Ατλέτικο Μ. – Μάντσεστερ Γ. 1-1: Ο Ελάνγκα τον έκανε… μάγκα (hls)

Με "χρυσή" αλλαγή τον Ελάνγκα, ο οποίος σκόραρε πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε "όρθια" από το "Wanda Metropolitano". Δύο δοκάρια είχε η ανώτερη Ατλέτικο.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και χάρη στο γρήγορο γκολ του Ζοάο Φέλιξ (6′) μπόρεσε να επιβάλει το παιχνίδι της και να κρατήσει τη Γιουνάιτεντ μακριά από την εστία του Όμπλακ. Οι φιλοξενούμενοι για 80 λεπτά δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν τη συμπαγή άμυνα των “ροχιμπλάνκος”, όμως τη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν την έκαναν γκολ.

Ο Μπρούνο Φερνάντες (μοναδικός παίκτης αγγλικής ομάδας με ασίστ σε 6 σερί ματς από το 1998 και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ) πέρασε για πρώτη φορά κάθετη μπαλιά προς την περιοχή της Ατλέτικο και ο νεαρός εξτρέμ πέτυχε το 500ο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκά κύπελλα, δικαιώνοντας τον Ράνγκνικ που τον είχε περάσει στο παιχνίδι πέντε λεπτά νωρίτερα.

Η Ατλέτικο είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη με τον Γκριεζμάν στο 87′, όμως το πλασέ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται να λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς του “Ολντ Τράφορντ“.

Στο ρυθμό των “ροχιμπλάνκος”…

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε για την Ατλέτικο Μαδρίτης η “μάχη” με τη Γιουνάιτεντ, καθώς κατάφερε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και να πάρει από πολύ νωρίς (6′) κεφάλι στο σκορ. Ο Ρέναν Λόντι γέμισε στην αντίπαλη περιοχή, ο Μαγκουάιρ έχασε το μαρκάρισμα του Ζοάο Φέλιξ και ο Πορτογάλος με φοβερή κεφαλιά στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Ντε Χέα.

Το γρήγορο γκολ ήταν ότι χρειάζονταν οι “ροχιμπλάνκος” προκειμένου να επιβάλουν το στυλ παιχνιδιού που τους χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια. Έδωσαν τη μπάλα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αρκετά μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν άφησαν κανέναν κενό διάδρομο προς την εστία του Όμπλακ. Ανασταλτικά ήταν πολύ συμπαγείς, πίεζαν ψηλά όποτε οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μπάλα στα πόδια και έψαχναν την ευκαιρία για να “χτυπήσουν” στην κόντρα.

Κάπως έτσι το πρώτο 45λεπτό κύλισε με την ομάδα του Ράνγκνικ να μένει μακριά από την αντίπαλη περιοχή και τον Όμπλακ να έχει ρόλο παρατηρητή. Αντιθέτως, η Ατλέτικο στο φινάλε του πρώτου μέρους θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα της, όμως η κεφαλιά του Βρσάλικο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αφού πρώτα κόντραρε στον Λίντελοφ.

“Χρυσή” αλλαγή ο Ελάνγκα, δεύτερο δοκάρι η Ατλέτικο

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε πολύ πιο γρήγορο και σε αυτό συνέβαλε το γεγονός πως η Γιουνάιτεντ ανέβηκε ακόμη περισσότερο στο γήπεδο και προσπάθησε να ασκήσει πίεση. Οι γραμμές, ωστόσο, είχαν μεγάλες αποστάσεις και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν ακίνδυνοι.

Από την άλλη πλευρά, η Ατλέτικο είχε ως πρώτο μέλημα να διαφυλάξει το μηδέν στα μετόμισθεν, όμως την ίδια στιγμή προσπαθούσε, κυριώς με κόντρα επιθέσεις, να αξιοποιήσει τα αμυντικά κενά της Γιουνάιτεντ. Στο 75′ ένα σουτ του Κοντόγκμπια πέρασε ανεκμετάλλευτο, με την απάντηση των φιλοξενούμενων να έρχεται στο 78′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο, που δεν ανησύχησε τον Όμπλακ.

Τελικά, η πίεση της ομάδας του Ράνγκνικ απέφερε καρπούς με τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα, με τον Γερμανό να δικαιώνεται που πέντε λεπτά νωρίτερα είχε ρίξει στο ματς τον Ελάνγκα. Ο Μπρούνο Φερνάντες πέρασε για πρώτη φορά κάθετη μπάλα προς την περιοχή της Ατλέτικο και ο νεαρός εξτρέμ με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Όμπλακ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι “ροχιμπλάνκος” έβγαλαν αντίδραση και στο 87′ θα μπορούσαν να είχαν πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όμως το πλασέ του Γκριεζμάν από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς του “Όλντ Τράφορντ”.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βρσάλικο, Σάβιτς, Χιμένεθ, Ρεϊνίλντο, Ρέναν Λόντι (76′ Λεμάρ) – Γιορέντε, Κοντόγκμπια, Ερέρα – Κορέα, Ζοάο Φέλιξ (76′ Γκριεζμάν).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα – Λίντελοφ (66′ Γουάν-Μπισάκα), Βαράν, Μαγουάιρ, Σο (67′ Τέλες) – Πογκμπά (66′ Μάτιτς), Φρεντ – Ράσφορντ (75′ Ελάνγκα), Φερνάντες, Σάντσο (82′ Λίνγκαρντ) – Ρονάλντο.

Διαιτητής: Οβίντιου Χάτεγκαν (Ρουμανία)
Βοηθοί: Μιρτσέα Γκριγκόριου (Ρουμανία), Σεμπάστιαν Γκεόργκε (Ρουμανία)
Τέταρτος: Ράντου Πετρέσκου (Ρουμανία)
VAR: Μασιμιλιάνο Ιράτι (Ιταλία)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.