UEFA: «Αρκετά με τα προσωπικά σας συμφέροντα, όχι στην κλειστή λίγκα»

Σκληρή ανακοίνωση της UEFA με αποδέκτες τους «διοργανωτές» της κλειστής Superleague.

Απάντηση στους ευρωπαϊκούς συλλόγους (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους) που ετοιμάζουν μια κλειστή λίγκα έδωσε μέσω ανακοίνωσης της η UEFA, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες και τη FIFA.

Αναλυτικά:

«Η UEFA, η Αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η PL η Ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η LA LIGA, η Ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, και η SERIE A στο άκουσμα ότι ορισμένα αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά κλαμπ έχουν στα πλάνα τους να ανακοινώσουν τη δημιουργία μιας κλειστής έτσι όπως την αποκαλούν οι ίδιοι, SUPER LEAGUE.

Αν αυτό συμβεί, θέλουμε να επαναλάβουμε ότι εμείς (σ.σ όλες οι παραπάνω ομοσπονδίες) καθώς η FIFA και όλες οι ομοσπονδία που ανήκουν σε αυτή, θα παραμείνουμε ενωμένοι στο σκοπό μας. Να σταματήσουμε αυτό το σχέδιο. Ένα σχέδιο το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο το ιδιωτικό συμφέρον από κάποια συγκεκριμένα κλαμπ και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία στην οποία η κοινωνία χρειάζεται ενότητα.

Για το σκοπό αυτό, είμαστε διατεθειμένοι να ασκήσουμε κάθε μας δικαίωμα, έτσι ώστε να μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το σχέδιο. Το ποδόσφαιρο, είναι βασισμένο σε ανοιχτές διοργανώσεις και στο αθλητικό ιδεώδες. Δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο πέρα από αυτό.

Όπως λοιπόν προ αναφέρθηκε, τα κλαμπ τα οποία θα συναινέσουν σε κάτι τέτοιο, θα αποκλειστούν από τις διοργανώσεις της UEFA καθώς και από κάθε παγκόσμια διοργάνωση. Οι παίκτες τους, υπάρχει ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τις εθνικές τους ομάδες.

Ευχαριστούμε τα κλαμπ τα οποία στις υπόλοιπες χώρες αρνήθηκαν την πρόταση αυτά, ειδικά γερμανικά και αγγλικά κλαμπ. Καλούμε όλους τους λάτρες του ποδοσφαίρου, τους φιλάθλους και τους πολιτικούς, να σταθεί στο πλευρό μας στη καταπολέμηση αυτού του σχεδίου ένα και εφόσον ανακοινωθεί. Η επιμονή στο προσωπικό όφελος κάποιων λίγων, έχει κρατήσει πολύ. Αρκετά!».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.