Ηρακλής-Ξάνθη 1-0: “Τρίποντο” με υπογραφή Ματίας Τόμας (vid)

Σημαντική νίκη για τους "Κυανόλευκους", προβληματισμός για τους Ακρίτες μετά την 3η διαδοχική ήττα

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ματίας Τόμας στο 10′ στάθηκε αρκετή για να λύσουν τις … διαφορές τους Ηρακλής και Ξάνθη στο πλαίσιο της εξ αναβολής αναμέτρησης για τη 14η αγωνιστική της Super League 2.

Η νίκη φάνταζε ως μονόδρομος και για τις δύο ομάδες, καθώς οι μεν “Κυανόλευκοι” επιδιώκουν την παρουσία τους στην πρώτη πεντάδα, οι δε Ακρίτες ήθελαν να βάλουν ένα τέλος στο μίνι σερί των διαδοχικών τους ηττών. Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου προσπαθώντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, προσέχοντας απόλυτα όμως τα … μετόπισθεν.

Χρειάστηκε η παρέλευση του πρώτου 10λεπτου για να προκύψει κάτι αξιόλογο κι όπως αποδείχτηκε ήταν κάτι σημαντικά περισσότερο για τους γηπεδούχους. Σε μια άρτια μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, η μπάλα κατέληξε στον Πήλιο, ο οποίος ανετράπη από τον Δεληγιαννίδη με συνέπεια η μπάλα να στηθεί στη βούλα του πέναλτι. Ο Ματίας Τόμας ανέλαβε την εκτέλεσή του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Ο Ηρακλής παρέμεινε δραστήριος, εμφανίστηκε αρκετά προσεκτικός στην ανασταλτική του λειτουργία αλλά όσο κι αν πίεσε δεν κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του διασφαλίζοντας την επικράτησή του από νωρίς. Η Ξάνθη, με την πάροδο της ώρας κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, δημιουργούσε και κατέγραψε τελικές χωρίς όμως να καταφέρει ν’ αποσπάσει – ούτε καν – τον βαθμό της ισοπαλίας, φτάνοντας στην τρίτη διαδοχική της ήττα που “ψαλίδισε” πιθανόν κι οριστικά τις όποιες φιλοδοξίες για επιστροφή στη Super League.

Oι συνθέσεις: 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Μπαλικτσής, Α. Παπαστεριανός, Χρουσιέλ, Πήλιος, Πατράλης, Ναπολιτάνο, Τότσκα, Τόμας, Κάκκο, Καρτσαμπάς.

ΞΑΝΘΗ (Ζόραν Βούλιτς): Γιακουμής, Πολίμος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μπάτζιςο, Γκόμες, Δόρης, Τσέλιος, Αλί Μπαμπά, Γκάβριτς, Διαμαντόπουλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.