Δερμιτζάκης: “Να τους βάλουμε στην πρίζα”

Μια νίκη που θα βάλει φωτιά στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα θέλει να πετύχει στην Ξάνθη ο Αστέρας, σύμφωνα με τον Παύλο Δερμιτζάκη.

Μια νίκη που θα βάλει φωτιά στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα θέλει να πετύχει στην Ξάνθη, ο Αστέρας σύμφωνα με τον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο τεχνικός της ομάδας της Τρίπολης μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου τόνισε ότι η νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου έκανε τους παίκτες του να πιστέψουν στους εαυτούς τους αλλά που δεν θα εχει κανένα αντίκρισμα στην μάχη για την παραμονή εάν δεν υπάρχει ανάλογη συνέχεια.
Αναλυτικά στη συνέντευξη τύπου ο Παύλος Δερμιτζάκης αναφέρθηκε
Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου:
«Ήταν μία νίκη βαθμολογικού και ψυχολογικού χαρακτήρα, που προήλθε από μία μεγάλη προσπάθεια από όλους, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Διεκδικήσαμε τη νίκη και την κατακτήσαμε με ορθολογικό τρόπο, βάση της πίεσης που υπήρχε.

Με τον τρόπο που ήρθε η νίκη, κάνει όλους τους ποδοσφαιριστές να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς και στις δυνατότητες τους, αλλά και στον κόσμο να δείξει πίστη στην ομάδα. Ήταν μία σημαντική νίκη, που μπορεί να λέει πολλά, αλλά και τίποτα αν δεν συνεχίσουμε με ανάλογα αποτελέσματα»

Στο παιχνίδι στην Ξάνθη:
«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι στην Ξάνθη. Θέλουμε να δώσουμε μία συνέχεια, σε όλα αυτά που πρέπει να έχει μία ομάδα από πλευράς πάθους και τεχνικοτακτικών στοιχείων. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα που και αυτή θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Η Ξάνθη χρειάζεται μία νίκη για να εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την παραμονή στην κατηγορία. Δεν τα κατάφερε στο παιχνίδι με τον Πανσερραικό και θέλει να το εξασφαλίσει όσο το συντομότερο γίνεται.

Γνωρίζουμε το βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού, γιατί όλα τα παιχνίδια που δίνουμε είναι κρίσιμα για μας. Σε αυτή τη διαδικασία του υποβιβασμού, να είμαστε δηλαδή κάτω από τη γραμμή, είμαστε πολύ καιρό και έχουμε «ψηθεί».

Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, που νομίζω ότι θα βάλουμε στην «πρίζα» πολλές ομάδες. Από πλευράς τακτικής θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, που σου δίνει τον ένα βαθμό και ανάλογα πώς θα πάει το παιχνίδι θα διεκδικήσουμε τη νίκη. Αν έρθει η νίκη, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή, αλλά ταυτόχρονα θα βάλουμε και πολλές ομάδες να μπουν στην πίεση που βρισκόμαστε εμείς εδώ και πολύ καιρό»

Στις απουσίες του Αστέρα:
«Ο Καρέρα με τον Αργυρόπουλο που είναι τραυματίες. Ο Καρέρα προσπάθησε να μπει κανονικά στην προπόνηση, αλλά ένιωσε ένα σφίξιμο στο σημείο του τραυματισμού.
Ο Πουλίντο και ο Λαδάκης έχουν κίτρινες κάρτες και είναι δηλωμένοι να μην αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι, ενώ και ο Αράς είναι τιμωρημένος για πειθαρχικό παράπτωμα»

Στο πόσοι βαθμοί χρειάζονται για να σωθεί ο Αστέρας:
 «Δεν μπορούμε να μιλάμε με πόσους βαθμούς ο Αστέρας ή οποιοδήποτε άλλη ομάδα θα μείνει στην κατηγορία. Όταν είχα πρωτοέρθει μιλούσαμε για το απόλυτο στην έδρα. Είχα πει τότε, γίνεται μία ομάδα που έχει κάνει μία νίκη και να κάνουμε το απόλυτο στα εντός έδρας παιχνίδια;

Παρόλα αυτά και επειδή ήρθε μία νίκη, που μας δίνει πίστη στις δυνατότητες που έχει η ομάδα, θέλω να πιστεύω ότι πραγματικά θα δουλέψει η ομάδα για να πετύχει τα δύο νικητήρια αποτελέσματα στα παιχνίδια που έχει στην έδρα της.

Αν δεν κερδίσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια, θεωρώ πώς έχουμε λίγες ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Όλα αυτά εξαρτώνται, όχι μόνο από το τι θα κάνουμε εμείς, αλλά και από το τι θα κάνουν και οι αντίπαλοι μας.

Υπάρχουν παιχνίδια που θεωρούμε ότι είναι δύσκολα και πάνε μερικές ομάδες παίρνουν βαθμούς ή υπάρχουν παιχνίδια που θεωρούνται εύκολα και οι ομάδες χάνουν βαθμούς. Κάθε εβδομάδα θα διαφοροποιούνται τα πράγματα. Ίσως να μην φτάσουν οι 35 βαθμοί για να μείνει κάποια ομάδα στην κατηγορία, ίσως πάλι να σωθούμε ακόμα και με λιγότερους βαθμούς. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα τίποτα με σιγουριά.

Υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Εμείς θέλουμε να φτάσουμε 34-35 και να μπορούμε να πούμε ότι κάναμε τα πάντα για να μείνουμε στην κατηγορία. Σαφώς θα είναι καλύτερα να κερδίσουμε στην Ξάνθη. Τότε, ο στόχος θα είναι πιο εφικτός.»

Στον κόσμο της ομάδας και τους πανηγυρισμούς στο γκολ του Μπαρτολίνι:
«Έτσι όπως ήρθε η νίκη, γιατί θεωρώ ότι ο κόσμος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το αποτέλεσμα 1-1 βοήθησε στο μέγιστο βαθμό την ομάδα.

Πιστεύω πώς το έκανε γιατί είδε μία ομάδα να προσπαθεί και τα παιδιά δεν είχαν καμία σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Υπήρχε το πάθος, ο ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς, το καθαρό μυαλό. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο για να φτάσουμε στη νίκη και σε κανένα σημείο δεν παίξαμε ανορθόδοξα.

Δε θυμάμαι να έγινε κάποια μεγάλη μπαλιά από πίσω για να πετύχουμε γκολ. Έγιναν πολλές πλαγιοκοπήσεις με συνδυασμούς και δικαιωθήκαμε, όπως δικαιωθήκαμε, στο 90ο λεπτό. Αυτό έκανε τον κόσμο να ξεσπάσει. Αυτό το θέλαμε για τον κόσμο. Από τη δική μας πίεση, που υπήρξε μία εκτόνωση, αυτό έγινε και με τον κόσμο.

Νομίζω πώς ο κόσμος και μετά την εικόνα που δείξαμε στο γήπεδο, θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να το κάνει αυτό ο κόσμος, γιατί και ανάγκη τον έχουμε, αλλά και γιατί μπορεί να παίξει το σημαντικότερο ρόλο σε μία ομάδα.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.