Μερικές διαπιστώσεις από το διήμερο του Τσάμπιονς Λιγκ

Ωραίο θέαμα και έντονες συγκινήσεις πρόσφεραν τα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πλεόν έχουν απομείνει οι καλύτερες οχτώ ομάδες στη διοργάνωση και όλες έχουν ως στόχο τον μεγάλο τελικό στις 29 Μαΐου στη Κωνσταντινούπολη. Όμως μόλις δύο θα καταφέρουν να βρίσκονται στο μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εμείς ξεχωρίσαμε κάποια γεγονότα αυτού του διημέρου και σας τα παρουσιάζουμε.

Η Ρεάλ «κατάπιε» τη Λίβερπουλ
Παρά τις δύο σημαντικές της απουσίες στην άμυνα (Ράμος, Βαράν), η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλο της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια στο πρώτο 45λεπτο καθώς υποτάχτηκε απόλυτα στους γηπεδούχους. Το τελικό 3-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βινίσιους που πέτυχε δύο γκολ, δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους Μαδριλένους, έστω και αν οι «κόκκινοι» έχουν ιστορία με ανατροπές σκορ στο «Anfield

«Μάτωσε» για να νικήσει η Σίτι
Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Μπορούσια Ντόρτμουντ με σκορ 2-1, αλλά χρειάστηκε να κάνει «σκληρή» δουλειά στο γήπεδο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, προηγήθηκε με τον Ντε Μπρόινε, είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ, αλλά το γκολ του Ρόις την έβαλε σε «μπελάδες». Ο Φιλ Φόντεν όμως είπε την τελευταία λέξη, σκοράροντας στο τέλος και με αυτό το υπέρ τους 2-1, οι «πολίτες» έχουν το προβάδισμα πρόκρισης.

«Άσφαιρος» ο Χάλαντ αλλά…
Για πρώτη φορά στη διοργάνωση εφέτος ο Έρλινγκ Χάλαντ έμεινε μακριά από το γκολ. Βέβαια έδωσε το «στίγμα» του στο γήπεδο με καλές προσπάθειες, είχε την καταπληκτική ασίστ στο γκολ του Ρόις και είχε τετ α τετ με τον Έντερσον, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Σίτι.

Παρί ικανή για την κούπα
Η αναμέτρηση ανάμεσα στο ζευγάρι του περυσινού τελικού Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν βρέθηκε ασφαλώς στο επίκεντρο αυτού του διημέρου. Ήταν αναμφίβολα ο πιο ξεχωριστός αγώνας των προημιτελικών. Σε δύσκολες συνθήκες με συνεχή χιονόπτωση, και οι δύο ομάδες παρουσίασαν συναρπαστικό θέαμα απίθανες δεξιότητες και πέτυχαν ωραία γκολ. Κυρίως απολαύσαμε τον Κιλιάν Εμπαπέ που πέτυχε δύο τέρματα, αλλά και τον Νεϊμάρ που είχε δύο ασίστ. Το ντουέτο ήταν στο επίκεντρο των πάντων, με υπέροχα τελειώματα από τον Γάλλο και ικανές ασίστ από τον Βραζιλιάνο. Παρόλο που η Μπάγερν κυριάρχησε με 21 τελικές, έναντι μόλις έξι των Παριζιάνων, η ομάδα του Ποτσετίνο έφυγε με το πολύτιμο 3-2 από το Μόναχο. Αποδείχτηκε στην πράξη, αδύνατη η αντικατάσταση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος θα απουσιάσει και από τον αγώνα ρεβάνς.

Δεν εντυπωσίασε αλλά πέτυχε τον στόχο της
Η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ, βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι στους ημιτελικούς, αφού επικράτησε άνετα με σκορ 2-0 της Πόρτο στη Σεβίλλη. Οι «μπλε» που προέρχονταν από σοκαριστική ήττα από την Γουέστ Μπρομιτς στο πρωτάθλημα, έδειξαν μεγάλη ωριμότητα στο γήπεδο και με εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Επί των ημερών του Γερμανού τεχνικού, η Τσέλσι σε 16 αγώνες, έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε δέκα από αυτούς. Με το πλεονέκτημα των δύο εκτός έδρας γκολ, πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να μη βρίσκεται στα ημιτελικά η λονδρέζικη ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.