Με τον Τερμιλάν Αναρμπέκποφ να αποκρούει 3 πέναλτι, η πρωταθλήτρια Καζακστάν για πρώτη φορά στην ιστορία φτάνει στο League Phase του Champions League, ούσα η δεύτερη ομάδα απο τη χώρα της (μετά την Αστάνα) που φτάνει σε αυτό το επίτυγμα. Έγινε η 30η ομάδα που προκρίνεται στη League Phase του Champions League και περιμένει την κλήρωση της προσεχούς Πέμπτης (28/8, 19:00) στο Μονακό για να μάθει τους 8 αντιπάλους της.
Όπως και στη Γλασκώβη, έτσι και στο Αλμάτι το παιχνίδι είχε ελάχιστες καλές στιγμές.
Στο 25′ ο Φόρεστ από την “καρδιά” της μεγάλης περιοχής των Καζάκων έπιασε μια δυνατή κεφαλιά, όμως ο Αναρμπέκοφ είχε την απάντηση παραχωρώντας το κόρνερ.
Στο 54′ οι Καζάκοι από λάθος στην σκωτσέζικη άμυνα, κέρδισαν έμμεσο φάουλ στη γραμμή της μεικρής περιοχής, ωστόσο δεν απεκόμισαν κάτι από την εκτέλεση διαμαρτυρόμενοι για χέρι του Μαέντα.
Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει την πρόκριση από την κανονική διάρκεια, ωστόσο ο Μαέντα αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Αναμπέκοφ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν με κεφαλιά του Αράντ στο 88′ με τον Σμάιχελ να αποκρούει σε κόρνερ στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης, με τον διαιτητή να σφυρίζει και να στέλνει τις ομάδες στην παράταση.
Και στο επιπλέον ημίωρο οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι, είχαν τη μεγάλη ευκαιρία με τον ΜακΚάουαν στο 107′, όμως ο Αναρμπέκοφ διατήρησε το μηδέν στην εστία του, κάτι που έκανε και στο 112′ σε προσπάθεια του Νάιγκρεν, επομένως όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί ο Αναρμπέκοφ έπιασε τρία πέναλτι με τους Καζάκους να προκρίνονται με συνολικό σκορ 3-2 και τους Σκωτσέζους να μετατίθενται στο League Phase του Europa League.
Καϊράτ (4-3-3): Αναρμπέκοφ, Μρίνσκι, Σορόκιν, Μαρτίνοβιτς (αρχ.), Μάτα (119′ Μπάιμπεκ), Γκλέιζερ (63′ Κασαμπουλάτ), Τάπαλοφ (116′ Στανόγεφ), Αράντ, Γκρόμικο, Ζορζίνιο, Ρικαρντίνιο (80′ Μπαγκντάτ)
Προπονητής: Ραφαέλ Ουραζμπαχτίν
Σέλτικ (4-4-2): Σμάιχελ, Ράλστον (107′ Ντόνοβαν), Κάρτερ-Βίκερς, Σκέιλς, Τίρνεϊ (75′ Μάρεϊ), Νάιγκρεν, ΜακΓκρέγκορ (αρχ.), Γιανγκ (70′ Άιντα), Χατάτε (106′ ΜακΚάουαν), Φόρεστ (70′ Ένγκελς), Μαέντα
Προπονητής: Μπρένταν Ρότζερς