Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Πέρεθ προβλέπει χρεοκοπίες

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση με τα οικονομικά των ομάδων, καθώς υπάρχει ορατός ο κίνδυνος μαζικών χρεοκοπιών.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε αμετανόητος σχετικά με την European Super League, παρά τις νέες απειλές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για κυρώσεις στις ομάδες, που δεν έχουν αποσυρθεί από αυτή.

Αρχικά, ο πρόεδρος των “μερένχες” δήλωσε στην εφημερίδα “As”: “Δεν είναι αλήθεια πως η European Super League πήγαινε ενάντια στα εθνικά πρωταθλήματα ή στην αξιοκρατία, όλα αυτά ήταν χειραγωγημένα. Αυτή η διοργάνωση ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, με δεδομένο πως είναι βαριά άρρωστο. Η οικονομία του συστήματος βουλιάζει και πρέπει να προσαρμοστούμε στους καιρούς που ζούμε. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα αντέξουν μόνο όσοι έχουν υποστήριξη από το κράτος ή είναι πολυεκατομμυριούχοι”.

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: “Αυτό που έγινε με το νέο φορμάτ του Champions League δε λύνει το πρόβλημα. Δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση και δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο πολύ, μέχρι το 2024. Κάτι πρέπει να γίνει για τους νέους μεταξύ 14 και 24 ετών, εγκαταλείπουν το ποδόσφαιρο επειδή το βαριούνται. Υπάρχουν τέσσερα δισεκατομμύρια οπαδοί ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο και οι μισοί θα ήθελαν τη Super League”.

Τέλος, ο Πέρεθ κατέληξε: “Σίγουρα κάναμε κάτι λάθος από την πλευρά μας, θα αρχίσουμε έναν νέο γύρο συνομιλιών για να ανταλλάξουμε ιδέες. Ίσως, η συμμετοχή των πρώτων τεσσάρων ομάδων κάθε χώρας είναι μία λύση, θα δούμε, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχουν περισσότερα ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικά παιχνίδια, θα έρθουν περισσότερα χρήματα στο ποδόσφαιρο. Και αυτά θα είναι για όλους, όχι μόνο για λίγους, επειδή τα εθνικά πρωταθλήματα θα αξίζουν πολύ περισσότερα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης