Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3: Έκοψε τα φτερά των «αετών»! (hls)

H Λίβερπουλ κέρδισε 3-1 στο «Ντα Λουζ» την Μπενφίκα και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σπουδαία εμφάνιση ο Βλαχοδήμος.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολύ καλό πρώτο μέρος και προηγήθηκαν 0-2, οι «αετοί» αντέδρασαν μειώνοντας στο ξεκίνημα του β’, όμως ο Ντίας στο τέλος έφερε τη Λίβερπουλ προ των πυλών των ημιτελικών εν’ όψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης στο «Άνφιλντ».

Πάλευε μόνος ο Βλαχοδήμος

Oι «ρεντς» έχασαν ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά με τους Σαλάχ και Κεϊτά, αλλά ο Βλαχοδήμος αντέδρασε σωστά κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 17ο λεπτό, όταν ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κονατέ ολομόναχος έπιασε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής γράφοντας το 0-1, για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέχισε να κυριαρχεί, με τον Βλαχοδήμο να αποσοβεί το 0-2 στο 24ο λεπτό επεμβαίνοντας σε τετ-ατ-ετ με τον Ντίας.

Στο 34′ οι «κόκκινοι» πάντως διεύρυναν το προβάδισμα με ένα υπέροχο γκολ: ο Αλεξάντερ – Άρνολντ από δεξιά βρήκε με μακρινή διαγώνια μπαλιά τον Ντίας, αυτός κατέβασε την μπάλα με το κεφάλι για τον Μανέ και ο Σενεγαλέζος τελείωσε τη φάση από κοντά.

Στο 45′ ο Βλαχοδήμος έκανε άλλη μία σπουδαία επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Σαλάχ μετά από νέα τρομερή μπαλιά του Αλεξάντερ – Άρνολντ, κρατώντας το 0-2 στο πρώτο μέρος.

Αιφνιδιασμός στο ξεκίνημα του β’

Λίγο μετά το ξεκίνημα του β’ μέρους και συγκεκριμένα στο 49′ η Μπενφίκα αιφνιδίασε καθώς βγήκε γρήγορα στην κόντρα, η μπαλιά του Ράφα Σίλβα έγινε από δεξιά, ο Κονατέ δεν μπόρεσε να διώξει και ο Νούνιες εκτέλεσε ψύχραιμα τον Άλισον για το 1-2.

Στο 60′ μάλιστα, οι «αετοί» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν σε νέα αντεπίθεση ο Έβερτον έφτασε σε καλή θέση αλλά σούταρε πάνω στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα.

Η εικόνα στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ώθησε τον Κλοπ να κάνει τριπλή αλλαγή στη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Χέντερσον, Ζότα και Φιρμίνο.

Οι «ρεντς» έτσι ανέκτησαν τον έλεγχο και στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσαν για το τρίτο γκολ, κάτι που πέτυχαν στο 87′, όταν ίσως ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων Κεϊτά έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Ντίας, ο οποίος πέρασε και τον Βλαχοδήμογια να γράψει το 1-3 με το παρθενικό «κόκκινο» ευρωπαϊκό του γκολ.

Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Βλαχοδήμος έκανε άλλη μία πολύ καλή επέμβαση γλιτώνοντας την ομάδα του από τέταρτο γκολ νικώντας τον Ζότα σε τετ-α-τετ.

Mπενφίκα (Βερίσιμο): Βλαχοδήμος – Ζιλμπέρτο Ζούνιορ, Οταμένδι, Βερτόνγκεν, Γκριμάλδο – Ρ. Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (70′ Μεϊτέ), Έβερτον (82′ Γιάρεμτσουκ) – Ράμος (86′ Ζ. Μάριο) – Νούνιες.
Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ – Άρνολντ (89′ Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Κεϊτά (89′ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Τιάγκο (61′ Χέντερσον) – Σαλάχ (61′ Ζότα), Μανέ (61′ Φιρμίνο), Ντίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.