Γκουαρδιόλα: Η μεγάλη επιστροφή στην Ευρώπη!

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στον τελικό του Champions League με την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Ισπανός επιστρέφει ύστερα από 10 χρόνια απουσίας, ενώ οι "πολίτες" κάνουν το... ντεμπούτο τους!

Η επιστροφή του Πεπ Γκουαρδιόλα στον τελικό του Champions League είναι γεγονός! Ο Ισπανός τεχνικός χρησιμοποίησε τη σωστή “συνταγή” απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και απέκλεισε την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στους “4” της διοργάνωσης. Το ταξίδι για τη Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζεται και στις 29 Μαΐου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι του Τόμας Τούχελ στο “Ντραγκάο” με απώτερο σκοπό να σηκώσει την κούπα με τα “μεγάλα αυτιά”.

Η αγγλική ομάδα θα κάνει ντεμπούτο στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στην άκρη του πάγκου θα είναι ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος θα βρεθεί για τρίτη φορά στο παιχνίδι που κρίνει την κούπα. Το “βάπτισμα του πυρός” έγινε με την Μπαρτσελόνα το 2009 στη Ρώμη απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι “κόκκινοι διάβολοι” ηττήθηκαν με 2-0 με τους Σάμουελ Ετό και Λιονέλ Μέσι να “σπρώχνουν” τους “μπλαουγκράνα” στο πρώτο σκαλί της Ευρώπης.

Δύο χρόνια αργότερα η καταλανική ομάδα ταξίδεψε στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει στον τελικό του Champions League εκ νέου τους “κόκκινους” του Μάντσεστερ. Οι “μπλαουγκράνα” σκόραραν με τους Πέδρο, Λιονέλ Μέσι και Νταβιντ Βίλα, ενώ οι Άγγλοι κατάφεραν να βάλουν μόλις ένα τέρμα εκείνο του Ρούνεϊ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ο σύλλογος από την Ιβηρική χερσόνησο με “μαέστρο” τον Πεπ ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Η επόμενη προπονητική του πρόκληση άκουγε στο όνομα Μπάγερν Μονάχου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου ο Γκουαρδιόλα ήταν η κατάλληλη επιλογή για να οδηγήσει τους “Βαυαρούς” στον ευρωπαϊκό τίτλο που τόσο επιθυμούσαν. Ο Πεπ και η γερμανική ομάδα έπαιξαν σε τρεις σερί ημιτελικούς από το 2014 έως το 2016, ωστόσο τον πλήγωσαν ομάδες από την πατρίδα του. Αρχικά η Ρεάλ Μαδρίτης, ακολούθησε η πρώην και αγαπημένη του Μπαρτσελόνα και τέλος η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Τύπος κατέκρινε την εμμονή του, η οποία ήταν να κερδίζει με τον δικό του τρόπο και ότι η λανθασμένη τακτική ήταν αυτή που τον “πρόδωσε” στο τέλος.

Ύστερα από αυτή την… αποτυχημένη περιπέτεια, ο Ισπανός προπονητής αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο του με τον Μπάγερν Μονάχου. Έτσι διάλεξε ως επόμενο σταθμό τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία από την άφιξη του κι έπειτα διανύει τις καλύτερες ποδοσφαιρικές της μέρες. Η επιτυχία του είναι ξεκάθαρη από τους τίτλους πρωταθλήματος που έχει πανηγυρίσει. Όμως η εικόνα του τεχνικού στο Champions League με την Σίτι δεν ήταν στρωμένη με… ροδοπέταλα. To 2016-17 η Μονακό της “έκοψε τα φτερά” στη φάση των “16”. Ακολούθησαν τρεις διαδοχικοί αποκλεισμοί στα προημιτελικά από Λίβερπουλ, Τότεναμ και τέλος Λιόν.

Πέρασαν 10 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Γκουαρδιόλα βρέθηκε στον τελικό του Champions League πριν την εφετινή επιστροφή με τη Σίτι. Είναι σίγουρο ότι ο Πεπ κατάφερε να εξοντώσει τους δικούς του “δαίμονες” για μα φτάσει στην… πηγή ύστερα από τέσσερα χρόνια αποτυχίας. Το αν θα πιουν…νερό αυτός και οι παίκτες του από την κούπα με τα “μεγάλα αυτιά” μένει να φανεί στις 29 Μαΐου.

Άλλωστε ο 50χρονος Ισπανός μετράει 31 τρόπαια σε 12 προπονητικές σεζόν με Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι. Αν καταφέρει να κατακτήσει την τρίτη του κούπα στο Champions League και 32ο συνολικά τίτλο της καριέρας του, θα φανερωθεί στο τέλος του μήνα. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς που έχουν περάσει από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, καθώς ο τρόπος που παρατάσσει τις ομάδες του έχουν μόνιμα τη φιλοσοφία του νικητή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.