Superleague 2: Νίκες για Απόλλωνα-Ξάνθη-Διαγόρα, στο «Χ» στη Νίκαια (vids)

Ο Απόλλωνας Λάρισας κέρδισε 1-0 τα Χανιά, η Ξάνθη 2-1 την Ιεράπετρα και ο Διαγόρας Ρόδου πέρασε από τα Τρίκαλα σε ένα επεισοδιακό ματς (0-1). Δεν πτοήθηκε από την αποβολή ο Λεβαδειακός και ισοφάρισε τον Ιωνικό στην «μάχη» της τριάδας. Όλα όσα έγιναν στα 4 ματς που έριξαν την αυλαία της 10ης αγωνιστικής.

Σπουδαίο αποτέλεσμα πήρε ο Απόλλωνας σε βάρος των Χανίων στην Λάρισα (1-0). Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των Θεσσαλών εντός έδρας που τους ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας (9 βαθμούς). Τα Χανιά από την άλλη είχαν τις στιγμές τους αλλά δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Αστρά. Στο 61ο λεπτό ο νεοαποκτηθέντας φορ Νεμάνια Ομπράντοβιτς άνοιξε το σκορ, οι Κρητικοί ενέτειναν την πίεση τους αλλά γκολ δεν βρήκαν και έτσι αργά-βασανιστικά φτάσαμε έως την λήξη.

Ματσάρα στη Νίκαια με τον ψυχωμένο Λεβαδειακό να παίρνει βαθμό παρά το αριθμητικό μειονέκτημα (1-1). Στο 27′ ο Ρόλε με κάθετη πάσα βρήκε με μαγικό τρόπο τον Κάστρο, ο οποίος με σεντερφορίσια κίνηση έκανε το 1-0. Η αποβολή του Μύγα στο 63ο λεπτό, πιο πολύ καλό έκανε τελικά στους φιλοξενούμενους παρά κακό! Επτά λεπτά αργότερα (70′) ο Νίκας κέρδισε στον αέρα όλη την άμυνα του Ιωνικού έπειτα από σέντρα του Μαρίνου και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Έτσι οι δύο ομάδες παρέμειναν στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος με 18 (Ιωνικός) και 17 (Λεβαδειακός) βαθμούς αντίστοιχα.

Καλό έκανε και στην Ξάνθη το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο! Συγκεκριμένα, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, όπως και στην περίπτωση του Λεβαδειακού, η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Έμπερτ ήρθε 7 λεπτά νωρίτερα από το νικητήριο γκολ του Ανδρέα Τάτου (84′). Με αυτόν τον τρόπο οι Θρακιώτες υπέταξαν με 2-1 τον Ο.Φ. Ιεράπετρας στα «Πηγάδια» και αρχίζουν να σκαρφαλώνουν στην κατάταξη (15 βαθμούς, 5η θέση, ματς λιγότερο από τις ομάδες που είναι 2η-4η θέση). Πριν το νικητήριο γκολ του Τάτου στο πρώτο μέρος ο Σιατραβάνης (25′) είχε ανοίξει το σκορ και ο Βογιατζής με πέναλτι είχε ισοφαρίσει 3 λεπτά πριν την εκπνοή.

Ακόμα μία ομάδα, που δεν πτοήθηκε από το αριθμητικό μειονέκτημα! Ο Διαγόρας τελείωσε το ματς με 9 παίκτες (αποβολές Μπαστακού και Κάκο) αλλά κράτησε το υπέρ του 0-1 στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, οι ροδίτες άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Αλέξανδρο Σμυρλή και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά άντεξαν στην Θεσσαλία μέχρι το φινάλε. Μεγάλο «άλμα» για την εξάδα (17 βαθμούς-4η θέση) ενώ παράλληλα τα Τρίκαλα υπέστησαν την τρίτη σερί ήττα τους και έμειναν εκτός θέσεων πλέι-οφ με 12 βαθμούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.