Το δράμα του Λεβαντόφσκι

Είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του πολωνικού ποδοσφαίρου. Πίσω όμως από το λαμπερό χαμόγελο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, υπάρχει το δράμα. Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας σκέφτηκε ακόμη και να τα παρατήσει, λόγω της απώλειας του πατέρα του.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μεγάλωσε σε αθλητική οικογένεια, με τον πατέρα του Κριστόφ να είναι πρωταθλητής στο τζούντο και ποδοσφαιριστής σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών στην Πολωνία και τη μητέρα του Ιβόνα να παίζει επαγγελματικά βόλεϊ.

Αναπόφευκτα ο μικρός θα ακολουθούσε τα βήματα των γονιών και ο πατέρας του φρόντισε ώστε να γίνει ποιοτική η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Διέκρινε το ταλέντο του από νεαρή ηλικία και τον ενθάρρυνε να κυκλοφορεί με μια μπάλα κολλημένη στα πόδια του.

Τα πράγματα πήγαιναν εξαιρετικά και από την ομάδα της 5ης κατηγορίας, Δέλτα Βαρσοβίας, άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια, επιλέγοντας πια συνειδητά το δρόμο του, που δεν ήταν άλλος από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τα πάντα όμως λίγο έλειψε να καταστραφούν το 2005 όταν ο πατέρας του μπήκε στο χειρουργείο και λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, υπέστη ανακοπή και κατέληξε. Ο Λεβαντόφσκι ένιωσε τη γη να καταρρέει, με το πρότυπό του, τον άνθρωπο που έκανε τα πάντα για να τον κάνει ποδοσφαιριστή να μην είναι πια στο πλευρό του.

Όπως λέει ο ίδιος, αναγκάστηκα να “μεγαλώσω” γρήγορα, να πάρω ευθύνες δυσανάλογες για την ηλικία μου, αφού πλέον ήμουν ο άντρας του σπιτιού. Σαν να μην έφτανε αυτό, αν και η Λέγκια τον είχε εντοπίσει και τον χρησιμοποιούσε συχνά με τη δεύτερη ομάδα, δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία, αποδεσμεύοντάς τον.

Μια ομάδα τρίτης κατηγορίας, η Ζνιτς Προυσκόφ αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία και αυτός άφησε στην άκρη τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν και έλαμψε. Στην πρώτη του σεζόν, μόλις στα 17 έβαλε 16 γκολ και βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει την άνοδο.

Πρώτος σκόρερ και την επόμενη χρονιά στη δεύτερη κατηγορία με 21 γκολ και κάπως έτσι ο δρόμος είχε ανοίξει διάπλατα. Η Λεχ Πόζναν το 2008 ξόδεψε περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, σημερινά χρήματα, για να τον αποκτήσει.

Το δυστυχές ήταν ότι ο πατέρας του, που υπεραγαπούσε, δεν καμάρωσε ποτέ το γιο του να παίζει επαγγελματικά. Ο ίδιος σε συνέντευξή του ήταν συγκλονιστικός:”πιστεύω ότι με παρακολουθεί από ψηλά και με προστατεύει. Ήξερε ότι παίξω στο εξωτερικό κάποια στιγμή και γι’ αυτό μου έδωσε το όνομα Ρόμπερτ, για να μη μπερδεύει κανείς. Στενοχωριέμαι που δεν είναι παρών σε κάθε μου βήμα, αλλά για μένα δεν έφυγε ποτέ”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.