Ίντερ – Μίλαν 1-0 (3-0) : Λαουτάρο όπως Μιλίτο (hls)

Το 2010 πρωταγωνιστής της Ίντερ στην κατάκτηση του Champions League ήταν ο Ντιέγκο Μιλίτο. Φέτος στον τελικό την οδήγησε ένας άλλος Αργεντινός ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Νίκησε ξανά 1-0 την Μίλαν και προκρίθηκε στον έκτο τελικό της ιστορίας της με συνολικό σκορ 3-0.

Ίντερ χωρίς ρίσκο

Ο Στέφανο Πιόλι είχε για το δεύτερο ματς τον Ραφαέλ Λεάο και τον έριξε στην μάχη για την ανατροπή του 2-0 του πρώτου αγώνα. Δεν είχε όμως τον Μπενασέρ και το κέντρο και πάλι δεν έβρισκε λύσεις.

Η Ίντερ συνέχισε στο μοτίβο του δευτέρου ημιχρόνου του πρώτου αγώνα. Με το στυλ που προστάτευσε το 2-0 που είχε από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και τα κατάφερε εύκολα.

Η Μιλαν έβγαλε δύο μεγάλες φάσεις αλλά ο Μπραχίμ Ντίαθ πέτυχε τον Ονάνα (11′) και ο Λεάο μετά από ατομική προσπάθεια σούταρε άουτ (38′).

Η Ίντερ απείλησε μόνο με στημένη μπάλα και κεφαλιά του Τζέκο που απέκρουσε δύσκολα ο Μενιάν ενώ λίγο πριν το ημίχρονο έχασε με τραυματισμό τον Μικιταριάν και μπήκε ο Μπρόζοβιτς (44′).

Λαουτάρο όπως… Μιλίτο

Ένταση, δύναμη, φάουλ. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου για τις δύο ομάδες χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Πιόλι μέχρι το τελευταίο εικοσάλεπτο δεν έκανε αλλαγές. Ο Ιντσάγκι έκανε. Μια από αυτές, ο Λουκάκου, έδωσε την ασίστ και ο Λαουτάρο Μαρτίνες το 2023 ντυθηκε Ντιέγκο Μιλίτο του 2010 και σκόραρε για να στείλει την Ίντερ στον τελικό.

Η Ίντερ προκρίθηκε πιο άνετα από ότι θα περίμενε και η ίδια στον έκτο τελικό της ιστορίας και πρώτο μετά το 2010 όταν και κατέκτησε για τρίτη και τελευταία φορά το τρόπαιο υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο.

Ίντερ : Ονάνα – Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Ντούμφρις, Μπαρέλα (84′ Γκαλιαρντινι), Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν (44′ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (66′ Γκόζενς) – Μαρτίνες (84′ Κορέα), Τζέκο (66′ Λουκάκου)

Μίλαν : Μενιάν – Καλάμπρια, Τιο (64′ Καλούλου), Τομόρι, Ερνάντεζ – Τονάλι, Κρούνιτς – Μεσίας (77′ Σάλεμακερς), Ντίαθ (77′ Ορίγκι), Λεάο – Ζιρού


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.