Κωνσταντινούπολη, Νάπολι και… άλλες πολιτείες

Τα ζευγάρια Μπεσικτάς - Άρσεναλ και Νάπολι - Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεχωρίζουν από το πρώτο «πιάτο» των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ακόμα βορειοευρωπαϊκές και βαλκανικές «μάχες».

Τα ζευγάρια Μπεσικτάς – Άρσεναλ και Νάπολι – Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεχωρίζουν από το πρώτο «πιάτο» των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ακόμα βορειοευρωπαϊκές και βαλκανικές «μάχες».


Μπεσικτάς – Άρσεναλ (21:45, NS1)


Η Άρσεναλ μπαίνει με πλεονέκτημα στη μάχη με τη Μπεσικτάς, αφού το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο Νησί σε σχέση με την αγωνιστική απραξία της Τουρκίας, τοποθετεί πιο μπροστά τους «κανονιέρηδες» σε επίπεδο ετοιμότητας.


Οι Λονδρέζοι, έχουν ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν, παίρνοντας το Σούπερ Καπ με εντυπωσιακό τρόπο απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (3-0) ενώ με το «δεξί» άρχισαν και τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας (2-1).


Από την άλλη, η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς, δεν έχει δώσει ακόμα κάποιο εγχώριο ματς (στις 30/8 ξεκινά το πρωτάθλημα), ποντάροντας -έτσι κι αλλιώς- πολλά στο κοινό της «Βόνταφον Αρένα». Τα δύο παιχνίδια του γ’ προκριματικού εναντίον της Φέγενορντ, (30/7 και 6/8) ανέδειξαν τον Ντεμπά Μπα, που με χατ τρικ στο δεύτερο ματς της Τουρκίας «καθάρισε» για λογαριασμό των Τούρκων.


Νάπολι – Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:45, NS2)


Ή αλλιώς Μπενίτεθ εναντίον Βαλβέρδε! Η παρουσία των δύο Ισπανών τεχνικών κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη μονομαχία των δύο ομάδων, με αμφότερες να βρίσκονται στο μηδέν από αριθμό επίσημων παιχνιδιών.


Νάπολι και Μπιλμπάο τοποθετήθηκαν κατευθείαν στα πλέι οφ, με τους δύο προπονητές να σκέφτονται από το ξεκίνημα της προετοιμασία τα μεταξύ τους ματς.


Άλλωστε το παραδέχθηκε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο φιλικό με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όταν μιλώντας στην κάμερα του novasports τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα των Βάσκων η παρουσία του καμαριού της πόλης (Αθλέτικ) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.


 Κοπεγχάγη – Λεβερκούζεν (21:45, NS3)


Από τη μία η -θεωρητικά- ισχυρότερη Λεβερκούζεν και από την άλλη η -επίσης θεωρητικά- πιο έτοιμη Κοπεγχάγη, ερίζουν για ένα εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.


Η ομάδα του Στάλε Σόλμπακεν, έχει ξεκινήσει κάκιστα το δανέζικο πρωτάθλημα, έχοντας σε πέντε αγώνες πέντε μόλις βαθμούς και μία νίκη. Μάλιστα, οι δευτεραθλητές Δανίας προέρχονται από δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, από Χόμπρο (0-3) και την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, Μίντιλαντ (1-2). Μόνο φωτεινό σημείο στη μέχρι τώρα χρονιά για τους πρωτευουσιάνους, η πρόκριση επί της Ντνιέπρ για τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν μετά το 0-0 της Ουκρανίας, οι Δανοί πήραν νίκη-πρόκριση με 2-0.


Μόλις ένα επίσημο παιχνίδι έχει δώσει μέχρι στιγμής η Λεβερκούζεν, κι αυτό κόντρα στην αδύναμη Βάλνταλγκεσχαϊμ για τον πρώτο γύρο του γερμανικού Κυπέλλου. Οι «ασπιρίνες» πήραν άνετη πρόκριση με 6-0 με τον Κίσλινγκ να κάνει εντυπωσιακό ποδαρικό στη σεζόν με πέντε γκολ!


