Οι Γερμανοί ξανα(ματα)έρχονται!

Η ομάδα του Πειραιά βρίσκει και πάλι στο δρόμο της ομάδα απ' τη Γερμανία και το Novasports.gr ρίχνει μια ματιά στο κοντινό και μακρινό παρελθόν των εν λόγω μονομαχιών.

Η ομάδα του Πειραιά βρίσκει και πάλι στο δρόμο της ομάδα απ’ τη Γερμανία και το Novasports.gr ρίχνει μια ματιά στο κοντινό και μακρινό παρελθόν των εν λόγω μονομαχιών.

Το πρώτο αίμα!
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός τη σεζόν 1980-1981 κληρώθηκε νωρίς στο κύπελλο πρωταθλητριών με ένα μεγαθήριο. Τη Μπάγερν Μονάχου του Ρουμενίγκε, η οποία με το καλημέρα φιλοδώρησε τους ερυθρόλευκους με 4 γκολ στο στάδιο Καραισκάκη. Ο Ντρέμλερ είχε ανοίξει το σκορ στο 22′, ο Γαλάκος ισοφάρισε πέντε λεπτά αργότερα, αλλά ακολούθησαν τρία γκολ των Γερμανών που έκριναν το ματς. Στο 82ο λεπτό απλά μείωσε ο Άλστρομ σε 4-2. Το σκορ του Φαλήρου ήταν απαγορευτικό για όνειρα πρόκρισης και η ήττα με 3-0 στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου, απλά τσέκαρε το εισιτήριο για την Γερμανική ομάδα. Η Μπάγερν εκείνη τη σεζόν έφτασε ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου και αποκλείστηκε απ’ τη Λίβερπουλ.

Νέο εντός έδρας σοκ! 
Τα γκολ των Γαλάκου και Άλστρομ ήταν τα μοναδικά ερυθρόλευκα επί Γερμανικής ομάδας τη δεκαετία του 1980. Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός τέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με Γερμανούς τη σεζόν 1982-1983, δεν κατάφερε ούτε να σκοράρει. Ήταν το Αμβούργο του θρυλικού Ερνστ Χάπελ που στάθηκε στον δρόμο των Πειραιωτών για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες του Αλκέτα Παναγούλια ηττήθηκαν με 1-0 στο Φολκσπαρκστάντιον, περιμένοντας μετά από 15 μέρες το Αμβούργο στο Σπύρος Λούης. Παρά την ένθερμη υποστήριξη 75.000 θεατών ο Ολυμπιακό ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Το Αμβούργο εκείνη τη σεζόν κατέκτησε το τρόπαιο σ’ έναν τελικό που διεξήχθη στην Αθήνα, με γκολ του Φέλιξ Μάγκατ επί της Γιουβέντους.

Η εποχής της .άρας!!!
Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μια θαυμάσια παράδοση τα τελευταία χρόνια έχοντας φορώσει με εξάρες και τεσσάρες τις γερμανικές ομάδες που στάθηκαν στον δρόμο του. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2002 ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στο τιμόνι συναντά στη Ριζούπολη τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στην πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά γίνεται πρώτη είδηση σε όλα τα ευρωπαϊκά μέσα, μια και ταπεινώνει με 6-2 τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ της προηγούμενης σεζόν! Είναι η μεγαλύτερη νίκη ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση σε μια βραδιά που ξεκίνησε με το αριστερό για τον Ολυμπιακό! Ο Σνάιντερ έβαλε τη Μπάγερ μπροστά στο 22′ , ωστόσο ακολούθησε καταιγίδα με γκολ απ’ τους Γιαννακόπουλο, Τζόρτζεβιτς και Ζέτερμπεργκ. Ο Σνάιντερ πέτυχε ακόμα ένα γκολ, όμως δεν χάλασε σε τίποτα το ερυθρόλευκο πάρτυ! Αυτό ήταν το μοναδικό χατ-τρικ του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο όσο καλή και να ήταν η αρχή, ο Ολυμπιακός τα έκανε θάλασσα στη συνέχεια, μένοντας στην τελευταία θέση του έκτου ομίλου. Στη Μπάι Αρίνα περίπου έναν μήνα αργότερα απ’ τον θρίαμβο της Ριζούπολης και με τον Γιάννη Κόλλια πλέον στον πάγκο,  ηττήθηκε εύκολα με 2-0 απ’ την ομάδα του Κλάους Τόπμέλερ!

Μια νύχτα στ’ αστέρια!
Στις 3 Οκτωβρίου του 2007 ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 με τη Λάτσιο στο ξεκίνημα της διοργάνωσης αντιμετώπισε τη Βέρντερ Βρέμης για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αν το πρώτο ημίχρονο δεν άφησε περιθώρια αισοδοξίας στους ερυθρόλευκους με τον Ούγκο Αλμέιδα να ανοίγει το σκορ εξαιτίας φτηνών λαθών στο 32ο λεπτό, το δεύτερο ήταν βγαλμένο απ’ τα πιο τρελά Πειραιώτικα όνειρα. Με κινήσεις ματ ο Τάκης Λεομονής πήρε την παρτίδα απ’ τον Τόμας Σάαφ και ο Ολυμπιακός διέλυσε με 3-1 τη Βέρντερ! Ήταν η πρώτη εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη των ερυθρόλευκων και ο δεύτερος θρίαμβος του Λεμονή επί Γερμανικής ομάδας μετά το 6-2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Στολτίδης, Πατσατζόγλου και Κοβάσεβιτς πέτυχαν τα γκολ της μεγάλης νίκης. Στις 11 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τη Βέρντερ Βρέμης στο Φάληρο με την πρόκριση να παίζεται μεταξύ των δύο ομάδων. Οι σπουδαίοι Πειριαώτες επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους και με ακόμα έναν θρίαμβο με 3-0 προκρίθηκαν πανηγυρικά και ισόβαθμοι με την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή του ομίλου, στους 16 της διοργάνωσης.

Τους πήρε τον αέρα!
Στη φάση των ομίλων του κυπέλλου Ουέφα της σεζόν 2008-2009 ο Ολυμπιακός κλήθηκε να συναντήσει την Χέρτα Βερολίνου στο γήπεδο Καραισκάκη. Όσο αποδυναμωμένη και αν ήταν η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ, λίγοι περίμεναν τόσο πειστική επικράτηση απ’ τον Ολυμπιακό. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέματα, όμως το δεύτερο επιφύλασσε διαφορετικό σενάριο! Με γκολ των Ντουντού, Γκαλέτι, Τοροσίδη και Ντιόγο η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέδε έφτασε σε ακόμα έναν θρίαμβο επί Γερμανικής. Οι ερυθρόλευκοι μ’ αυτή τη νίκη πήραν την πρόκριση αντί των Γερμανών για τη φάση των 32 του κυπέλλου Ουέφα εκείνης της σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.