Σαχτάρ-Μονακό 2-2: Το αυτογκόλ του Αγκιλάρ έστειλε τους Ουκρανούς στους ομίλους του CL (hls)

Με το απίστευτο σε...εκτέλεση αυτογκόλ του, ο παίκτης της Μονακό έστειλε την ομάδα του στο Europa League και πρόσφερε την συνέχεια της Σαχτάρ στο Champions League για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν.

Ένα απίθανο αυτογκολ του Ρουμπέν Αγκιλάρ στο 114’ της παράτασης, αποδείχτηκε ολέθριο για την Μονακό και αντίθετα ήταν το εισιτήριο πρόκρισης για την Σαχτάρ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Το ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) πρόκρινε την ομάδα του Χάρκοβο και απέκλεισε τους Μονεγάσκους που προηγήθηκαν με δυο γκολ στο α’ ημίχρονο, δεν «κλείδωσαν» το σκορ πρόκρισης που είχε και δέχτηκαν την μείωση του σκορ από τον Μάρλος, ενώ τελικά «αυτοκτόνησαν» από το ιδανικό πλασέ του Αγκιλάρ που «κρέμασε» τον συμπαίκτη του, τερματοφύλακα, Νιούμπελ.

Η Μονακό που είχε ηττηθεί στην έδρα της, πριν από μια εβδομάδα με 1-0 και έπρεπε να ανατρέψει αυτό το σκορ, ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να πετύχει τον στόχο της, με σκόρερ τον Μπεν Γεντέρ. Ο αρχηγός των Μονεγάσκων σκόραρε στο 18’, όταν ύστερα από την πρώτη απόκρουση του Πιατόφ σε σουτ του Βόλαντ, έγινε παραλήπτης της μπάλας και με διαγώνιο σουτ, άνοιξε το σκορ. Η Μονακό σκόραρε δις και πάλι με τον Γεντέρ στο 38’, καθώς η άμυνα της Σαχτάρ παράπαιε και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Βιτάο και πέτυχε το 2-0 με πλασέ.

Η ομάδα του πριγκηπάτου, είχε και δοκάρι πριν από το δεύτερο γκολ του Γεντέρ, από την εκτέλεση φάουλ του Φοφανά και το σουτ του αμυντικού, Μπαντιασίλ, στο 37’.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά της επανάληψης, η Σαχτάρ πίεσε τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν δημιούργησε κλασσική ευκαιρία για να σκόραρε, ενώ στον αντίποδα, η Μονακό και πάλι ο Μπεν Γεντέρ «άγγιξε» το τρίτο γκολ στο 64’, με τον Πιατόφ να αποκρούει σωτήρια στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο επιθετικό.

Η Σαχτάρ αποδείχτηκε, λίαν κυνική. Στο 74’ και μετά από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από τους Τραορέ και Σόλμον, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε βολής και δεν αστόχησε, κρατώντας «ζωντανούς» τους γηπεδούχους στην διεκδίκηση της πρόκρισης και οδηγώντας το παιχνίδι στη ημίωρη παράταση, στην οποία το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς καμία από τις ομάδες να ρισκάρουν. Έμελλε το αυτογκολ του Αγκιλάρ να δώσει στους γηπεδούχους, την συνέχεια στο Champions League και να στείλει την ομάδα του στο Europa League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.