Τσέφεριν: «Ο ρόλος της ιατρικής στο ποδόσφαιρο είναι πιο σημαντικός από ποτέ»

Η επίσημη ενημέρωση της UEFA.

«Μια ξαφνική καρδιακή ανακοπή μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Η άμεση λήψη ιατρικής βοήθειας και η άμεση έναρξη της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (CPR) είναι ζωτικής σημασίας, γιατί κάθε δευτερόλεπτο μετράει».

Με αυτό το μήνυμα η UEFA ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία της με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) στην εναρκτήρια συνεδρίαση του 8ου Ιατρικού Συμποσίου της UEFA, που ξεκίνησε σήμερα στην έδρα της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB) στην Φρανκφούρτη.

Στόχος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι να παρασχεθεί σχετική προσωπική εκπαίδευση σε περισσότερα από 12.000 άτομα συνολικά.

«Ο ρόλος της ιατρικής στο ποδόσφαιρο είναι πιο σημαντικός από ποτέ και η UEFA είναι πολύ περήφανη που ξεκινά αυτή τη νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με το ERC. Ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι παρευρισκόμενος σε μια ξαφνική καρδιακή ανακοπή, και όταν συμβαίνει, κάθε δευτερόλεπτο έχει σημασία. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ισχυρή φωνή του ποδοσφαίρου για να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για αυτό το πρόβλημα και να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους, να ενισχύσουν και να σώσουν ζωές», είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης είναι ενθουσιασμένο για τη συνεργασία μας με την UEFA. Μέσω αυτής της συνεργασίας θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων με ένα κρίσιμο μήνυμα: όλοι μας μπορούμε να σώσουμε μια ζωή αφιερώνοντας λίγο χρόνο στην εκμάθηση της αναζωογόνησης. Μαζί θα αυξήσουμε το ποσοστό επιβίωσης από καρδιακή ανακοπή», τόνισε ο καθηγητής Dr. Κοέν Μονσιεούρ, πρόεδρος του ERC και ένας από τους ομιλητές στο συμπόσιο.

Υπολογίζεται ότι η ταχεία και σωστά χορηγούμενη βοήθεια μπορεί να διπλασιάσει ή και να τριπλασιάσει τις πιθανότητες επιβίωσης από ξαφνική καρδιακή ανακοπή και να σώσει έως και 100.000 ζωές ετησίως σε όλη την Ευρώπη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.