Λίβερπουλ-Άγιαξ 2-1: Λύτρωση στο τέλος με Ματίπ (hls)

Η Λίβερπουλ έφτασε στην πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας του Άγιαξ με 2-1 στο Άνφιλντ. Ο Τζόελ Ματίπ ήταν ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος στην εκπνοή του ματς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα

Αγώνας επαναπροσδιορισμού των βασικών αρχών ήταν αυτός της 2ης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Άγιαξ για τη Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει αρχίσει καλά τη σεζόν, την ώρα που ο Άγιαξ «τρέχει» το απόλυτο μετά από έξι αγωνιστικές ενώ άρχισε με νίκη τη φάση των ομίλων, εν αντιθέσει με τη Λίβερπουλ.

Ο Κώστας Τσιμίκας βρέθηκε στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων» κι είχε στο τέταρτο λεπτό την πρώτη τελική, με σουτ περιοχής που πέρασε πάνω από την εστία.

Κι ενώ ο Άγιαξ άρχισε να «πατάει καλά» στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ πήρε προβάδισμα, με σκόρερ το Μοχάμεντ Σαλάχ που σημείωσε το πρώτο του φετινό τέρμα στη διοργάνωση μετά από ασίστ του Ντιόγκο Ζότα.

Το προβάδισμα των γηπεδούχων δεν πτόησε τους Ολλανδούς που διατήρησαν την καλή τους εικόνα και βρήκαν γρήγορα την ισοφάριση. Στο 27ο λεπτό μετά την ωραία ανάπτυξη στην πτέρυγα η μπάλα έφτασε στην περιοχή κι εκεί ο Μοχάμεντ Κούντους με φανταστική ενέργεια απέφυγε τον φαν Ντάικ κι «εκτέλεσε» με υπέροχο σουτ τον Άλισον.

Ο Πασβίρ είχε θετικές επεμβάσεις όταν οι παίκτες του Κλοπ έγιναν απαιτητικοί με ασφυκτική πίεση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε σε ακόμη ψηλότερα επίπεδα με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, με την αναμέτρηση να είναι ανοικτή σε κάθε αποτέλεσμα. Ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς οδηγούταν στην ισοπαλία ήταν οι «κόκκινοι» εκείνοι που λυτρώθηκαν με τέρμα, όχι από τους λαμπερούς επιθετικούς τους, αλλά από τον στόπερ τους. Ο Τζόελ Ματίπ στο 89ο λεπτό με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στους τρεις βαθμούς μαζί με τη Νάπολι και τον Άγιαξ μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής




Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Έλιοτ (66΄Φιρμίνο), Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σαλάχ, Ντιόγκο Ζότα (66΄Νούνιες), Λούις Ντίαζ (90+2’ Μίλνερ)

Άγιαξ (4-3-3): Πασβίρ, Ρεντς (68’ Σάντσες), Τίμπερ, Μπάσεϊ, Μπλιντ, Άλβαρες, Μπεργκχάους, Τέιλορ (80» Γκρίλιτς), Τάντιτς, Κούντους (86’ Μπρόμπεϊ), Μπεργκβάιν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Νάπολι 3 βαθμοί

Λίβερπουλ 3 βαθμοί

Άγιαξ 3 βαθμοί

Ρέιντζερς 0

Επόμενη Αγωνιστική

Νάπολι – Άγιαξ

Λίερπουλ – Ρέιντζερς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.