Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα 0-4: Διασυρμός

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τα προκριματικά του Champions League, γνωρίζοντας σκληρή ήττα απ' τη Μακάμπι Χάιφα με 0-4.

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε με πικρό τρόπο την προσπάθεια εισόδου στους ομίλους του Champions League. Η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς και πέτυχε τέσσερα γκολ, για να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σερί (5′), Πιερό (61′, 65′) και Φανί (87′) οι σκόρερ.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε την εξής ενδεκάδα: Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μάντι, Κανέ, Μπουχαλάκης, Ζινκερνάγκελ, Μασούρας, Τικίνιο.

Ο Μπαράκ Μπακχάρ άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Ατζίλι, o οποίος αντιμετώπισε μικρό πρόβλημα τραυματισμού, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Πιερότ. Αναλυτικά η ενδεκάδα της Μακάμπι: Κοέν, Κορνούντ, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Σούντγκρεν, Σερί, Λαβί, Μοχάμεντ, Χαζίζα, Ντέιβιντ, Πιερό.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Μόλις στο 5ο λεπτό η Μακάμπι βρήκε γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερί. Ο Ολυμπιακός αν και προσπάθησε να μπει δυναμικά στο ματς, το γκολ του Σερί λειτούργησε ανασταλτικά και τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς κλονίστηκαν. Στο 12ο λεπτό ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζινκερνάγκελ, ο Τικίνιο έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πλάνιτς! Ο Πολωνός είπε “παίζετε”! Στο 24′ ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού. Ο Ζινκερνάγκελ εκτέλεσε ακόμα ένα κόρνερ, ο Μπουχαλάκης έκανε κοντρόλ και με τη βοήθεια του αριστερού χεριού πριν σκοράρει. Ο εκνευρισμός ήταν έντονος στον πάγκο του Ολυμπιακού και είναι ενδεικτικό πως ο τεχνικός διευθυντής, Βασίλης Τοροσίδης, είδε κίτρινη κάρτα, ενώ ο βοηθός του Πέδρο Μαρτίνς, Ρουί Κάστρο, αποβλήθηκε απευθείας.

Ο Πολωνός διαιτητής “κιτρίνισε” αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, καθώς Τικίνιο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ αντίκρισαν κάρτα. Στο 45ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια καλή στιγμή χάρη σε καλό passing game. Η μπάλα κατέληξε στον Μασούρα έξω απ’ την περιοχή. Ο Έλληνας μέσος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε συρτά άουτ! Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, η Μακάμπι άγγιξε το 0-2. Ο Ντέιβιντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά ο Βατσλίκ σταμάτησε τον παίκτη της Μακάμπι.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε εφιαλτικά για τον Ολυμπιακό, καθώς δέχτηκε ακόμα δύο γκολ και αποχαιρέτησε την προσπάθεια εισόδου στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League. Ο Μαρτίνς προσπάθησε ν’ αντιδράσει επιλέγοντας τον Καρβάλιο αντί του Μπουχαλάκη. O Ολυμπιακός έδειξε ανίκανος ν’ αντιδράσει και στο 61′ δέχτηκε το 0-2. Ο Σερί πέρασε δεξιά στον Χαζίζα, εκείνος σέντραρε και ο Πιερό στην πλάτη της άμυνας έπιασε την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Ο Μαρτίνς έψαξε αντλιδραση μέσω διπλής αλλαγής στο 62′. Κούντε και Ελ Αραμπί πήραν τη θέση των Κανέ και Ζινκερνάγκελ. Αντ’ αυτού ήρθε το τρίτο γκολ των Ισραηλινών. Ο Κορνούντ στο 63′ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Πιερό έγραψε το 0-3! Στο 68′ ο Βαλμπουενά μπήκε στο ματς αντί του Μασούρα. Η Μακάμπι συνέχισε να είναι παρούσα στην περιοχή του Βατσλίκ. Στο 74′ ο Πιερό σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ! Στο 77′ ο Εμβιλά πέρασε στο ματς, στη θέση του Μαντί Καμαρά ο οποίος εισέπραξε αποδοκιμασίες απ΄το κοινό. Στο 86′ ήρθε το τέταρτο γκολ της Μακάμπι. Ο Φανί αφού μετέφερε την μπάλα για αρκετά μέτρα σούταρε και έστειλε την μπάλα για το βαρύ 0-4!

Οι “ερυθρόλευκοι” θα συνεχίσουν στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Σκόρερ: 5’ Τσέρι, 62’ Πιερό, 65’ Πιερό, 86’ Αμπού Φανί

Κίτρινες: 25’ Τικίνιο, 26’ Σισέ, 32’ Ρέαμπτσιουκ, 45+2 Πλάνιτς, 55’ Μοχάμεντ

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ – Βρσάλικο, Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ – Κανέ (62’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης (46’ Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά (77’ Εμβιλά) – Ζινκερνάγκελ (62’ Κούντε), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Τικίνιο

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν – Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (72’ Μεναχέμ) – Μοχάμεντ, Λαβί, Τσέρι – Χαζίζα (72’ Αράντ), Ντέιβιντ, Πιερό (85’ Ρουκάβιτσια)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.