Μεγάλα ματς απόψε για τη League Phase!

Η δράση στο Champions League επιστρέφει, με το πρώτο «πιάτο» της 4ης αγωνιστικής να σερβίρεται την Τρίτη και το ενδιαφέρον να κορυφώνεται. Πέρα από το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με την PSV, το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαίες αναμετρήσεις, μεταξύ των οποίων δύο πραγματικές μονομαχίες-τίτλου, ανάμεσα σε ομάδες που έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν σε τελικούς της διοργάνωσης. Παράλληλα, οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν μπροστά τους δύσκολες δοκιμασίες.


Μονομαχία «γιγάντων» στο «Άνφιλντ»

Στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα ζευγάρι με… τεράστιο βάρος ιστορίας. Ο Τσάμπι Αλόνσο επιστρέφει ως προπονητής των «μπλάνκος» στο γήπεδο όπου κατέκτησε το Champions League το 2005, έχοντας τότε προπονητή τον Ράφα Μπενίτεθ.

Κεντρικό πρόσωπο, ωστόσο, θα είναι ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, που επιστρέφει στο «σπίτι» του για πρώτη φορά ως αντίπαλος της ομάδας που τον ανέδειξε.

Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί τρεις φορές σε τελικό Champions League: η Λίβερπουλ μετρά μία νίκη, ενώ η Ρεάλ δύο. Οι «ρεντς» προέρχονται από νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στην Άστον Βίλα, ενώ η Ρεάλ «τρέχει» ένα σερί έξι νικών, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να έχει ήδη οκτώ γκολ στη διοργάνωση.


Οι κορυφαίοι στο Παρίσι

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει την αήττητη Μπάγερν Μονάχου στο Παρίσι, σε μια ρεβάνς του τελικού του 2020, όταν οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει 1-0 μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

Η Μπάγερν πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν, με 54 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις — τα 22 από τον Χάρι Κέιν! Αντίθετα, η Παρί μπορεί να έχει κάνει μερικές «γκέλες» στο πρωτάθλημα, αλλά στο Champions League παραμένει απόλυτη μετά από τρεις αγωνιστικές, όπως και η αποψινή της αντίπαλος.


Προκλήσεις για Ζαφείρη, Χατζηδιάκο και Ιωαννίδη – Βαγιαννίδη

Μεγάλη πρόκληση περιμένει τη Σλάβια Πράγας του Χρήστου Ζαφείρη, που υποδέχεται την Άρσεναλ. Οι «Κανονιέρηδες» βρίσκονται σε εκπληκτική φόρμα, με εννέα συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και μόλις ένα γκολ παθητικό σε αυτό το διάστημα!

Την ίδια ώρα, ο Παντελής Χατζηδιάκος και η Κοπεγχάγη δοκιμάζονται στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ, ενώ στο Τορίνο η Γιουβέντους φιλοξενεί τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας των Φώτη Ιωαννίδη και Γιώργου Βαγιαννίδη.