Τελικός Champions League: Ένας λόγος για να ανησυχούν οι δεισιδαίμονες!

Με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί να τη συνοδεύει, η Μάντσεστερ Σίτι θα αναμετρηθεί με την Ίντερ στον μεγάλο τελικό του Champions League που διεξάγεται στο «Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ».

Η τελευταία φορά που διεξήχθη τελικός Champions League στην Κωνσταντινούπολη ήταν το 2005, σε μία απίθανη ανατροπή της Λίβερπουλ και την κατάκτηση του τίτλου στα πέναλτι επί της Μίλαν.
Οι αγγλικές ομάδες έχουν το προβάδισμα έναντι των ιταλικών στους ευρωπαϊκούς τελικούς. Ομάδες από τις δύο χώρες, έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές σε ευρωπαϊκούς τελικούς και οι αγγλικές ομάδες έχουν νικήσει σε τρεις περιπτώσεις. Το 1984, η Λίβερπουλ κέρδισε τη Ρόμα στα πέναλτι, στη συνέχεια έκανε το ίδιο με τη Μίλαν το 2005. Και φυσικά, η Γουέστ Χαμ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που κέρδισε το Conference League, νικώντας τη Φιορεντίνα στα μέσα της εβδομάδας. Η τελευταία φορά που μια αγγλική ομάδα έχασε έναν ευρωπαϊκό τελικό από μια ιταλική ομάδα ήταν το 2007, όταν η Μίλαν κέρδισε τη Λίβερπουλ με 2-0 στην Ελλάδα.

ΤΙΤΛΟ Η ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ, ΤΙΤΛΟ H ΊΝΤΕΡ!

Μιλώντας για τη Γουέστ Χαμ στην Ευρώπη, έπρεπε να δώσουμε στους δεισιδαίμονες κάτι να ανησυχούν. Η τελευταία φορά που η Γουέστ Χαμ κέρδισε έναν ευρωπαϊκό τελικό ήταν μια νίκη με 2-0 επί της Μόχαχο 1860, για να σηκώσει το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Εκείνη η χρονιά ήταν το 1965, χρονιά που η Ίντερ κατέκτησε επίσης το Κύπελλο Πρωταθλητριών!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.