Ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδος δήλωσε πως αυτό είχε επηρεάσει την απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα πως χρειάστηκε τη βοήθεια ειδικού, για να ξεπεράσει σταδιακά το πρόβλημα. Παράλληλα, τόνισε πως στην Τουρκία κατάφερε να αφήσει πίσω του την κατάθλιψη και να έχει αφήσει πλέον τη συγκεκριμένη περιπέτεια πίσω του.
Αρχικά, ο Μπακασέτας δήλωσε στο «Stars Inc 11»: «Άρχισα να χάνω τελείως τον εαυτό μου στην ΑΕΚ. Έγινε πολύς ντόρος γύρω από τη μεταγραφή μου και όλο αυτό με αποσυντόνισε γιατί ψυχολογικά δεν ήμουν τόσο σταθερός. Όσο περνούσαν οι μέρες, έχανα τον εαυτό μου. Δε με αναγνώριζα σε πάρα πολλά πράγματα. Ήμουν σε μια κατάσταση πολύ φλατ. Ένιωθα ένα κενό. Μετά δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα ούτε επαγγελματικά γιατί όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση είναι αδύνατο να μπορείς να αποδώσεις τα αναμενόμενα. Οπότε μόλις άρχισα και στην ΑΕΚ να μην κάνω καλά παιχνίδια, υπήρχαν πολλές προσδοκίες και από τον εαυτό μου και από τον κόσμο… Ήταν μία κατάσταση στην οποία δεν μπορούσα να αποδώσω καθόλου, δεν ήμουν συγκεντρωμένος, προσπαθούσα να καταλάβω τι γίνεται, δεν έβρισκα άκρη».
Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Ζήτησα βοήθεια από έναν ειδικό να φτιάξω τον εαυτό μου, να λύσω όποια θέματα είχα. Με πολλή δουλειά γιατί αυτά δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη κατάφερα πλέον να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω και να είμαι ο εαυτός μου. Στην Τουρκία ηρέμησα εντελώς και απέκτησα πάλι τον εαυτό μου. Με βοήθησε και η περίοδος της καραντίνας. Μου πήρε περίπου έξι μήνες. Ήθελα πιο νωρίς να πάω σε έναν ειδικό, καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένιωθα πολύ ευάλωτος σε πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι και η ηλικία μου δεν ήταν… δεν ήμουν τόσο ώριμος για να πάω ένα βήμα παρακάτω εκείνη την εποχή. Μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από πράγματα και καταστάσεις, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με την κατάσταση να κοιτάξεις κατάματα και να δουλέψεις πάνω σε αυτό να πας παρακάτω».
Επίσης, ο Μπακασέτας δήλωσε: «Τα προβλήματα τα δικά μου ξεκίνησαν όταν έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γιατί αυτή η μετάβαση από το β’ ομάδα που είναι όλα ρόδινα, μετά όταν φτάνεις σε επίπεδο επαγγελματισμού αλλάζουν πολλά πράγματα. Έπρεπε να αλλάξω κάποια πράγματα του χαρακτήρα μου για να μπορέσω να ανταποκριθώ στις υψηλές προσδοκίες που είχα πάντα για τον εαυτό μου. Είμαι πολύ εσωστρεφής δε θέλω να μεταφέρω τα προβλήματα που έχω στους άλλους, δε μου αρέσει να τα μοιράζομαι. Κι αυτό κακό μου έκανε και προσπαθώ να τα βελτιώσω. Κρατούσα πάρα πολλά πράγματα μέσα μου. Έτσι είχα συνηθίσει».
Σχετικά με την καθημερινότητά του κατά τη διάρκεια της περιπέτειά του τόνισε: «Ζωή δεν υπήρχε, πολύ σπίτι. Δε σκεφτόμουν τίποτα άλλο από το πρόβλημα που έχω και πως θα το ξεπεράσω. Διαρκείς αρνητικές σκέψεις. Κοιμόμουν. Δεν είχα κάτι σαν προσωπική ζωή. Σπίτι, έβλεπα μπάλα. Δεν έκανα σχεδόν τίποτα. Στο ποδόσφαιρο δεν ήμουν ο εαυτός μου. Ήμουν σε μια διαρκή σύγκρουση, σε μια κόντρα πολύ τοξική που σε κουράζει απίστευτα σωματικά και ψυχικά. Προσπαθείς να το αλλάξεις».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε ένα ματς το οποίο στάθηκε αφορμή για να αναζητήσει βοήθεια: «Παίζουμε με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ηρακλή. Το παιχνίδι έληξε 0-0 και ήμουν στο γήπεδο ένα φάντασμα. Είχα τρομερό φόβο ώστε να πάρω την μπάλα στα πόδια μου να κάνω πράγματα. Στο γήπεδο έχω πολύ καλή περιφερειακή όραση και ένιωθα ότι μπορώ να δω μόνο τον εαυτό μου και την μπάλα σαν να έχω δύο τείχους. Κάθε φορά που ερχόμουν σε επαφή με την μπάλα είχα τεράστιο φόβο. Ένα παιχνίδι που καλύτερα να μην το είχα παίξει ποτέ. Δεν έκανα τίποτα. Σκεφτόμουν μόνο αρνητικά πράγματα σε όλο το παιχνίδι. Άρχισαν να με πονάνε και οι κοιλιακοί και μέσα μου έπιασα πάτο. Ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανα και φανταζόμουν το αντίθετο. Είπα δε γίνεται άλλο. Οφείλω να το αλλάξω».
Τέλος, ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδος δήλωσε: «Άργησα να το κάνω, δεν ήμουν έτοιμος. Αν δεν το θες εσύ από μόνος σου ότι και να σου λένε δε θα βελτιωθείς. Ξέρουμε ότι είμαστε πολύ περήφανοι αν και αυτό είναι πολύ λάθος για αυτή την κατάσταση. Γενναίος για μένα είναι αυτός που βγαίνει μπροστά και παραδέχεται τα λάθη του και μέσα από αυτά προσπαθεί να γίνει καλύτερος και όχι να τα κρατάς μέσα σου όλα. Κάνεις μεγαλύτερο κακό στον εαυτό σου».
Το σχετικό βίντεο: