές φορές. Ήμουν φυσικά στο γήπεδο τότε!»
Σε εκείνη τη θρυλική ανατροπή είχε πρωταγωνιστήσει ο Νεϊμάρ, τον οποίο ο Γιαμάλ αναφέρει ως βασική πηγή έμπνευσης:
«Τον έχω δει πολλές φορές να παίζει. Ήταν σημαντικό κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας και είναι το ίνδαλμά μου. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για όσα πρόσφερε στο ποδόσφαιρο. Αξίζει κανείς εισιτήριο μόνο και μόνο για να τον βλέπει».