Πόρτο – Τσέλσι 0-2: Με το… ένα πόδι στα ημιτελικά οι Άγγλοι (vid)

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League έκανε η Τσέλσι, καθώς οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-0 της Πόρτο.

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League έκανε η Τσέλσι, καθώς οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-0 της Πόρτο στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο οποίος έγινε στο ουδέτερο “Σάντσεθ Πιθχουάν” της Σεβίλλης και βρίσκονται με το… ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Η Τσέλσι παρουσιάστηκε σοβαρή και πειθαρχημένη στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο, επέβαλλε το ρυθμό της στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης με διαγώνιο δυνατό σουτ του Μέισον Μάουντ. Στο 51ο λεπτό, η Πόρτο έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μούσα Μαρέγκα, ο οποίος είδε τον Εντουάρ Μεντί να επεμβαίνει εντυπωσιακά και να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Τα “λιοντάρια” είχαν δοκάρι με τον Πούλισιτς στο 84΄και “κλείδωσαν” τη νίκη στο 85ο λεπτό. Μετά από απίθανο λάθος στην άμυνα των “Δράκων”, ο Μπεν Τσίλγουελ έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε την ατομική προσπάθεια, πέρασε και τον τερματοφύλακα της Πόρτο, Μαρκεσίν και με πλασέ έκανε το 2-0.

Πλέον οι Άγγλοι έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση ενόψει του δεύτερου αγώνα που θα γίνει και πάλι, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό, στην Σεβίλλη και επιστρέφουν στη βάση τους με ένα πολύτιμο αποτέλεσμα και με το εισιτήριο των ημιτελικών… ημι-σφραγισμένο, ενώ είναι λιγοστές οι ελπίδες που έχει η Πόρτο για πρόκριση στους “4” του Champions League.

Πόρτο: Μαρκεσίν, Σανούσι, Πέπε, Εμπεμπά, Μανάφα (83′ Κονσεϊσάο), Οτάβιο (83′ Τόνι), Ουρίμπε, Γκρούγιτς, Κορόνα, Λουίς Ντίαζ, Μαρέγκα (83′ Βιέιρα)

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς (80′ Σίλβα), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (92′ Έμερσον), Τσίλγουελ, Μάουντ (80′ Καντέ), Χάβερτς (65′ Ζιρού), Βέρνερ (65′ Πούλισιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.