Νέφτσι – Ολυμπιακός 0-1, με οδηγό τον Μασούρα (vids)


Απόλυτα διαβασμένος, παθιασμένος και αποφασισμένος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο Μπακού και με το 1-0, με το γκολ του Μασούρα θα βρεθεί στην επόμενη φάση διεκδικώντας για 21η δορά την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σ’ ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, ο Ολυμπιακός πάλεψε με τις απουσίες του αρχικά και με τη Νέφτσι στη συνέχεια, σ’ ένα τραγικό γήπεδο στο Μπακού.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας κλήθηκαν να υπερασπιστούν το 1-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στους Αζέρους με 11 απουσίες, αφού εκτός αποστολής ήταν οι Παπασταθόπουλο, Ανδρούτσο, Ρέαμπτσουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Τικίνιο, Κρίστινσον και Αγκιμπού Καμαρά.

Μπήκαν για να κερδίσουν τον… πόλεμο

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε μία 11άδα ανάγκης με τον Σισέ αριστερό μπακ-χαφ.
Πιο συγκερκιμένα ο Τζολάκης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, τον Σισέ αριστερό μπακ, Σεμέδο, Μάρκοβιτς και Μπα τα στόπερ και τον Λαλά στο δεξί άκρο. Σουρλής και Κούντε τα δύο χαφ με τον Βαλμπουενά δεξιά και τον Μασούρα αριστερά. Στην επίθεση μόνος του ο Χασάν.

Από την άλλη, η Νέφτσι Μπακού παρατάχθηκε με τους: Μαμάντοφ, Μπουλόυντοφ, Μποτζί, Στάνκοβιτς, Μπασκέ, Κέιν, Χαράμις, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίν, Λαουάλ, Μέσα Κόλι.

Από τα πρώτα λεπτά οι Αζέροι θέλησαν να πιέσουν και να φτάσουν στο γκολ, ενώ είχαν και τον πολύ δυνατό αέρα υπέρ τους.

Έκαναν ένα σουτ μόλις στο 3ο λεπτό, όμως το σουτ βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζολάκη. Όσο περνούσαν τα λεπτά όμως ο Ολυμπιακός έβρισκε τα πατήματά του και στην άμυνα και στην επίθεση. Σουρλής, Κούντε και Σισέ πίεζαν συνεχώς κι έκλεβαν μπάλες. Από ένα τέτοιο κλέψιμο από τον Σισέ στο 15ο λεπτό ήρθε και το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, κατά συνθήκη αριστερός μπακ-χαφ, έκλεψε μπήκε στην περιοχή πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Νέφτσι, η μπάλα γύρισε στον Βαλμπουενά, που πάσαρε καταπληκτικά στον Μασούρα που έκανε το 1-0 με το… στήθος.

Οι ερυθρόλευκοι από το γκολ και μετά έπαιξαν με μυαλό, δούλευαν πάρα πολύ αμυντικά κι έχτιζαν μεθοδικά κάθε τους επίθεση.
Θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και δεύτερο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου, καθώς υπήρχαν οι προϋποθέσεις αλλά δεν κατάφερε να φτάσει ως την τελική προσπάθεια. Ειδικά στην διπλή πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους που θα μπορούσαν να “κλειδώσουν” τη νίκη.
Από την άλλη οι Αζέροι, όπως ήταν λογικό ήθελαν να πιέσουν για το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν έβρισκαν χώρος, παρά μόνο μία φορά στο 40ο λεπτό όταν του σουτ του Μούγκριν πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

Στο δεύτερο μέρος και στα πρώτα λεπτά και πάλι η ομάδα του Μπακού, πάλευε να φτάσει στο γκολ με το παιχνίδι της να χτίζεται από την πλευρά που αμύνονταν οι Βαλμπουενά και Σισέ, αλλά οι ερυθρόλευκοι δούλευαν πάρα πολύ καλά.

Με την ίδια νοοτροπία και με τον ίδιο τρόπο σκέψεις ο Ολυμπιακός κρατούσε το παιχνίδι εκεί που το ήθελε και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ.

Όσο και να πίεζαν οι γηπεδούχοι ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση, ήταν απόλυτα διαβασμένος και πνευματικά έτοιμος να κερδίσει τον “πόλεμο” και τα κατάφερε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.