Champions League: Τα ποσά προκαλούν ζάλη

Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει εκπρόσωπο στο Champions League αλλά η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση άρχισε και μοιράζει περισσότερο χρήμα από ποτέ.

Η πρώτη αγωνιστική της Φάσης των Ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη όσον αφορά το άθλημα του ποδοσφαίρου υπόσχεται για μία ακόμα σεζόν πλούσιο θέαμα, λάμψη «αστεριών» και πολλά πολλά λεφτά.

Θα αναρωτηθείτε (και δικαίως) πόσα πολλά δηλαδή; Μιλάμε για διαρκή άνοδο των χρηματικών επάθλων τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος τα νούμερα είναι πρωτόγνωρα και σε μεγάλο βαθμό αυξημένα.

Οι συμμετέχουσες 32 ομάδες των Ομίλων, θα λάβουν 15.64 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίσουμε τους βαθμούς που θα πάρουν! Η κάθε νίκη αξίζει φέτος 2.8 εκατομμύρια ενώ η κάθε ισοπαλία «αγγίζει» το εκατομμύριο (930.000 ευρώ). Δηλαδή για να εξηγήσουμε καλύτερα, αν μία ομάδα κερδίσει και τα 6 παιχνίδια της στον όμιλο θα λάβει 16.8 εκατομμύρια ευρώ (2.8×6), συν τα 15.64 της συμμετοχής!

Τα έσοδα των ομάδων που θα προχωρήσουν στην διοργάνωση θα φτάσουν στον… θεό. Οι 16 ομάδες που θα προκριθούν στα νοκ-άουτ θα βάλουν στα ταμεία τους από 9.5 εκατομμύρια, ενώ οι 8 που θα καταφέρουν να περάσουν από το πρώτο νοκ-άουτ 10.5 εκατομμύρια.

Αν μία ομάδα φτάσει στα ημιτελικά θα καρπωθεί 12 εκατομμύρια, ενώ αν φτάσει στον τελικό και ηττηθεί θα λάβει 15 εκατομμύρια.

Τέλος, όποιος κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο θα λάβει 19 εκατομμύρια ευρώ και την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους της επόμενης σεζόν, χωρίς να ενδιαφέρει την UEFA αν έχει πανηγυρίσει την πρόκριση μέσω του εθνικού της πρωταθλήματος.

Champions League λοιπόν, η «χρυσή» διοργάνωση…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.