Κλέιτον: «Να σεβαστούν τον Καραγκούνη»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Παναγιώτης Στεφάνου
Ο Σίλβα Κλέιτον, μετά από μια καριέρα γεμάτη διακυμάνσεις στον Παναθηναϊκό και μετά από (συνολικά) 8 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, από φέτος θα αγωνίζεται στην τουρκική, Καϊσερίσπορ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Παναγιώτης Στεφάνου
Ο Σίλβα Κλέιτον, μετά από μια καριέρα γεμάτη διακυμάνσεις στον Παναθηναϊκό και μετά από (συνολικά) 8 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, από φέτος θα αγωνίζεται στην τουρκική, Καϊσερίσπορ. Ο Βραζιλιάνος αντιμετώπισε, τον Αρη, στη Β. Ιταλία και μίλησε για την απόφασή του να αφήσει τη χώρα μας για την Τουρκία. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός των ημερών για τον Παναθηναϊκό, την αποχώρηση του Γιώργου Καραγκούνη.

Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα ,είπε:
   
-Σίλβα, πες μας, καταρχήν, τις πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα, την Καϊσερίσπορ.
« Εμείς φτιάχνουμε ομάδα για πεντάδα! Κάναμε καλές μεταγραφές, πήραμε καλούς παίκτες, δηλαδή από μεγάλες ομάδες, τον Μπομπό, τον Πάμπλο Μούτσι.».

-Η δική σου μεταγραφή πως προέκυψε;
« Εντάξει, έγινε την τελευταία στιγμή. Περίμενα κάτι άλλο, προέκυψε αυτό. Ηταν καλή περίπτωση, καλή ομάδα, με στόχους και με λεφτά, γιατί πάντα αυτό παίζει τον δικό του ρόλο. Είμαι επαγγελματίας. Οι συνθήκες εκεί είναι ιδανικές, έχουμε προπονητικό κέντρο φοβερό, καλό γήπεδο, υπάρχουν συνθήκες».

-Ηθελες να γυρίσεις σελίδα;
«Πιστεύω, ναι! Μετά από 8 χρόνια στην Ελλάδα και ειδικά τώρα με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί , με τα πράγματα να είναι δύσκολα, ήταν η ώρα να κάνω ένα καινούριο ξεκίνημα».

-Προτάσεις από άλλες ομάδες στην Ελλάδα είχες;
«Ναι, κάτι είχα, αλλά ήθελα να κάνω κάτι άλλο.».

-Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να σε κρατήσει;
« Μου είπαν ότι με ήθελαν, αλλά δεν μου έκανε κανείς πρόταση! Αλλα και πρόταση να μου κάνανε, πιστεύω ότι δεν θα άγγιζε ούτε στο μισό, αυτή που μου έκανε η τωρινή μου ομάδα».

-Εφυγες γεμάτος από τον Παναθηναϊκό ή νιώθεις πως μπορούσες να δώσεις παραπάνω;
«Μπορούσα να δώσω παραπάνω! Καταρχήν έκατσα δύο χρόνια ανενεργός. Δεν έπαιξα ποδόσφαιρο εκεί. Την τελευταία χρονιά μόνο με εμπιστεύτηκε λίγο περισσότερο ο προπονητής κα έδειξα ένα καλό πρόσωπο, βοηθώντας αρκετά την ομάδα. Σίγουρα όμως θα μπορούσα να δώσω πολλά περισσότερα».

-Από τα 8 χρόνια που έπαιξες στην Ελλάδα, ποια ήταν η καλύτερή σου χρονιά;
« Στη Λάρισα. Εκεί έπαιξα καλύτερα».

-Θα ξαναγυρίσεις κάποτε στην Ελλάδα;
«Πιστεύω, ναι! Θέλω! Αλλά δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον».

-Αδίκησες τον εαυτό σου;
«Σίγουρα, αλλά για να παίξεις ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, μερικές φορές πρέπει να κάνεις τον μ..α! Κι εγώ δεν είχα μάθει έτσι. Εγώ ήξερα ότι όποιος είναι καλύτερος ,παίζει, αλλά φαίνεται πως δεν είναι έτσι»

-Ο Καραγκούνης φεύγει από τον Παναθηναϊκό..
«Ε, κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Είναι ένα μεγάλο όνομα, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να φύγει με σεβασμό από τον Παναθηναϊκό, έτσι όπως του αρμόζει. Με σωστό τρόπο. Διότι πρέπει να σεβόμαστε ένα ποδοσφαιριστή με την καριέρα τη δική του».

-Αυτό που γίνεται στις ελληνικές ομάδες, φέτος, με τους πολλούς νεαρούς, πως σου φαίνεται;
« Εγώ πιστεύω πως κάποτε έπρεπε να συμβεί και ίσως είναι για καλό. Παρ΄ ότι είμαι ξένος, λέω την αλήθεια. Ερχονταν ξένοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, χωρίς να τους νοιάζει τίποτα, μόνο για τα χρήματα, χωρίς να σέβονται κανέναν. Οι έλληνες δεν είχαν ευκαιρίες. Τώρα θα είναι καλύτερα γι αυτούς.».    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.