Εν αρχη ην η άμυνα …

Σεμινάριο αμυντικής λειτουργίας - τουλάχιστον - μια φορά την εβδομάδα έχει καθιερώσει ο Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα με τους συνεργάτες του έχουν καθιερώσει – τουλάχιστον – μια από τις προπονήσεις της εβδομάδας να είναι αφιερωμένοι στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Εκεί όπου τον τελευταίο καιρό – μ’ εξαίρεση τον αγώνα της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό κι αυτόν σε δύο περιπτώσεις – η ομάδα έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση θυμίζοντας τα περσινά της υψηλά δεδομένα.

Για την τρέχουσα εβδομάδα αυτή η μέρα ήταν η σημερινή. Ο 41χρονος Πορτογάλος τεχνικός μαζί με τους ποδοσφαιριστές τους, σε αρκετά χειμερινές καιρικές συνθήκες, δούλεψαν – αρχικά – στον τομέα της φυσικής κατάστασης, μέσα από δρομικές ασκήσεις κι εμπόδια. Αμέσως μετά ξεκίνησαν τα … ιδιαίτερα μαθήματα άμυνας με στοχευμένες ασκήσεις και διαρκείς υποδείξεις των μελών της τεχνικής ηγεσίας για τη νοοτροπία που πρέπει να διέπει το μυαλό των ποδοσφαιριστών σε κάθε, διαφορετική συνθήκη ανασταλτικής λειτουργίας, ώστε μέσα από τις τακτές επαναλήψεις να τους γίνει «κτήμα» βγαίνοντας ως αντανακλαστική αντίδραση σε μηδέν χρόνο σκέψης. 

Παρουσία και των τελευταίων διεθνών που επέστρεψαν, δηλαδή των Πασχαλάκη, Γιαννούλη, Λημνιού που σημεωτέον μετείχαν στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης προτού επιδοθούν σε ασκήσεις αποφόρτισης, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με «διπλό» μέσα από το οποίο το ζητούμενο ήταν η εφαρμογή όσων είχαν προηγηθεί σ’ επίπεδο θεωρίας. 

Στο γυμναστήριο και στην πισίνα δούλεψε ο Βέρνμπλουμ ενώ θεραπεία έκανε ο Ζαμπά. Και το αυριανό προπονητικό ραντεβού έχει οριστεί για την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.