Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 0-3: Επαγγελματίες Βαυαροί στο «αντίο» των Καταλανών (hls)

Η ασταμάτητη Μπάγερν έκανε το καθήκον της και με το απόλυτο εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο απέναντι στην «αδιάφορη» και απογοητευμένη Μπαρτσελόνα που θα συνεχίσει στο Europa League.

Η Μπάγερν με το πέντε στα πέντε σφράγισε την πρώτη θέση μία αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων και πέρασε παρέα με την Ίντερ στα νοκ άουτ. Η Μπαρτσελόνα θα κάνει «αγγαρεία» τελευταία αγωνιστική στην Τσεχία κόντρα στη Πλζεν (1/11) που είναι τελευταία χωρίς ελπίδες και βαθμούς. Το ίδιο θα κάνει η Μπάγερν απέναντι στην Ίντερ στο Μόναχο (1/11) σε έναν όμιλο που ουσιαστικά «ολοκληρώθηκε» απόψε.

Tα στιγμιότυπα του αγώνα

Ο Σαντιό Μανέ ξεκουράστηκε παίζοντας 60 λεπτά στο ματς του πρωταθλήματος με τη Μπόχουμ (0-2) και επέστρεψε στην ενδεκάδα του Νάγκελσμαν. Ο γρήγορος Σενεγαλέζος έφυγε στη κόντρα ανοίγοντας το σκορ με την συμπλήρωση δέκα λεπτών μετά την ασίστ του Γκνάμπρι (0-1, 10ο λεπτό). Για ακόμα μια φορά η Μπαρτσελόνα εκτέθηκε στην αντεπίθεση, οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητά τους και τα κενά των Ισπανών, και με τον φορμαρισμένο (3 γκολ σε 10 μέρες) Καμερουνέζο επιθετικό, ΤσούποΜοτίνγκ, που ξαναβρήκε θέση στο αρχικό σχήμα ανέβασε το δείκτη του σκορ (0-2, 31ο λεπτό).

Ο αγώνας κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γάλλος Μπένζιαμιν Παβάρ που πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις (0-3, 90+5). Η Μπάγερν που ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από μια ομάδα που έπαιζε χωρίς κίνητρο και μονάχα για το γόητρο. Οι Γερμανοί που είχαν νικήσει και στο πρώτο ματς στο Μόναχο (2-0) πανηγύρισαν την πρόκριση με την 10η νίκη τους στα τελευταία 13 ραντεβού απέναντι στους Καταλανούς.

Η Μπάγερν τερματίζει στην πρώτη θέση του γκρουπ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ παραμένει αήττητη στα τελευταία 33 παιχνίδια με 30 νίκες στον όμιλο, 12 στα 12 και νέο ρεκόρ! Σπουδαία στιγμή για τον 19χρονο Πάμπλο Τόρε που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την μεγάλη ομάδα στην διοργάνωση μπαίνοντας αλλαγή στη θέση του Λεβαντόφσκι (82′) στο φινάλε του ματς.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Ερνάντεθ): Τερ Στέγκεν, Μπεγερίν, Κουντέ (67΄Γκαρθία), Αλόνσο, Μπαλντέ, Κεσιέ, Μπουσκέτς (58′ Φεράν Τόρες), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ (67′ Φάτι), Λεβαντόφσκι (83′ Πάμπλο Τόρε), Πέδρι (58′ Ραφίνια)

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Μαζραουί, Ουπαμεκανό (63′ Παβάρ), Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Γκορέτσκα (46′ Ζάμπιτσερ), Κίμιχ, Μουσιάλα (67′ Χράφενμπερχ), Γκνάμπρι, Τσούπο Μοτίνγκ (63′ Μίλερ), Μανέ

Ύστερα από την νίκη της Ίντερ κόντρα στη Πλζεν (4-0) στο Μεάτσα του Μιλάνου, η Μπάγερν και η Ίντερ προκρίθηκαν στα νοκ άουτ, ενώ η Μπαρτσελόνα μένει στην τρίτη θέση και οδηγείται στην κλήρωση του Europa. Πριν από τη σέντρα, οι Καταλανοί γνώριζαν πως θα συνεχίσουν στο Europa League, καθώς η Ίντερ έκανε στην έδρα της το καθήκον της και πήρε την πρόκριση.

Βαθμολογία 3ος Όμιλος

Μπάγερν 15 (5-0-0) – (15-2)

Ίντερ 10 (3-1-1) – (10-5)

Μπαρτσελόνα 4 (1-1-3) – (8-9)

Βικτόρια Πλζεν 0 (0-0-5) – (3-20)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.