Ανααστασόπουλος: «Νίκες στα εντός έδρας»

Δυο νίκες στα δυο εντός έδρας ματς που απομένουν έως το φινάλε του πρωταθλήματος, θέλει ο Νίκος Αναστασόπουλος.

Δυο νίκες στα δυο εντός έδρας ματς που απομένουν έως το φινάλε του πρωταθλήματος, θέλει ο Νίκος Αναστασόπουλος. Ο Έλληνας τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης εμφανίστηκε αισιόδοξος για παραμονή των Αρκάδων στην κατηγορία, ενώ αναφέρθηκε και στη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Αναστασόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της «Wind». Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Νίκο, φθάνοντας στην τελική ευθεία της φετινής Σούπερ Λίγκα, ποια κατά την άποψή σου θα είναι τα στοιχεία που μπορεί να επιδείξει ο Αστέρας έτσι ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό; «Σε πρώτη φάση πιστεύω πως πρέπει να παίξουμε από εδώ και πέρα σε κάθε παιχνίδι με το ίδιο πάθος, την ίδια αυτοσυγκέντρωση και τον ίδιο ζήλο όπως στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου. Εκτιμώ πως βάσει προγράμματος μπορούμε να ελπίζουμε εφόσον όμως δείξουμε τη δύναμη της θέλησής μας και κερδίσουμε τα δύο εναπομείναντα μας εντός έδρας με τον Άρη και τον Πανιώνιο χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια μακριά από την Τρίπολη. Είμαστε μια ομάδα που έχει προσωπικότητα και νιώθουμε πως μας αδικεί η βαθμολογική μας θέση. Όμως αυτή τη στιγμή καλούμαστε να το δείξουμε στο γήπεδο κι αυτό θα κάνουμε..»

Πως μπορεί να βιώνει προσωπικά ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μια τέτοια διαδικασία; Είναι και θέμα ψυχολογίας, πιστεύεις, η επιτυχία στο φινάλε του πρωταθλήματος; «Είναι όντως μια ιδιόμορφη διαδικασία καθώς μιλάμε πλέον για ένα άλλο πρωτάθλημα, όσον αφορά ασφαλώς την προσπάθεια που γίνεται από αρκετές ομάδες για την αποφυγή του υποβιβασμού. Όπως φαίνεται πλέον, εννέα ομάδες.. βράζουν στο ίδιο καζάνι της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα! Θα είναι δύσκολο για όλους αφού από εδώ και πέρα ο κάθε πόντος που κερδίζουμε ή χάνουμε θα έχει μια ξεχωριστεί σημασία. Επιμένω πως ο Αστέρας έχει την κατάσταση στα χέρια του, εφόσον μπορεί να παίξει μέσα στο γήπεδό του την παραμονή δίχως βέβαια αυτό να είναι εύκολο για κανέναν. Η ψυχολογία παίζει ίσως το σημαντικότερο ρόλο για όλες της ομάδες και σχεδόν όλους τους παίκτες που μετέχουν. Το άγχος είναι εμφανές μέσα και έξω από το γήπεδο καθώς σκεφτόμαστε το επόμενο ματς αλλά και όλα τα υπόλοιπα που θα γίνουν ως το τέλος της σεζόν. Η αποφασιστικότητα και η καλή ψυχολογία θα είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που θα μας βοηθήσουν στην επίτευξη του βασικού μας στόχου. Κανείς δεν πρόκειται να χαρίσει σε κανέναν τίποτε από εδώ και πέρα και εμείς ξέρουμε πως από τις δικές μας ικανότητες και την δικιά μας συμπεριφορά εξαρτάται εάν τα καταφέρουμε. Όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα για όλους. Ξεχνάμε το τι έγινε μέχρι εδώ από την αρχή του πρωταθλήματος όπως έχουμε ξεχάσει το τι έγινε το περασμένο Σάββατο στο ματς που κερδίσαμε μιας και έρχεται το επόμενο ματς όπου πρέπει να πάρουμε κάτι το θετικό. Έτσι θα συμβαίνει από εδώ και πέρα..»

Τα όσα ακούγονται και έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης τις τελευταίες μέρες αναφορικά με πρόσωπα και καταστάσεις στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο κατά πόσο μπορούν να σας επηρεάσουν; «Εμείς κοιτάζουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Εξάλλου προσωπικά δεν γνωρίζω και ούτε θέλω να ξέρω κάτι από τέτοια πράγματα. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας σκεφτόμαστε πως μετά από μια τέτοια αναστάτωση όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να δείξουν το καλό τους πρόσωπο στο γήπεδο. Θέλω να πω ότι ακόμα και αυτές οι ομάδες που ίσως να μην έχουν τόσο μεγάλο κίνητρο στην πορεία των τελευταίων αγωνιστικών θα παίξουν με όλες τους τις δυνάμεις δίχως να χαρίσουν και να χαριστούν σε κανέναν. Να μη δώσει πλέον δικαιώματα κανείς για σχόλια..»

Για σένα η προσπάθεια της παραμονής του Αστέρα Τρίπολης είναι και ένα προσωπικό στοίχημα, από τη στιγμή που εδώ και λίγες αγωνιστικές υπερασπίζεσαι ως ο βασικός γκολκίπερ τα δοκάρια της ομάδας σου; «Όντως τώρα δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτε άλλο από το πώς θα καταφέρει ο Αστέρας στην Σούπερ Λίγκα. Είναι ο στόχος όλης της ομάδας και φυσικά η δικιά μου σημαντικότερη προσδοκία ως το φινάλε της σεζόν. Χωρίς να θέλω να διαφοροποιήσω τη δικιά μου στάση από αυτή των υπόλοιπων συμπαικτών αξίζει να πούμε πως εγώ έχω μεγαλύτερη αγωνία για την επίτευξη του στόχου του Αστέρα κι αυτό το αντιλαμβάνονται όσοι με ξέρουν καλά. Βρίσκομαι στην ομάδα όχι 1-2 αλλά εδώ και πέντε χρόνια έχοντας ζήσει πολλές έντονες συγκινήσεις, καλές και άσχημες στιγμές. Δεν γίνεται μετά από όλα αυτά να μην ΘΕΛΩ πάνω από κάθε τι να μπορέσει ο Αστέρας να αποφύγει τον υποβιβασμό. Πιστεύω πως παρόμοια θέληση υπάρχει και στην υπόλοιπη ομάδα αφού έχουμε συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.