Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 1-0 : Γαλάζια η Ευρώπη (vids)

Οι φίλοι της Σίτι μπόρουν να τραγουδούν όχι απλά για γαλάζιο φεγγάρι αλλά για γαλάζια Ευρώπη. Η Σίτι κατέκτησε τα πάντα, το τρεμπλ. Νίκησε 1-0 την Ίντερ με γκολ του Ρόδρι και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Champions League.

Οι ενδεκάδες

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα άφησε στον πάγκο τον Κάιλ Γουόκερ για να βάλει στην ενδεκάδα τον Νέιθαν Άκε. Μοναδική αλλαγή του Καταλανού προπονητή.

Η Ίντερ κράτησε την ενδεκάδα του ημιτελικού με την Μίλαν. Ο Τζέκο προτιμήθηκε του Λουκάκου όπως ήταν λογικό και ο Μπρόζοβιτς του Μικιταριάν.

Δεν υπάρχει φαβορί

Αν περίμενε κάποιος ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα πατήσει την Ίντερ κατάλαβε μέσα σε πέντε λεπτά ότι αυτό δεν θα γίνει.

Ναι, η Σίτι είχε την κατοχή της μπάλας (60%) αλλά οι νερατζούρι ήταν σε μέτρα στο γήπεδο που δεν αγχώθηκαν ιδιαίτερα ενώ έμοιαζαν και επικίνδυνοι στην κόντρα αν και διστακτικοί όταν έφταναν στην περιοχή του Έντερσον.

Ο Γκουαρδιόλα στο 25ο λεπτό φώναξε στους παίκτες του να χαλαρώσουν δείγμα του άγχους στην Σίτι η οποία έχασε λόγω τραυματισμού και τον Ντε Μπρόινε στο 36ο λεπτό.

Από όλο το πρώτο ημίχρονο έμειναν δύο καλές στιγμές. Το σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα (5′) με πολύ κόσμο μπροστά του μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ και μια προσπάθεια του Χάαλαντ από δύσκολη γωνία με δυνατό διαγώνιο σουτ που έδιωξε ο Ονάνα (27′).

Ρόδρι, Έντερσον, τρεμπλ, αγαλλίαση για Πεπ

Στο 57ο λεπτό έκανε και η Ίντερ την πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Τζέκο να αποχωρεί και τον Λουκάκου να μπαίνει στο γήπεδο και αμέσως ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση των νερατζούρι.

Το παιχνίδι σε ισορροπία μέχρι το 68ο λεπτό. Όταν τίποτα δεν πάει καλά μπορείς να εμπιστεύεσαι ότι ο Ρόδρι θα είναι πάντα εκεί και ήταν για να σκοράρει και να δώσει προβάδισμα στην Σίτι.

Η αντίδραση της Ιντερ άμεση. Δοκάρι σε κεφαλιά του Ντιμάρκο (70′) και σουτ του Λουκάκου το οποίο μπλόκαρε ο Έντερσον (72′).

Την ευκαιρία να κλειδώσει την νίκη έχασε ο Φόουντεν σε τετ-α-τετ στο 80ο λεπτό καθώς μπλόκαρε ο Ονάνα και το θρίλερ συνεχίστηκε με αποκορύφωμα το 89ο λεπτό.

Ο Λουκάκου από το ενάμισι μέτρο με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Έντερσον και κατά λάθος η μπάλα βγήκε κόρνερ και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Έντερσον σταμάτησε στην γραμμή την κεφαλιά του Γκόζενς.

Η λήξη του αγώνα βρήκε την Σίτι στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της και φυσικά κατέκτησε το τρεμπλ. Η Ευρώπη βάφτηκε γαλάζια.

Μάντσεστερ Σ. : Έντερσον – Ακάντζι, Ντίας, Άκε – Στόουνς (82′ Γουόκερ), Ρόδρι – Σίλβα, Γκιουντογκάν, Ντε Μπρόινε (36′ Φόουντεν), Γκρίλις – Χάαλαντ

Ίντερ : Ονάνα – Νταρμιάν (83′ Ντ’Αμπρόζιο), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76′ Γκόζενς) – Ντούμφρις (76′ Μπελανόβα), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (83′ Μικιταριάν), Ντιμάρκο – Λαουτάρο, Τζέκο (57′ Λουκάκου)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.