Ρεάλ-Τσέλσι 2-3: Η Ρεάλ πρώτα…αποκλείστηκε και μετά προκρίθηκε σε επικό ματς! (hls)

Οι Λονδρέζοι έφτασαν κοντά στη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Champions League, όμως οι Μαδριλένοι βρήκαν τον τρόπο να στείλουν την αναμέτρηση στην παράταση κι εκεί με ένα γκολ του Μπενζεμά να κλείσουν ραντεβού στα ημιτελικά.

Σε αναμέτρηση που μπαίνει στο ανθολόγιο του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την πρόκριση στην παράταση παρά την ήττα της με 3-2 από την Τσέλσι, η οποία απέδειξε για ακόμη μια φορά πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. O αποκλεισμός των Λονδρέζων σημαίνει πως θα έχουμε νέο πρωταθλητή Ευρώπης στα τέλη Μαΐου στο Παρίσι.

Πριν από την αναμέτρηση ο Τόμας Τούχελ σε δηλώσεις του τόνισε πως εφόσον η Τσέλσι πετύχαινε το πρώτο γκολ τότε όλα ήταν πιθανά. Κι όπως το είπε ο Γερμανός, έτσι κι έγινε.

Στο 15’ ο Βέρνερ έβγαλε τον Μάουντ σε πλεονεκτική θέση κι ο Άγγλος επιθετικός με άψογο πλασέ έκανε το 0-1.

Συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο, η παρουσία του Μάρκος Αλόνσο απενεργοποίησε τον κρυφό άσο του Κάρλο Αντσελότι στον πρώτο αγώνα, Βαλβέρδε, καθώς ο Ουρουγουανός δεν μπόρεσε να πιέσει ψηλά και να κινηθεί ανενόχλητος, με αποτέλεσμα οι Μόντριτς και Κρόος να κάνουν περισσότερα μέτρα, αφήνοντας χώρους στον κεντρικό άξονα, στον οποίο τον πρώτο λόγο είχε η Τσέλσι.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τη Ρεάλ Μαδρίτης να μην έχει ούτε μία επιθετική προσπάθεια προς την εστία, ενώ για τους Λονδρέζους από τις 7 επιθετικές προσπάθειες οι 2 ήταν προς την εστία του Κουρτουά.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε το δεύτερο ημίχρονο με την Τσέλσι να έχει φουσκωμένη αυτοπεποίθηση και την Ρεάλ να παρακολουθεί με απάθεια δίχως να έχει τρόπο αντίδρασης.

Στο 51’ ο Μάουντ από εκτελεστής έγινε δημιουργός με τον Ρούντιγκερ να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην 52η εμφάνισή του.

Στο 62’ το γκολ του Μάρκος Αλόνσο ακυρώθηκε για χέρι στην αρχή της φάσης, όμως στο 75’ ο Βέρνερ νίκησε τον Κουρτουά δίνοντας σκορ πρόκρισης στους Άγγλους!

Μάλιστα στο 79’ -κι αφού στο 66’ ο Μπενζεμά είχε οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά- ο Χάβερτς έφτασε πολύ κοντά στο 0-4, με τον Κουρτουά να του το αρνείται και στο επόμενο λεπτό φάνηκε η αξία της απόκρουσης του Βέλγου, καθώς ο Μόντριτς με σπουδαία μπαλιά βρήκε τον Ροντρίγκο (είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο προ διλέπτου) και ο Βραζιλιάνος σημείωσε το 1-3, φέρνοντας την αναμέτρηση σε σκορ παράτασης.

Στις καθυστερήσεις ο Πούλισικ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του από την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ο διεθνής Αμερικανός δεν τις εκμεταλλεύτηκε με αποτέλεσμα οι ομάδες να οδηγηθούν στο επιπλέον ημίωρο.

Εκεί όπου το…γνωστό δίδυμο των Βινίσιους-Μπενζεμά έδρασε και πάλι με τον Βραζιλιάνο να δημιουργεί και τον Γάλλο να εκτελεί στο 96’ για το 2-3 με το 12ο γκολ του στο τρέχον Champions League και 38ο σε 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι «μπλάνκος» κατάφεραν να μην δεχθούν τέταρτο γκολ (ο Χάβερτς αστόχησε στο 117’ από εξαιρετική θέση, όπως και στο 119′ ο Ζορζίνιο) και χάρη στο 1-3 του «Στάμφορντ Μπριτζ» πήραν υποφέροντας την πρόκριση για 31η φορά σε ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League και 10η τις 12 τελευταίες σεζόν!

Η Τσέλσι παρά το γεγονός πως έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα από το 1968 που πετυχαίνει 3 γκολ στο σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης, έμεινε εκτός νυμφώνος…

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο (88’ Βάθκεθ), Άλαμπα, Μεντί (78’ Μαρσέλο), Μόντριτς, Κασεμίρο (78’ Ροντρίγκο), Κρόος (73’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους (115′ Θεμπάγιος)

Τσέλσι: Μεντί, Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Λόφτους-Τσικ (106’ Νιγέθ), Καντέ (100’ Ζιγές), Κόβατσιτς (106’ Ζορζίνιο), Αλόνσο, Μάουντ, Χάβερτς, Bέρνερ (83’ Πούλισικ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.