Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Βασίλισσα στο θρόνο της για 14η φορά (hls)

Η Ρεάλ μετά το Κίεβο νίκησε τη Λίβερπουλ και στο Σταντ Ντε Φρανς του Παρισιού πανηγυρίζοντας το 14ο τρόπαιο στην ιστορία της, πέμπτο τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Ο τελικός ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω καθώς οι φίλαθλοι των ομάδων άργησαν να μπούνε στο γήπεδο. Για λόγους ασφαλείας η UEFA αποφάσισε να αργήσει η σέντρα στην αναμέτρηση 37 λεπτά!

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Πρώτο ημίχρονο Η Λίβερπουλ τον απόλυτο έλεγχο, τις ευκαιρίες και δοκάρι! Η Ρεάλ μία τελική και ένα γκολ που δεν μέτρησε.

Ο ρυθμός ανέβηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο με τη Λίβερπουλ να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο και τη Ρεάλ να ψάχνει τη κόντρα. Η Λίβερπουλ τελείωσε το ημίχρονο με και η Ρεάλ Η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 15ο λεπτό με τον Σαλάχ να μην μπορεί μετά το γύρισμα του Άλεξάντερ – Άρνολντ να νικήσει τον Κουρτουά που ήταν σωστά τοποθετημένος. Δύο λεπτά αργότερα ο Σαλάχ με σουτ έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε το Βέλγο τερματοφύλακα των Μαρδιλένων. Η πίεση της Λίβερπουλ συνεχίστηκε με τον Μανέ στο 21ο λεπτό να δοκιμάζει να σκοράρει και τον Κουρτουά μαζί με την βοήθεια του δοκαριού να σώζουν τη Ρεάλ. Μια φάση έκανε η Ρεάλ σε όλο το πρώτο μέρος και πέτυχε γκολ. Ο Μπενζεμά άργησε να εκτελέσει τον Άλισον και σημειώθηκε σε αντικανονική θέση, για μία και μοναδική φορά ήρθε σε 45 λεπτά αναστάτωση στην άμυνα της Λίβερπουλ. Το γκολ του Γάλλου επιθετικού δεν μέτρησε μετά από την συνδρομή και του VAR στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονοΓκολ η Ρεάλ και μονότερμα – Πάνω από 20 τελικές η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ καλύτερη, μπαίνει με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο και συνεχίζει να πιέζει. Η Ρεάλ κρατάει γερά και χτυπά στη κόντρα με τον Βινίσιους να σκοράρει ανοίγοντας το σκορ (0-1, 59ο λεπτό). Ο φορμαρισμένος Βραζιλιάνος πήρε την ασίστ από τον Βαλβέρδε βρίσκοντας δίχτυα κόντρα στη ροή του τελικού και έφτασε τα τέσσερα γκολ στο φετινό θεσμό, 24 γκολ σε όλες τις διοργάνώσεις. Η ομάδα του Κλοπ δεν πτοήθηκε, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και προσπάθησε να βρει την ισοφάριση. Πρώτη φάση στο 64ο λεπτό για την αγγλική ομάδα με τον Σαλάχ να ξαπλώνει τον Κουρτουά εντυπωσιακά στο πρώτο επίκινδυνο σουτ του Αιγύπτιου στην επανάληψη. Ο Κλοπ έριξε στο ματς τον Ζότα στη θέση του Ντίας και λίγο έλειψε να βγάλει ασίστ στον Σαλάχ για την ισοφάριση στο 69ο λεπτό.

Ο Κλοπ κάνει κινήσεις και ρίχνει στο ματς Φιρμίνο, Κεϊτά και βγάζει Χέντερσον και Τιάγκο που έπαιξε με πρόβλημα. Η Λίβερπουλ πιέζει αφόρητα και ο Κουρτουά απαντά σε κάθε πρόκληση! Ο Βέλγος σταματάει κάθε προσπάθεια του Σαλάχ κάνοντας φοβερή εμφάνιση. Με ευκαιρίες η Λίβερπουλ στο 82′ και στο 85΄ και τον ήρωα της Ρεάλ να κρατάει το μηδέν. Η Ρεάλ θα μπορούσε να σφραγίσει το ματς στο 90΄ με τον Θέμπαγιος να μην σουτάρει σε πλάγιο τετ α τετ με τον Άλισον και να χάνεται η ευκαιρία. Τελευταίο σουτ των Ισπανών ένα σουτ του Καμαβινγκά που μπήκε προς το τέλος του αγώνα με την ”βαριά” φανέλα της Ρεάλ να τελειώνει το ματς με μόλις τρεις τελικές!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.