Γκαρσία: «Το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά»

Ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε πως το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια και δεν έχει σχέση με αυτό της δικής του εποχής.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, καθώς επίσης και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην αποστολή της «σελέστε». Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στον Λουίς Σουάρες, ενώ μίλησε και για τις δικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Ουρουγουάης.

Αρχικά, ο Γκαρσία δήλωσε στον Τύπο της πατρίδας του: «Πήγα να δω την Ουρουγουάη γιατί ήταν κοντά και ήθελα να πάω να χαιρετήσω κάποιον πρώην συνάδελφο εδώ και πολύ καιρό. Είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που είχα δει τους Ντάριο Ροντρίγκεζ, Ντιέγκο Αλόνσο και Λουίς Σουάρεζ, με τους οποίους έπαιξα επίσης. Στο ξενοδοχείο υπήρχαν και θαυμαστές που με αναγνώρισαν και αυτό σου δίνει τεράστια χαρά».

Στη συνέχεια, δήλωσε για τον Λουίς Σουάρες: «Ήμουν χαρούμενος. Βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της καριέρας του και γιατί να μην πάει στην Ουρουγουάη για προετοιμασία, της οποίας είναι οπαδός και όντας κοντά στην Εθνική; Ήταν ό,τι καλύτερο έκανε. Είδα καλά τον Σουάρες. Έχει κάνει κάποιες επεμβάσεις και έχει πολλά παιχνίδια πάνω του, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο και νομίζω ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι το τελευταίο του με την Εθνική ομάδα και θα το εκμεταλλευτεί».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην τωρινή εθνική ομάδα της χώρας του: «Τώρα οι παίκτες είναι μηχανές, είναι καλά προετοιμασμένοι. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, υπάρχει πολύ τρέξιμο, δεν υπάρχουν τόσοι χαφ θέσης, υπάρχουν ακόμα, αλλά το στυλ παιχνιδιού που θέλουν οι προπονητές έχει αλλάξει, επιδιώκοντας να φτάσουν οι μέσοι τους στην αντίπαλη περιοχή και, για παράδειγμα, οι εξτρέμ να αμύνονται ως μπακ. Στην Εθνική ομάδα έχουμε χαφ για να διαλέξουμε: Φεντερίκο Βαλβέρδε, Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, Ματίας Βετσίνο, Λούκας Τορέιρα. Άλλο να τους βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο στο γήπεδο, είναι παίκτες που αποδίδουν σε καλό επίπεδο, έχουν συνηθίσει στην πίεση, όταν καίει η μπάλα και παίζουν καλά».

Τέλος, μίλησε και για τις δικές του εμφανίσεις με τη «σελέστε»: «Δεν είναι εύκολο να βρω μια εξήγηση. Έκανα έξτρα προπόνηση πριν και μετά το βασικό μέρος και η επιθυμία να είναι στην Εθνική ομάδα είναι ισχυρότερη από πολλά άλλα πράγματα. Αυτό συνέβη σε μένα, ένιωσα αυτή την επιθυμία να είμαι εκεί, να παίξω, να συνεισφέρω, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Και μπορεί να ισχύει και το αντίθετο: ποδοσφαιριστές που παίζουν σε καλό επίπεδο στις ομάδες τους να έρθουν στην Εθνική και να μην είναι το ίδιο. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι και η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του καθενός».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.