Ως μια λύση για το θέμα των πολλών δανεικών παικτών βλέπει τη δημιουργία των ομάδων β’, ο Γιάννης Μώραλης. Ο πρόεδρος της Super League, τόνισε πως από πέρυσι μελετάται το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και πως ο στόχος είναι να μπουν οι συγκεκριμένες ομάδες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να μπορούν να φτάσουν έως τη Football League. Ο Μώραλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για την πρόταση για δημιουργία β’ ομάδων: «Είχε τεθεί πάλι από τις μεγάλες ομάδες πέρσι αυτό το θέμα, γιατί έχουμε ορισμένες ιδιαιτερότητες στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Για τα κέρδη που μπορούν να υπάρχουν από αυτό: «Έχουμε διαφορές μεταξύ Super League και Football League, έχουμε ομάδες Νέων και ομάδες με μεγάλο ρόστερ. Με τη δημιουργία δεύτερων ομάδων θα λυθούν πολλά προβλήματα, όπως αυτό με τους πολλούς δανεικούς. Αν ένας παίκτης 20 ετών διακρίνεται, είναι δύσκολο να παίξει κατευθείαν στη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ ή του Παναθηναϊκού. Μετά οι ομάδες είτε τους δίνουν δανεικούς είτε τους αποδεσμεύουν. Δεν έχουμε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα στη Football League συνολικά, αν και υπάρχουν κάποιες δυνατές ομάδες. Με τη δημιουργία β’ ομάδων αυτά μπορούν να λυθούν ή να βελτιωθούν. Η σκέψη μας ήταν να μπουν αυτές οι ομάδες στη Γ’ Εθνική και να μπορούν να παίξουν μέχρι τη Β’, αλλά αν μην μπορούν να παίξουν στην ίδια κατηγορία με την πρώτη ομάδα. Με την κατάργηση της Γ’ Εθνικής ως επαγγελματικής είναι λίγο δύσκολο να το κάνουμε αυτό. Θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στη Football League. Αν υπήρχε στην κατηγορία αυτή Ολυμπιακός Β’, Παναθηναϊκός Β’, ΠΑΟΚ Β’ κλπ., θα ήταν κερδισμένοι όλοι».
Για τις επόμενες κινήσεις: «Αποφασίσαμε να γίνει μια επιτροπή που θα μιλήσει με την ΕΠΟ, την Πολιτεία και θα δουν τι αλλαγές χρειάζονται στον ΚΑΠ και το νόμο. Θα κοιτάξουμε να ενεργήσουμε γρήγορα, θα μιλήσουμε άμεσα με την ομοσπονδία, θα δούμε αν μπορεί να υλοποιηθεί, πότε μπορεί να γίνει αυτό και τι απαιτείται. Ξέρουμε πώς λειτουργούν τα άλλα μοντέλα στο εξωτερικό και θα δούμε αν μπορούμε να το υλοποιήσουμε εδώ. Θεωρούμε πως είναι προς το συμφέρον και των ομάδων και των ποδοσφαιριστών. Είμαι επιφυλακτικός γιατί σε πιο απλά πράγματα καθυστερούμε να πάρουμε αποφάσεις, πόσω μάλλον σε πιο σύνθετα όπως αυτά. Παρ’ όλα αυτά είναι μια άσκηση που θέλουμε να την κάνουμε».
Για τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν: «Το πρόβλημα είναι ότι πάντα μπαίνουμε σε περίεργες σκέψεις στη χώρα αυτή που ζούμε. Σκεφτείτε π.χ. ότι η β’ ομάδα του Ολυμπιακού μπορεί να είναι πρώτη στη Football League και να λένε μετά ότι ρυθμίζει ποιος θα ανέβει στη Super League. Αν δεν ξεφύγουμε από αυτή τη λογική τουλάχιστον σε ένα βαθμό, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα».
Για τη συμφωνία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε αυτό το θέμα: «Δεν είναι σπάνιες οι φορές που συμφωνούν. Είναι ένα πλαστό επικοινωνιακό παιχνίδι. Στις περισσότερες αποφάσεις οι δύο σύλλογοι έχουν κοινές θέσεις, όπως για τη Nova, τον ΟΠΑΠ, το μνημόνιο για τους ποδοσφαιριστές και άλλα. Υπάρχουν πολλές κοινές απόψεις, όχι μόνο των δύο, αλλά και των 18. Καταλαβαίνω πως πιο πολύ τραβά η διαφωνία, αλλά έτσι είναι τα πράγματα».
Για τη συνεισφορά της Super League στην ελληνική οικονομία: «Τα νούμερα μοιάζουν εντυπωσιακά γιατί δεν τα είχαμε μελετήσει ποτέ. Κι εγώ όταν τα άκουσα τα αποτελέσματα μού φάνηκαν υπερβολικά. Τα προβλήματα είναι γνωστά. Εμείς θέλαμε να δούμε τι παράγουμε σαν 18 εταιρείες και μείναμε εντυπωσιασμένοι γιατί παράγεται μεγάλος τζίρος χρημάτων, ενώ υπάρχουν και 40.000 θέσεις εργασίας. Εννοούμε όλο αυτό που λειτουργεί για να υπάρχει πρωτάθλημα. Είναι ένας μεγάλος κλάδος για την κοινωνία και την οικονομία».