Οι πρωταθλητές των μικρών χωρών. Οι “γίγαντες” της Ανδόρρας και του Γιβραλτάρ!

Το novasports.gr σας παρουσιάζει όσα έγιναν στα πρωταθλήματα των "μικρών" χωρών της Ευρώπης και τους Πρωταθλητές που έμειναν στην… αφάνεια.

Στη “σκιά” των μεγάλων πρωταθλημάτων, βρίσκονται οι “μικροί” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Χώρες με μικρό πληθυσμό ή ανύπαρκτη ποδοσφαιρική παράδοση βλέπουν τους “γίγαντες” με το… κιάλι. Όμως μοχθούν, παλεύουν, προσπαθούν και κατακτούν τίτλους. Συμμετέχουν συνήθως μέσα στο κατακαλόκαιρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και χαιρετούν… νωρίς το όνειρο.

Το novasports.gr σας παρουσιάζει όσα έγιναν στα πρωταθλήματα των “μικρών” χωρών της Ευρώπης και τους Πρωταθλητές που έμειναν στην… αφάνεια.

Αλβανία

Στη γειτονική μας χώρα, η KF Tirana κακτέκτησε άλλον έναν τίτλο (26o στην ιστορία της) και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, δέκα βαθμούς μακριά από τη δεύτερη στην κατάταξη Λάτσι. Πρώτοι σκόρερ αναδείχθηκαν ο Σεφέρι των Τιράνων και ο Αφρικανός Γουίντο της Λάτσι με 18 γκολ.

Aνδόρρα

Στη μικρούλα χώρα που βρίσκεται στα Πυρηναία μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, η Inter Escaldes αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια με τρεις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Santa Coloma. O Γάλλος Λόπεζ της Santa Coloma ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 21 τέρματα.

Αζερμπαϊτζάν

Η… γνώριμη στο ελληνικό κοινό Καραμπάχ έκανε… πάρτι στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με 19 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Νέφτσι Μπακού. Πρώτος σκόρερ ο Βραζιλιάνος Κάντι της Καραμπάχ με 12 γκολ.

Γιβραλτάρ

Η υπερδύναμη του κρατιδίου και πρώτη ομάδα της χώρας που συμμετείχε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, Lincoln Red Imps πήρε και φέτος το πρωτάθλημα με 11 βαθμούς διαφορά από την Europa FC. Ο Ισπανός Πίνο της Europa FC ήταν ο πρώτος σκόρερ με 11 γκολ.

Λίχτενσταϊν

Η Βαντούζ (συμμετέχει στα ελβετικά πρωταθλήματα) δεν έχει… αντίπαλο στο μικρούλι και όμορφο Λίχτενσταϊν, καθώς κατέκτησε για άλλη μια χρονιά το Κύπελλο της χώρας και θα την εκπροσωπήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Λουξεμβούργο

“Μάχη” έγινε στο Λουξεμβούργο για τον τίτλο του πρωταθλητή, ο οποίος κατακτήθηκε τελικά από τη Dudelange με πέντε βαθμούς διαφορά από τις Differdange και Fola. O Γερμανός Στολτς της Εσπεράνζ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 23 γκολ.

Mολδαβία

“Μόνιμη” πρωταθλήτρια η Σέριφ Τίρασπολ των Αθανασιάδη, Ευαγγέλου και Κολοβού (έπαιξε στον πρώτο γύρο), κατέκτησε και αυτόν τον τίτλο με έξι βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Petrocub. O Μολδαβός Άμπρος της Petrocub πήρε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 17 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ουαλία

Ασταμάτητη η TNS, έπαιξε χωρίς… αντίπαλο στην Ουαλία και τερμάτισε στην πρώτη θέση με 80 βαθμούς, ενώ η δεύτερη Bala είχε 59. Ο Σκωτσέζος ΜακΜάνους της TNS αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 23 γκολ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.