UEFA: Καταργήθηκε το εκτός έδρας γκολ

Σε μία ιστορική απόφαση για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προχώρησε η UEFA, καθώς ανακοίνωσε πως από τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα έχει αξία το εκτός έδρας γκολ.

Πρόκειται για μία τεράστια αλλαγή, καθώς ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ πρωτοεμφανίστηκε στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1965-66 και ίσχυε μέχρι σήμερα. Από τη νέα σεζόν, όμως, τα πάντα αλλάζουν.

Πλέον, οι ομάδες που θα σημειώνουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε διπλούς αγώνες, θα οδηγούνται σε παράταση (δύο ημίχρονα των 15 λεπτών) και αν δεν προκύψει ούτε από εκεί νικητής, θα οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτων των διοργανώσεων της UEFA από τότε που τέθηκαν σε εφαρμογή, το 1965. Ωστόσο το ζήτημα της κατάργησης του είχε συζητηθεί σε πολλές συναντήσεις της UEFA τα τελευταία χρόνια. Αν και δεν υπήρχε ομοφωνία απόψεων, πολλοί προπονητές, οπαδοί και ποδοσφαιρικοί φορείς εξέφρασαν την προτίμηση τους να καταργηθεί ο κανονισμός”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.