Τσέλσι: Διέλυσε 4-0 τη Γιουβέντους και πάει για πρωτιά! (hls)

Η Τσέλσι συνέτριψε τη Γιουβέντους 4-0 για να πάρει πρόκριση και προβάδισμα πρωτιάς, ενώ η Ζενίτ εξασφάλισε την τρίτη θέση του ομίλου.


Τσέλσι – Γιουβέντους 4-0: Λονδρέζικος περίπατος!

Η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ Τσέλσι προελαύνει και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα συνεχίσει την υπεράσπιση του θρόνου της.

Με την άνετη νίκη επί της Γιούβε – τη βαρύτερη ήττα των «μπιανκονέρι» στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ!- η ομάδα του Τόμας Τούχελ εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στη φάση των «16» και την τελευταία αγωνιστική αρκεί να φέρει ίδιο αποτέλεσμα με τους «μπιανκονέρι» για να πάρει και την πρωτιά του ομίλου, έχοντας το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Η Τσέλσι κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και στο 25’ άνοιξε το σκορ με  τρομερό δεξί σουτ του Τσαλόμπα που πήρε τη δεύτερη μπαλιά μετά από κόρνερ και κεραυνοβόλησε τον Στέζνι.

Η Γιουβέντους παραλίγο να απαντήσει γρήγορα όμως ο Σίλβα έσωσε πάνω στη γραμμή προσπάθεια του Μοράτα, ενώ στη συνέχεια ο Τζέιμς έχασε ευκαιρία για το 2-0 της Τσέλσι.

Για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, απώλεια ήταν η πρόωρη αλλαγή του Καντέ λίγο πριν το το τέλος του α’ μέρους λόγω τραυματισμού.

Ωστόσο οι Λονδρέζοι δεν πτοήθηκαν και στο 56ο λεπτό έκαναν το 2-0 με τον Τζέιμς, ο οποίος κατέβασε απόκρουση του Ντε Λιχτ σε σέντρα του Τσίλγουελ και σκόραρε με το δεξί.

Δύο λεπτά αργότερα έκαναν και το 3-0 με ασίστ του Λόφτους – Τσικ για τον Χάντσον – Οντόι!

Η άνετη νίκη της Τσέλσι σφραγίστηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βέρνερ να σκοράρει έχοντας μπει πριν λίγο στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, μετά την ασίστ του έξοχου Ζιγιάς.

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί – Τσαλόμπα, Τ. Σίλβα, Ρούτντιγκερ – Τζέιμς, Καντέ (37’ Λόφτους – Τσικ), Ζορζίνιο (76’ Σαούλ), Τσίλγουελ (71’ Αθπιλικουέτα) – Ζιγιάς, Πούλισιτς (72’ Βέρνερ), Χάντσον – Οντόι (76’ Μάουντ).

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Στέζνι – Κουαδράδο (80’ Ντε Βίντερ), Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο – Λοκατέλι (67’ Αρτούρ), Μπετανκούρ (59’ Ντιμπάλα) , Ραμπιό, ΜακΚένι – Μοράτα (67’ Κεν), Κιέζα (80’ Κουλουσέφσκι).


Μάλμε – Ζενίτ 1-1: Το έσωσαν στο τέλος οι Ρώσοι

Η Ζενίτ πήρε περιπετειώδη ισοπαλία στην έδρα της Μάλμε με 1-1 ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις και εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση και τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας αφήσει οριστικά τέταρτους τους Σουηδούς.

Η Μάλμε ήταν πιο αποφασιστική στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μία Ζενίτ που περίμενε την αντεπίθεση.

Οι επίμονοι Σουηδοί δικαιώθηκαν στο 28ο λεπτό με το πρώτο τους γκολ στη φετινή φάση ομίλων, όταν ο Ρικς έκανε το 1-2 με τον Μπιρμάνετβιτς στην περιοχή και σκόραρε με σουτ.

Στο 49 όμως οι Σουηδοί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση όταν ο Νταλίν ανέτρεψε τον Ουέντελ παραχωρώντας πέναλτι. Ο τερματοφύλακας της Μάλμε όμως αποζημίωσε αποκρούοντας την εκτέλεση του Τζιούμπα και κρατώντας το μηδέν!

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους φιλοξενούμενους στο 87’ με τον Τσιστιακόφ να βλέπει δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Λάρσον.

Ωστόσο στο 90’ ο σκόρερ της Μάλμε Ρικς ανέτρεψε τον Τζιούμπα στην περιοχή και μετά την εξέταση του VAR και τον καταλογισμό του πέναλτι, ο Ρακίτσκι ισοφάρισε από την άσπρη βούλα!

Μάλμε (Τόμασον): Νταλίν – Λάρσον, Αχμέντχοτζιτς, Μπρόρσον, Μοϊσάντερ – Πένια (78’ Ρακίπ), Ίνοσεντ, Λεβίτσκι, Ρικς – Μπιρμάντσεβιτς (69’ Όλσον), Τσόλακ.

Ζενίτ (Σέμακ): Κερζακόφ – Τσιστιακόφ, Λόβρεν (46’ Ερόκιν), Ρακίτσκι, Σάντος – Ουέντελ – Καραβάεφ, Μάλκομ (90+4’ Κρουγκοβόι), Κλαουντίνιο (46’ Μοστοβόι), Μπάριος – Τζιούμπα.

H βαθμολογία του Group H:

ΘέσηΟμάδαΑγ.Τερ.Β.
1.Τσέλσι510-112
2.Γιουβέντους59-612
3.Ζενίτ57-74
4.Μάλμε51-131

Η επόμενη Αγωνιστική (8/12):

Γιουβέντους – Μάλμε

Ζενίτ – Τσέλσι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.