5 ενδιαφέροντα στατιστικά για την «τιτανομαχία» Μπάγερν-Παρί

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι αναμφίβολα αυτό της Μπάγερν με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι δύο περυσινοί φιναλίστ της διοργάνωσης στον τελικό της Λισαβόνας βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι την Τετάρτη το βράδυ και εμείς παραθέτουμε 5 ενδιαφέροντα στοιχεία

  1. Η Μπάγερν τα πάει καλά μακριά από το Παρίσι
    Σε εννιά μεταξύ τους αγώνες, η Μπάγερν μετράει τέσσερις νίκες και πέντε ήττες. ΗΠαρί εξασφάλισε κυρίως καλά αποτελέσματα στο «Parc des Princes». Η Μπάγερν έχει κερδίσει τα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Γαλλίας. Επιπλέον, υπήρξε η νίκη 1-0 σε ουδέτερο γήπεδο, στον τελικό στη Λισαβόνα τον περασμένο Αύγουστο.
  2. Οι πιο επιθετικές ομάδες
    Η Μπάγερν και η Παρί Σεν Ζερμέν είναι οι πιο επιθετικές ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Από την αρχή της σεζόν 2016/17, οι Βαυαροί σημείωσαν κατά μέσο όρο 2,8 γκολ ανά παιχνίδι στο Champions League και αυτή είναι η καλύτερη επίδοση. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται λίγο πιο πίσω, στη δεύτερη θέση με μέσο όρο 2,5 γκολ ανά παιχνίδι. Επιπλέον, η γαλλική ομάδα απέτυχε να σκοράρει μόνο μία φορά στα τελευταία 43 παιχνίδια του Champions League, στην ήττα με 1-0 εναντίον της Μπάγερν στη Λισαβόνα.
  3. Η ανίκητη Μπάγερν
    Η Μπάγερν μετράει 19 παιχνίδια αήττητη στο Τσάμπιονς Λιγκ (18 νίκες, μία ισοπαλία) και θα μπορούσε να γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης που παρέμεινε τουλάχιστον 20 παιχνίδια χωρίς ήττα. Το απόλυοτ ρεκόρ το έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 25, μεταξύ 2007 και 2009.
  4. Μεγάλη εμπειρία στο γήπεδο
    Από τους 30 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισαβόνα, 25 παραμένουν ακόμη στις ομάδες τους. Επιπλέον, ο Καμερουνέζος Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μοτίνγκ, εντάχθηκε στη Μπάγερν από την Παρί στην αρχή της σεζόν.
  5. Η αδυναμία της Παρί απέναντι στις «εστεμμένες»
    Η ομάδα του Ποτσετίνο, αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ευρώπης της προηγούμενης σεζόν, για τρίτη φορά σε νοκ-άουτ φάση του Champions League. Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, η γαλλική ομάδα έχασε τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Την περίοδο 1994/95 στον ημιτελικό εναντίον της Μίλαν ( ήττα 1-0 εντός και 2-0 εκτός) και στη φάση των «16» εναντίον της Ρεάλ την περίοδο 2017/18 ήττα 3-1 εκτός και 2-1 εντός).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.