CH/L Group G: Άντεξε στο Λιλ η Βόλφσμπουργκ (0-0) των 10 παικτών (hls)

Χωρίς γκολ και νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο «Σταντ Πιέρ-Μορόι» για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Από έναν βαθμό μετρούν όλες οι ομάδες του Group G έπειτά και το 0-0 της Βόλφσμπουργκ των 10 παικτών μέσα στην έδρα της Λιλ και μετά το 1-1 της Σεβίλλης με τη Σάλτσμπουργκ στο… φεστιβάλ των πέναλτι!

Οι Γερμανοί έπαιζαν με ποδοσφαιριστή λιγότερο από το 63′ και την αποβολή του Μπρουκς, ενώ οι Γάλλοι παρά την υπεροχή τους σε όλο το ματς δεν κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη, παρά και το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη περισσότερο για πάνω από μισή ώρα.

Βέβαια στάθηκαν και άτυχοι αφού είχαν γκολ με τον Ντέιβιντ στο 48′ το οποίο τους το… πήρε πίσω ο VAR για οφσάιντ, ενώ και στην τελευταία φάση του αγώνα υποδείχτηκε πέναλτι αρχικά, αλλά και πάλι ο Video Assistant Referee άλλαξε την απόφαση του ρέφερι Μακέλι.

To ματς στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων από πλευράς τελικών προσπαθειών, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεν την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν ούτε μία τελική, χάρις στο εξαιρετικό αμυντικό παιχνίδι των Μαστίφς. Αυτή τους η παρουσία έφερε και ένα… μικρό ρεκόρ, σύμφωνα και με τα στατιστικά της Opta.

Το σύνολο του Γκουρβενέκ είχε και έξι τελικές στο πρώτο 45λεπτο, χωρίς όμως να μετουσιώσει κάποια εξ αυτών σε γκολ, καθώς μόλις μία πήγε προς την εστία.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Λιλ σημείωσε γκολ (48′) με τον Ντέιβιντ, το οποίο όμως δε μέτρησε μετά την παρέμβαση του VAR για οφσάιντ. Μάλιστα στο 63′ η Βόλφσμπουργκ έμεινε με 10 παίκτες, έπειτα την αποβολή του Μπρουκς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ τους οι Γάλλοι προσπάθησαν να φτάσουν στο «χρυσό» γκολ που θα τους έδινε τη νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων και πίεσαν για να το πετύχουν, αλλά αυτό δεν ήρθε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, αν και λίγο έλειψε να κερδίσουν πέναλτι στην τελευταία φάση του ματς. Όμως ο VAR άλλαξε την απόφαση του διαιτητή Μακέλι, ο οποίος είχε δείξει αρχικά την άσπρη βούλα!

Έτσι οι Γερμανοί άντεξαν και πήραν έναν ανέλπιστο βαθμό, τον οποίο βάσει της επιθετικής τους παρουσίας στο τελευταίο μισό του γηπέδου ίσως και να μην τον άξιζαν…

Κόκκινη: 63′ Μπρουκς

ΛΙΛ (Γκουρβενέκ 4-4-2): Γκρμπιτς, Τσελίκ, Φόντε, Μποτμαν, Μανταβά, Ντέιβιντ, Αντρέ, Σέκα (83′ Ονάνα), Ικόν (74′ Λιχαντζί), Γκόμες (74΄Γιαζίτσι), Γιλμάζ

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Φαν Μπόμελ 4-2-3-1): Κάστελς, Ρουσιγιόν (83′ Γκέρχαρντ), Μπρουκς, Λακρουά, Μπαμπού, Άρνολντ, Γκιλαβογκί, Στέφεν (62′ Βαλντσμιντ), Φίλιπ (66′ Μπόρναου), Μπακού (62′ Λουκεμπάκιο), Βέχορστ (66′ Νμέτσα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.