GROUP C: Περίπατος των φαβορί (hls)

Η Ντόρτμουντ "σκόρπισε" τη Μπεσίκτας με ολιγόλεπτη παράσταση του Χόλαντ, τη στιγμή που ο Άγιαξ επικράτησε άνετα της Σπόρτινγκ που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα έχοντας εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση.

ΑΓΙΑΞ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Η αναμέτρηση στο Άμστερνταμ δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού οι ολλανδοί είχαν εξασφαλίσει όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση στον όμιλο, με 2ους τους Πορτογάλους να συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Άγιαξ επιτέθηκε από την αρχή του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί στο 8ο λεπτό με τον Αλέρ. Η Σπόρτινγκ ισοφάρισε με πανέμορφη εκτέλεση του Σάντος, όμως ο εξαιρετικός σε ένα ακόμη παιχνίδι Άντονι διαμόρφωσε το 2-1 για τους γηπεδούχους πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με ωραία ατομική προσπάθεια και αφού η πίεση των Ολλανδών ψηλά στο γήπεδο απέφερε καρπούς.

Στο 58’ οι γηπεδούχοι άλλαξαν εξαιρετικά τη μπάλα σε αντεπίθεση και τελικός αποδέκτης ήταν ο Νέρες που αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 3-1. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπεργκχαους να σκοράρει για το 4-1 των Ολλανδών.

Στο 78ο λεπτό ο Ταμπάτα σημέιωσε το πρώτο γκολ της καριέρας του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μειώνοντας σε 4-2.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Οι Γερμανοί έψαχναν νίκη γοήτρου και τόνωσης της ψυχολογίας τους μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα του αγώνα και με τον Μάλεν να αξιοποιεί ασίστ του Μπέλινγχαμ πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 29ο λεπτό. Στο 43 ο Ουέλινγκτον αντίκρυσε κόκκινη κάρτα παραχωρώντας πέναλτι και ο Ρόις ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 2-0 στον επιπλέον χρόνο του πρώτου ημιχρόνου με τους Τούρκους να συνεχίζουν και με δέκα παίκτες από την τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ρόις σημείωσε δεύτερο γκολ με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή αξιοποιώντας ασίστ του Νταούντ στο 53ο λεπτό, ενώ ο Χόλαντ ήρθε για μια ακόμη φορά από τον πάγκο για να σκοράρει πρώτα στο 68ο λεπτό και στη συνέχεια στο 81ο αυξάνοντας τον δείκτη του σκορ σε 5-0. Ήταν το 74ο γκολ του σε 72 αγώνες με τη Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις.

Στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης προκρίθηκαν Άγιαξ και Σπόρτινγκ ενώ στο Europa League θα συνεχίσει η Ντόρτμουντ

Η Βαθμολογία στον 3ο όμιλο

Άγιαξ           18

Σπόρτινγκ    9

Ντόρτμουντ  9

Μπεσίκτας    0


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.