Champions League: Η Μπάγερν φοβίζει τη Μπαρτσελόνα!

Την Τρίτη ο ύμνος του Champions League θα ηχήσει ξανά, με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, να ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα.

Στο «Camp Nou» οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για δωδέκατη φορά στην ιστορία τους και o επίσημος ιστότοπος της γερμανικής ομάδας, στάθηκε σε κάποια στατιστικά στοιχεία που είναι… επιβαρυντικά για τους Καταλανούς.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗ ΜΠΑΓΕΡΝ
Στις ένδεκα προηγούμενες αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν έχει κερδίσει επτά, έχει δύο ισοπαλίες και ηττήθηκε μόνο δύο φορές. Η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Η Μπάγερν νίκησε την με σκορ 8-2 στα προημιτελικά του Champions League της περιόδου 2019/20, προτού συνεχίσει αλώβητη προς την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΦΟΒΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
Η Μπάγερν είναι αήττητη σε 18 εκτός έδρας παιχνίδια στο Champions League (14 νίκες, 4 ισοπαλίες). Αυτό αποτελεί το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Η τελευταία ήττα ήρθε απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, πριν από τέσσερα χρόνια, όταν οι Βαυαροί έχασαν με σκορ 3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν, τον Σεπτέμβριο του 2017.

ΜΠΑΙΝΟΥΝ «ΦΟΥΡΙΟΖΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Η Μπάγερν έχει κερδίσει και στις 17 τελευταίες της πρεμιέρες του Champions League (από τη σεζόν 2003/04). Αυτό είναι το τρέχον ρεκόρ στη διοργάνωση. Σε αυτά τα παιχνίδια, οι Βαυαροί σημείωσαν 42 γκολ και δέχθηκαν μόλις δύο. Αλλά η Μπαρτσελόνα έχει επίσης εξαιρετικές πρεμιέρες. Οι Καταλανοί δεν έχουν χάσει ούτε έναν από τους τελευταίους 22 αγώνες για την 1η αγωνιστική (17 νίκες, 5 ισοπαλίες).

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΕΡ
Ο Τόμας Μίλερ έχει πετύχει έξι γκολ σε πέντε παιχνίδια του Champions League εναντίον της Μπαρτσελόνα, τα περισσότερα απέναντι σε οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο και περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη εναντίον των Καταλανών στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Μίλερ είναι επίσης μόλις δύο γκολ μακριά από το να γίνει ο όγδοος παίκτης με 50 γκολ στο Champions League.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ «ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ»
Από την έναρξη της σεζόν 2018/19, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει πετύχει 28 γκολ στο Champions League, οκτώ περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στη διοργάνωση. Ο Πολωνός επιθετικός απέτυχε επίσης να σκοράρει μόλις στα τρία από τα 17 τελευταία παιχνίδια του στη φάση των ομίλων, σημειώνοντας το εντυπωσιακό νούμερο των 23 γκολ σε αυτούς τους 17 αγώνες.

Η Μπάγερν με βάση τα νούμερα έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αλλά όταν μιλάμε για μία επίσης κορυφαία ομάδα, όπως η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται κανείς να χρίσει νικήτρια από τώρα τη γερμανική ομάδα. Όπως είπε άλλωστε και ο Αγουέρο: «Όποτε αντιμετώπισα τη Μπαρτσελόνα, ακόμα και στα χειρότερα της, πάντα λέγαμε ότι «είναι η Μπαρτσελόνα». Ίσως ο κόσμος να μην περιμένει πολλά από εμάς στο Champions League, αλλά προσέξτε…»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.