Δ΄ Όμιλος: Η Τότεναμ άφησε εκτός Ευρώπης τη Μαρσέιγ στο 90+5, ανατροπή και πρόκριση για Άιντραχτ (hls)

Η Τότεναμ στις καθυστερήσεις άφησε εκτός Ευρώπης την Μαρσέιγ, οι Άγγλοι με 2-1 πήραν την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου. Δύο γκολ σε 10 λεπτά ήταν αρκετά για την Άιντραχτ (2-1) η οποία έστειλε την Σπόρτινγκ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο Europa League.

Μαρσέιγ-Τότεναμ: 1-2

Ανατροπή για την Τότεναμ, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με γκολ του Χέιμπεργκ στις καθυστερήσεις προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League ως πρώτη του ομίλου. Αντίθετα η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ μένει εκτός Ευρώπης και τελευταία στο όμιλο.

H Μαρσέιγ στο 45+2 εκτελέστηκε το κόρνερ, η μπάλα καταλήγει από σέντρα του Ταβάρες στον Μπεμπά, ο οποίος με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τους Γάλλους κόντρα στην Τότεναμ. Η απάντηση από τα «σπιρούνια» ήρθε στο 54ο λεπτό από τον Λανγκλέ. Ο Πέρισιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Γάλλος αμυντικός με κεφαλιά κέρδισε τον Πάου Λόπεθ για το 1-1 της Τότεναμ. Ολική ανατροπή για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήρθε στο 90+5 ο Κέιν έδωσε στον Χέιμπεργκ και εκείνος έκανε το 2-1 για τους Άγγλους μέσα στην Μασσαλία.

Οι συνθέσεις:

Μαρσέιγ (Ίγκορ Τούντορ, 3-4-2-1): Πάου Λόπεθ, Μπεμπά, Μπαϊγί (10′ Γκιγκό), Μπαλέρδι, Κλος (74′ Καμπορέ), Βερτού (74′ Ουντέρ), Ρονζιέ (83′ Σουάρες), Γκεντουζί, Ταβάρες, Αρίτ, Αλέξις Σάντσες.

Τότεναμ (Κρίστιαν Στελίνι, 3-4-3):Λιορίς, Ντάιερ, Λανγκλέ, Ντέιβις, Πέρισιτς, Μπεντανκούρ (84′ Σκιπ), Σεσενιόν (46′ Έμερσον), Χέιμπεργκ, Σον (29′ Μπισουμά), Κειν, Λούκας Μόουρα (90+3′ Χιλ).

Σπόρτινγκ – Άιντραχτ: 1-2

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέρασε στους «16» του Champions League. Οι Γερμανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο ήμιχρονο, αλλά στο δεύτερο πέτυχαν δύο γκολ σε 10 λεπτά και πήραν την πρόκριση ως 2η από το Group D με 10 βαθμούς. Η Σπόρτινγκ θα συνεχίσει στο Europa League την πορεία της.

Στο 39ο λεπτό η Σπόρτινγκ πήρε το προβάδισμα στην αναμέτρηση με τον Αρτούρ Γκόμες, ο οποίος κέρδισε τον Τραμ με πλασέ από κοντά. Ο Σο της Άιντραχτ απομάκρυνε λανθασμένα την μπάλα και την έστρωσε στον άσο των Πορτογάλων για το 1-0. Οι Γερμανοί απάντησαν στο 62΄ με τον Καμάντα, ο οποίος από την «άσπρη βούλα» έκανε το 1-1, ύστερα από χέρι του Κοάτες. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κολό Μουανί δίνει το προβάδισμα στην Άιντραχτ για το 2-1 στην έδρα της Σπόρτινγκ και το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ, 3-4-3): Αδάν,Σεν Τζουστ (78′ Καμπράλ),Κοάτες, Ινάσιο, Πέντρο Πόρο, Πέδρο Γκονσάλβες, Ουγκάρτε (63’Εσγκάιο), Νούνο Σάντος (32′ Ρέις), Έντουαρντς (63’Τρινκάο), Παουλίνο, Γκόμες.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ, 3-4-2-1):Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά, Ντίνα Εμπιμπέ (69 Κνάουφ), Σο, Καμάντα, Πελεγκρίνι, Λίντσρεμ (46′ Ρόντε), Γκέτσε (90′ Αλιμπού), Κολό Μουανί (80′ Μπόρε).

Η βαθμολογία του Group D:

  1. Τότεναμ 11
  2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 10
  3. Σπόρτινγκ 7
  4. Μαρσέιγ 6


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.