«Φεράρι χωρίς μηχανή»

Πικρές αλήθειες από τον Μανόλο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αναμέτρησης με την Ξάνθη.

Πικρές αλήθειες από τον Μανόλο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αναμέτρησης με την Ξάνθη, τονίζοντας πως η ΑΕΚ δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως θα ήθελε να έχει περισσότερες λύσεις στο ρόστερ της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στις απουσίες των Μανωλά και Δέλλα, ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων με Ξάνθη και κυρίως με Παναθηναϊκό για το κύπελλο Ελλάδος.

Αρχικά, ο Χιμένεθ τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Θα προσπαθούμε πάντα να προσαρμοζόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις. Δεν πρέπει να παραπονούμαστε. Ο επόμενος αγώνας είναι σημαντικός, όπως έχω πει και στο παρελθόν. Μετά από μια ήττα την οποία έχουμε αναλύσει πολύ και έχουμε βγάλει συμπεράσματα για να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας και πρέπει να πούμε πως η ήττα ήταν δίκαιη, όμως άδικο το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός Βόλου άξιζε να νικήσει γιατί τους αφήσαμε να κάνουν αυτά τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν πέντε ευκαιρίες και έκαναν τέσσερα γκολ, δυο στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη και οι ποδοσφαιριστές, αλλά και εμείς να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ματς».

Στην συνέχεια, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός υπογράμμισε: «Την Τετάρτη θα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία και θα τσεκάρουμε την ενδεκάδα αυτού του ματς στον αγώνα με την Ξάνθη. Η αναμέτρηση της Τετάρτης είναι άλλο ματς και με νίκη επί της Ξάνθης θα μπορέσουμε να πάμε με αισιοδοξία απέναντι στον Παναθηναϊκό. Περιμένουμε τους Μανωλά και Δέλλα. Κυρίως ο δεύτερος κάνει απίστευτη χρονιά. Έχουμε ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις, με τον Νασούτι να είναι η πιο αξιόπιστη λύση. Χάνοντας αυτούς τους παίκτες γυρίζουμε στον πάγκο και δεν βλέπουμε στον πάγκο κανέναν από τους Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκο. Αυτή είναι η πραγματικότητα της ΑΕΚ αυτή την στιγμή. Σίγουρα είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Είναι σαν μια Φεράρι που της λείπει η μηχανή. Το μπάτζετ της ομάδας είναι αρκετά χαμηλό και πρέπει να μεγαλώσουμε για την ιστορία της ομάδας. Το ρόστερ της ομάδας παίζει με την πεποίθηση πως πρέπει να κουβαλάει αυτή τη φανέλα της ΑΕΚ».

Ο Χιμένεθ υπογράμμισε στην συνέχεια: «Είμαστε αυτοί που είμαστε και συνεχίζουμε. Μήνες δηλώνω τα ίδια πράγματα, όμως κάνουμε σκληρή δουλειά όλοι. Είμαστε όμως περιορισμένοι και πρέπει να βγαίνουμε σε κάθε ματς και να προστατεύουμε την ιστορία της ομάδας. Αυτό το είχα πει και τον Δεκέμβριο, πως αυτή η ομάδα δεν ήταν προγραμματισμένη για να είναι και στις τρεις διοργανώσεις. Πρέπει να ξέρουμε όμως μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και ποιος είναι ο στόχος μας».

Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός έκανε και απολογισμό της έως τώρα πορεία της ομάδας: «Βγήκαμε εκτός από το Europa League με ανώτερες αντιπάλους και παλέψαμε μέχρι τέλους για την πρόκριση. Από την ημέρα που έχουμε έρθει έχουμε κρατήσει την ομάδα σε τροχιά πλέι οφ. Δεν είμαστε στο επίπεδο των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, όμως τους έχουμε κερδίσει και τους δυο και έχουμε περηφάνια. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε παραπάνω από τους παίκτες και δεν είμαστε υπεύθυνοι για το ρόστερ της ομάδας. Με αυτό τον τρόπο θέλω να μπω εγώ μπροστά από τους παίκτες και να δίνουν τα πάντα».

Επίσης, ο Χιμένεθ μίλησε και για τις μετεγγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ: «Ο Μίσελ που γνωρίζω εγώ είναι ο Μίσελ της Μπέρμιγχαμ. Ενας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής. Αν  ήταν βασικός στην Μπέρμιγχαμ σίγουρα δεν θα ερχόταν στην ΑΕΚ. Γνωρίζω τον Μπάχα της περυσινής χρονιάς στη Μάλαγα. Αν έπαιζε στη Μάλαγα, επίσης δεν θα ερχόταν εδώ. Είναι πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές που τους γνωρίζω. Τη σημερινή ημέρα έρχονται στην ΑΕΚ επειδή θέλουν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Να ξαναβρεθούν σε υψηλό επίπεδο. Θα δουλέψω κι εγώ και με τους δύο για να μπορέσουν να μας βοηθήσουν όσο πιο πολύ γίνεται. Αλλά να ξέρετε ότι με ελάχιστα λεφτά πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε. Οι δυο τους είναι πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές στο ισπανικό πρωτάθλημα».

Επίσης, ο Χιμένεθ συμπλήρωσε: «Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως με σκληρή δουλειά και δυσκολία είμαστε κοντά στο να βρεθούμε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος. Επίσης, θα μπούμε στα πλέι οφ και όλα είναι ακόμα ανοιχτά. Η ΑΕΚ δεν έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ της Ελλάδας, όμως είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας. Θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Τουλάχιστον αν δεν τα καταφέρουμε, τουλάχιστον να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να λέμε ότι προσπαθήσαμε. Ακόμα και αν χάσουμε το κύπελλο θα λέμε ότι δώσαμε τη «μάχη» μας. Θέλω ποδοσφαιριστές και συνεργάτες που να σκέφτονται όπως σκέφτομαι εγώ. Θέλω να βγάζει η ομάδα «ψυχή» και να μοιάζει η ομάδα με τους 300 του Λεωνίδα. Αν δε μπορέσουμε να κάνουμε άλλες μετεγγράφες, τότε θα πρέπει θα προσπαθήσουμε να υπογράψουμε με τους 300».

Τέλος, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: “Δουλέψαμε όλοι για να φτάσουμε εδώ. Θα δουλέψουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια για να κλείσουμε μια καλή χρονιά. Μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, μπορούμε να κάνουμε μεγάλη ομάδα και με σκληρή δουλειά. Αν όμως στηρίζεσαι μόνο στη δουλειά, τότε θέλεις και χρόνο. Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Η ΑΕΚ έχει έναν προπονητή αισιόδοξο. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά και με πολλή δυσκολία. Βεβαίως, είμαστε ένα βήμα πριν τα ημιτελικά του κυπέλλου και μας λείπουν κάποια βήματα για να μπούμε και να παίξουμε στα πλέι οφ και πρέπει να δουλέψουμε. Είναι ακόμα όλα ανοιχτά, το μπάτζετ είναι πρόβλημα, η ΑΕΚ ιστορικά είναι μέσα στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι τόσο ψηλά. Θα δώσουμε όμως τα πάντα για να ξαναβρεθούμε εκεί. Αν δεν το καταφέρουμε, αυτό τουλάχιστον να μπορούμε να βγούμε έξω με το κεφάλι ψηλά. Αν δεν καταφέρουμε ή δεν αξίζουμε να βγούμε τρίτοι και να μπούμε στα πλέι οφ, ή αν δεν πάρουμε το κύπελλο, τουλάχιστον να λέμε ότι προσπαθήσαμε”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.