Ζάλτσμπουργκ – Μάλμε (23:45, NS2, μαγνητοσκόπηση)


Η… νεόπλουτη Ζάλτσμπουργκ συνθέτει ένα άκρως αμφίρροπο ζευγάρι με την Μάλμε που βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό και καλή φόρμα.


Οι Αυστριακοί κάνουν… παρέλαση στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, όπου έχουν το απόλυτο με το εντυπωσιακό 24-1 τέρματα! Η ομάδα του Άντολφ Χούτερ, σκοράρει πολύ αφού αν συνυπολογιστεί και το ισοπεδωτικό 10-1 επί της αδύναμης Σολενάου για το Κύπελλο, τότε ο μέσος όρος παραγωγικότητας (εντός συνόρων) ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 6 τέρματα ανά ματς!


Ωστόσο, στον προηγούμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, λίγο έλειψε να την πατήσει, αλλά την ήττα με 2-1 εκτός έδρας από την Καραμπάκχ Αγκντάμ, διαδέχθηκε η νίκη πρόκριση με 2-0 στην Αυστρία.


Το πρωτάθλημα της Σουηδίας βρίσκεται ήδη στην 20η αγωνιστική και η Μάλμε δείχνει να κρατά σφιχτά τον τίτλο του πρωταθλητή, αφού μετρά 45 πόντους έναντι 38 της ΑΪΚ. Οι παίκτες του Άγκε Χαρέιντε, έχουν μόλις μία ήττα σε 20 παιχνίδια (και 6 ισοπαλίες) αλλά το σημαντικότερο κατόρθωμά τους, ήταν η πρόκριση από τον γ’ προκριματικό επί της Σπάρτα Πράγας.


Το 4-2 του πρώτου ματς στην τσεχική πρωτεύουσα, διαδέχθηκε ένα 2-0 με τον Ρόσενμπεργκ να σκοράρει δις και να στέλνει τη Μάλμε μια ανάσα από τους ομίλους.


Στεάουα Βουκουρεστίου – Λουντογκόρετς (21:45, NS7)


Τα Βαλκάνια φλέγονται! Στεάουα και Λουντογκόρετς έχουν διανύσει ήδη αρκετό δρόμο μέσα στη σεζόν, έχοντας μάλιστα περάσει δύο γύρους στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Οι Ρουμάνοι, ξεπέρασαν τα εμπόδια των Στρόμσγκοντσετ και Ακτόμπε, με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ στο πρωτάθλημα οδηγούν την κούρσα μετά από 4 αγωνιστικές, έχοντας μόνο νίκες (13-2 τέρματα). Η ψυχρολουσία του χαμένου Σούπερ Καπ από την Άστρα, μοιάζει ήδη μακρινή αφού το ματς έγινε στις 11 Ιουλίου, ενώ η πρόκριση επί της Ραπίντ στο Λιγκ Καπ, ανεβάζει τον αριθμό των επίσημων αγώνων στους δέκα.


Η πρόκριση επί της Παρτίζαν στον γ’ προκριματικό με το 2-2 του Βελιγραδίου, αποτελεί το σημαντικότερο καλοκαιρινό κατόρθωμα της Λουντογκόρετς. Οι Βούλγαροι απέκλεισαν εύκολα τη Ντουντελάνζ στο β’ προκριματικό ενώ εξίσου καλά τα πηγαίνουν και εντός των τειχών.


Οι τρεις τελευταίες νίκες στο πρωτάθλημα γίνονται τέσσερις συνεχόμενες, αν συνυπολογίσουμε τον κερδισμένο τελικό του Σούπερ Καπ στις 13 Αυγούστου, με την ομάδα του Γκεόργκι Ντερμεντζίεφ να βρίσκεται στην πρώτη θέση μετά από πέντε αγωνιστικές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.