Moνακό: Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση στην Πράγα

Αποδέκτης ρατσιστικής επίθεσης έγινε Γάλλος ποδοσφαιριστής της Μονακό στη διάρκεια του χθεσινού (3/8) αγώνα με την Σπάρτα στην Πράγα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, που έληξε με νίκη (2-0) των Μονεγάσκων.

Οι προσβολές απευθύνονταν στον σκόρερ του πρώτου γκολ των Γάλλων (37΄), Ορελιέν Τσουαμενί, ο οποίος παραπονέθηκε ότι τον έβριζαν και τον αποκαλούσαν «μαϊμού» ενώ πανηγύριζε το γκολ του, το πρώτο του αγώνα.

Αφού ανέφερε το περιστατικό απευθείας στον προπονητή του, Νίκο Κόβατς, το είπε και στον διαιτητή του αγώνα, τον Άγγλο Μάικλ Όλιβερ.

Ο τελευταίος έλαβε την καταγγελία από τον παίκτη και τον αρχηγό του, Βισάμ Μπεν Γεντέρ και στη συνέχεια εφάρμοσε το πρωτόκολλο που έχει θέσει η UEFA.

Ζήτησε από τον παρουσιαστή του σταδίου να υπενθυμίσει στο κοινό ότι σε περίπτωση νέου περιστατικού, ο αγώνας θα διακοπεί. Οι ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές θα εξετάσουν το θέμα μόλις οι δύο σύλλογοι παρέχουν άλλα στοιχεία.

Ο αγώνας στη συνέχεια συνεχίστηκε κανονικά, με τη Μονακό, που θα παίξει τον επαναληπτικό αγώνα την ερχόμενη Τρίτη στο «Λουί ΙΙ», ισχυρό φαβορί μετά τη νίκη.

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά για τη Μονακό, ο Κόβατς και οι παίκτες του θα αντιμετωπίσουν τη Σαχτάρ Ντόνετσκ ή την Γκενκ στα πλέι οφ (πρώτοι αγώνες 17 και 18 Αυγούστου, ρεβάνς 24 και 25 Αυγούστου) για να επιστρέψουν στη φάση των ομίλων του Champions League.

Παράλληλα, μένει να φανεί πώς θα χειριστεί η UEFA τα ρατσιστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.