UEFA: Οι αλλαγές στο Champions League που θα ισχύσουν από τη σεζόν 2024-25 (pic)

Οι διαφοροποιήσεις σε Champions League, αλλά και σε Europa League και Europa Conference League που θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2024-25!

Την τελική εικόνα των των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεν, που θα είναι βασισμένη στο «Ελβετικό Σύστημα» και θα ισχύσει από το 2024-25 γνωστοποίησε και επίσημα η UEFA.

Οι σημαντικότερες φυσικά αφορούν το Champions League, εκεί όπου πλέον εισάγονται οι… wild cards και δύο ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν σε αυτό, εφόσον δεν έχουν εξασφαλίσει ένα εισιτήριο από το πρωτάθλημά τους.

Ακόμη αυξάνονται οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν και από 32 γίνονται 36.

Συγκεκριμένα:

-Μία θέση θα πάρει ο σύλλογος που κατατάχθηκε τρίτος στο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας στην πέμπτη θέση στην κατάταξη της εθνικής ομοσπονδίας της UEFA.

-Μία θέση θα απονεμηθεί σε έναν εγχώριο πρωταθλητή, επεκτείνοντας από τέσσερις σε πέντε τον αριθμό των συλλόγων που προκρίνονται μέσω του λεγόμενου «Champions Path».

-Οι δύο τελευταίες θέσεις θα πάνε στις ομοσπονδίες με τις καλύτερες επιδόσεις από τους συλλόγους τους την προηγούμενη σεζόν (συνολικός αριθμός βαθμών που έλαβαν διαιρεμένος με τον αριθμό των συμμετεχόντων συλλόγων). Αυτές οι δύο ομοσπονδίες θα κερδίσουν μία θέση για τον σύλλογο με την καλύτερη κατάταξη στο εγχώριο πρωτάθλημα πίσω από τις θέσεις του UEFA Champions League. Για παράδειγμα, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν οι δύο ομοσπονδίες που θα πρόσθεταν έναν σύλλογο στο Champions League, με βάση τη συλλογική απόδοση των συλλόγων τους θα ήταν η Αγγλία και η Ολλανδία.

Η UEFA επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι όλα τα παιχνίδια πριν από τον τελικό θα συνεχίσουν να παίζονται μεσοβδόμαδα, ενώ τα ματς που θα δίνει η κάθε ομάδα αναμένεται να μειωθούν στην πρώτη φάση (των ομίλων) από 10 σε 8.

Τέλος όπως γνωστοποιήθηκε, παρόμοιες αλλαγές θα λάβουν χώρα και σε Europa League και Europa Conference League, με την Ομοσπονδία να επενδύει και στις τρεις διοργανώσεις της!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.