Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Ανατροπή πρωτιάς με Ζεσούς (hls)

Με πρωταγωνιστή τον Γκάμπριελ Ζεσούς (ασίστ + γκολ), η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν με ανατροπή και "κλείδωσε" την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου στο Champions League.

Οι “Πολίτες” ήταν ανώτεροι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν το παιχνίδι και να φτάσουν στην τέταρτη νίκη τους.

Όσο για την Παρί Σεν Ζερμέν, έμεινε για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2004-05 χωρίς εκτός έδρας νίκη στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και προκρίθηκε μέσω της δεύτερης θέσης στους “16”.

Καταιγιστική η Σίτι, αλλά…

Σε επιθετικό μόνολογο της Μάντσεστερ Σίτι εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο στο “Etihad”, παρά το καλό ξεκίνημα της Παρί. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο τέταρτο είχε καλά πατήματα, κυκλοφόρησαν τη μπάλα και δημίουργησαν μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Νεϊμάρ (17′), όμως από εκεί και πέρα οι “Πολίτες” κυριάρχησαν.

Με πολύ περισσότερα τρεξίματα στο γήπεδο και εξαιρετικές μεταβιβάσεις, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισαν πολλά μέτρα στα γήπεδα και σταδιακά άρχισαν να μετουσιώνουν σε ευκαιρίες την υπεροχή τους. Πρώτος απείλησε ο Μαχρέζ (18′), με τον Χακίμι να διώχνει σωτήρια, ακολούθησε το σουτ του Μέντες (26′), που μπλόκαρε ο Έντερσον, ενώ στο 33′ ο Γκουντογκάν σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Νάβας.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με τον Μαχρέζ (33′) να χάνει μία ακόμη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό για την Παρί με βάση την εικόνα του αγώνα.

Ο Εμπαπέ “πάγωσε” το “Etihad”

Το σκηνικό άλλαξε τελείως στο δεύτερο μέρος και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γκολ που πέτυχε η Παρί κόντρα στη ροή του ματς. Στο 50ο λεπτό ο Μέσι σέντραρε από αριστερά, η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στον Εμπαπέ και ο Γάλλος με συρτό σουτ “πάγωσε” το “Etihad”.

Το γκολ των φιλοξενούμενων δεν επηρέασε ιδιαίτερα τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού χρειάστηκαν λίγα μόνο λεπτά για να ανεβάσουν και πάλι… στροφές. Στο 61ο λεπτό ο Μαχρέζ απείλησε με διαγώνιο δυνατό σουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Ζεσούς αξιοποίησε την εξαιρετική κάθετη του Ρόδρι και έδωσε την ασίστ στον Στέρλινγκ για το γκολ ισοφάρισης των “Πολιτών”.

Ανατροπή και πρωτιά!

Η Παρί θα μπορούσε να είχε πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 74ο λεπτό, όμως ο Νεϊμάρ σε τετ α τετ με τον Έντερσον πλάσαρε άουτ. Και δύο λεπτά αργότερα ίσχυσε ο “νόμος του ποδοσφαίρου”. Η Σίτι “έκρυψε” τη μπάλα με Μαχρέζ και Μπερνάρντο Σίλβα και ο Γκάμπριελ Ζεσούς από κοντινή απόσταση ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Στο τελευταίο τέταρτο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατέβασε τελείως ταχύτητα και αρκέστηκε στο να κυκλοφορεί τη μπάλα, κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας τους φιλοξενούμενους, που δεν έδειχναν να έχουν τρόπο για να απειλήσουν.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Ζιντσένκο (54′ Ζεσούς), Μαχρέζ, Μπερνάντο Σίλβα, Στέρλινγκ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Χακίμι, Κιμπεπέ, Μαρκίνιος, Μέντες (67′ Κέρερ), Παρέδες, Γκέγιε (67′ Ντι Μαρία), Ερέρα (61′ Ντανίλο), Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Μέσι.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Μάντσεστερ Σίτι 12 (17:8)
Παρί Σεν Ζερμέν 8 (9:7)

Λειψία 4 (13:13)
Κλαμπ Μπριζ 4 (5:16)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)
Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι
Παρί Σεν Ζερμέν – Κλαμπ Μπριζ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.