Σάλσμπουργκ: Ο σύλλογος που δημιουργεί υπεραξίες

Οι επενδύσεις υψηλού κέρδους της Σάλσμπουργκ και οι κορυφαίες πωλήσεις της ιστορίας της.

Ο σύλλογος της Αυστρίας έχει δουλέψει σε εκπληκτικό βαθμό στην ανακάλυψη ταλέντων. Αποκτά στοχευμένα ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του συλλόγου και του πρωταθλήματος της χώρας και στη συνέχεια τους διοχετεύει σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους που καταθέτουν πολλαπλάσια αμοιβή για ν τους κάνουν δικούς τους σε σχέση με τα χρήματα που είχε ξοδέψει η Σάλσμπουργκ για να τους πάρει στις Άλπεις.

Η πρωταθλήτρια Αυστρίας έχει αλλάξει επίπεδο σε ότι αφορά στη συνέπεια πωλήσεων ποδοσφαιριστών σε σημαντικά ευρωπαϊκά club βάζοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της και επενδύοντας σε νέα ταλέντα που έχουν ανάλογη προοπτική.

Δείτε τις ακριβότερες πωλήσεις της Σάλσμπουργκ.

  1. Πάτσον Ντάκα
    Ο 22χρονος επιθετικός από τη Ζάμπια έκανε εκπληκτικά πράγματα πέρυσι στο πρωτάθλημα Αυστρίας, σημειώνοντας 27 γκολ και μοιράζοντας ακόμη 7 ασίστ σε 28 συμμετοχές! Επίσης σημείωσε 5 γκολ σε αγώνες κυπέλλου. Απέτυχε πάντως να σκοράρει στη φάση των ομίλων του Champions League. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας πουλήθηκε στη Λέστερ έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ.
  2. Ναμπί Κεϊτά
    Ο μέσος από τη Γουινέα αγωνίστηκε 81 φορές με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Αυστρίας σημειώνοντας 20 γκολ και μοιράζοντας 11 ασίστ. Το ποδό που δαπάνησε η Λειψία για τον αποκτήσει το 2017 ήταν 29.75 εκατομμύρια ευρώ.
  3. Σαντιο Μανέ
    Η Σάλσμπουργκ είχε δαπανήσει μόλις 500 χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει τον παίκτη που κατέκτησε αργότερα την κορυφή της Ευρώπης με τη Λίβερπουλ, όταν τον αγόρασε από τη γαλλική Μετς.
    Το 2014 πωλήθηκε στη Σαουθάμπτον έναντι 23ων εκατομμυρίων ευρώ.
  4. Έρλινγκ Χάαλαντ
    Σημαντική προπονητές και ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη έχουν κατ’ επανάληψη εκθειάσει τις ικανότητες του Νορβηγού επιθετικού. Η Σάλσμπουργκ είχε δαπανήσει το ποσό των 8 εκατομμυρίων για να τον αποκτήσει από τη Μόλντε το 2019, ενώ εισέπραξε 20 για να τον παραχωρήσει ένα χρόνο αργότερα στη Ντόρτμουντ. Στο πρωτάθλημα Αυστρίας έπαιξε μόλις 16 φορές σημειώνοντας 17 γκολ και μοιράζοντας 6 ασιστ. Πλέον η τιμή του είναι μεγαλύτερη των 100 εκατομμυρίων ευρώ…
  5. Ντομινίκ Σάμπολζαϊ
    Η Αυστριακή ομάδα τον ανακάλυψε στη Βιντεότον και τον απέκτησε έναντι 500ων χιλιάδων ευρώ το 2017. Τρία χρόνια αργότερα χρειάστηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει η γερμανική Λειψία. Στην Αυστρία αγωνίστηκε 56 φορές σημείωσε 16 γκολ και μοίρασε 26 ασίστ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.