Εγκώμια για Μπάχα

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκαν στον Ναμπίλ Μπάχα, οι Ναμπίλ Ελ Ζαρ και Εντίνιο.

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκαν στον Ναμπίλ Μπάχα, οι Ναμπίλ Ελ Ζαρ και Εντίνιο. Οι δυο ποδοσφαιριστές τόνισαν πως πρόκειται για μια εξαιρετική μετεγγραφή για την ΑΕΚ και πως ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής θα δώσει λύσεις στην επίθεση της Ένωσης.

Αρχικά, ο Ελ Ζαρ τόνισε στην εφημερίδα «Score»: «Για μένα είναι κάτι παραπάνω από φίλος. Μπορώ να τον χαρακτηρίσω κάτι σαν τον. μεγάλο μου αδερφό. Στις αποστολές με την Εθνική Μαρόκου περνάμε πολλές ώρες μαζί και είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Με έχει συμβουλέψει πολλές φορές και με έχει βοηθήσει. Μιλήσαμε πριν από λίγες μέρες στο τηλέφωνο. Μου ζήτησε τη συμβουλή μου για το αν θα πρέπει να πάει στην ΑΕΚ. Ήθελε πληροφορίες για την ομάδα και τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα. Εγώ του είπα τα καλύτερα και του τόνισα ότι η ΑΕΚ είναι από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες. Του είπα ότι η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη χώρα και του ζήτησα να υπογράψει χωρίς δεύτερη σκέψη. Ελπίζω να μην αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή».

Και συμπλήρωσε: «Είναι τοπ σκόρερ ο Μπάχα. Το έχει δείξει άλλωστε και στο ανώτερο επίπεδο της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ και ότι θα κάνει τη διαφορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι αργός για το ύψος του και μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή, αλλά και στα πλάγια της επίθεσης, καθώς είναι δημιουργικός παίκτης. Σκοράρει συχνά με το κεφάλι, ενώ έχει τελειώματα τόσο με το αριστερό όσο και με το δεξί πόδι. Θα έλεγα ότι μοιάζει σε αρκετά σημεία με τον Τζιμπούρ, όμως δεν θέλω να μπω στη διαδικασία της σύγκρισης. Είναι και οι δύο σπουδαίοι. Είναι πολύ καλός επαγγελματίας. Και στη Μάλαγα, παρότι δεν αγωνιζόταν τον τελευταίο καιρό, δεν δημιούργησε πρόβλημα. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας, παίκτης ομάδας και δεν δημιουργεί προβλήματα στα αποδυτήρια».

Από την πλευρά του, ο Εντίνιο δήλωσε στην εφημερίδα «Sportday»: «Μπορεί να είναι ήσυχος ο κόσμος της ΑΕΚ. Ο Μπάχα είναι μεγάλη μεταγραφή για την ομάδα. Θα βοηθήσει πολύ. Δεν είναι επιθετικός στυλ Μπλάνκο, δεν είναι φορ περιοχής, ταιριάζει περισσότερο στο στυλ του Τζεμπούρ, αν και είναι πιο ομαδικός. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις μπροστά, αλλά αποδίδει καλύτερα όταν παίζει πίσω από τον επιθετικό είτε στο 4-4-2 είτε στο 4-2-3-1. Εκεί είναι η θέση του. Μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης, αν χρειαστεί, αλλά δεν είναι το δυνατό του σημείο. Και στα πλάγια μπορεί να αγωνιστεί, δεξιά και αριστερά, στο 4-3-3, αλλά όχι στη γραμμή. Το καλύτερό του πάντως είναι πίσω από τον επιθετικό».

Επίσης, υπογράμμισε: «Χειρίζεται καλά την μπάλα, αν του δοθεί η ευκαιρία, έχει καλό σουτ, είναι δυνατός και καλός στο ψηλό παιχνίδι. Είναι μαχητής, βοηθά το σύνολο, τρέχει, πεθαίνει για την ομάδα του στο γήπεδο. Είναι επαγγελματίας, δουλεύει στις προπονήσεις, καλός χαρακτήρας, δεν δημιουργεί προβλήματα. Δεν τον ενδιαφέρει να σκοράρει ο ίδιος, αλλά η ομάδα. Δεν είναι εγωιστής στο γκολ. Εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του, δίνει ασίστ, έχει κυρίως πάσα στην πλάτη της άμυνας, γιατί ξέρει να ανοίγει χώρους και να τους αξιοποιεί. Δεν έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης, παρά μόνο ρυθμού αγώνων. Αν παίξει δύο παιχνίδια, θα αποκτήσει και ρυθμό».

Στην συνέχεια, ο Εντίνιο τόνισε πως ο Μπάχα τον ρώτησε για την ΑΕΚ: «Με είχε ρωτήσει πριν από λίγες μέρες και μιλήσαμε πάλι σήμερα (σ.σ.: χθες) όταν ήρθε στην προπόνηση να μας χαιρετήσει. Του έχω πει τα πάντα για την ομάδα, το πρωτάθλημα, την πόλη και έρχεται με ενθουσιασμό για να παίξει και να προσφέρει. Του είπα να παίξει στην ΑΕΚ όπως ξέρει και σίγουρα θα πετύχει. Του είπα ότι έχει φανατικό κόσμο και ότι έχω καλούς φίλους εκεί. Πήρα σήμερα (σ.σ.: χθες) τον Μπλάνκο και του είπα ότι έρχεται στην ΑΕΚ ένας φίλος μου, ο Ναμπίλ, να τον προσέχει», είπε γελώντας ο Εντίνιο.

Σχετικά με την σχέση Μπάχα-Φερέιρα, ο Εντίνιο τόνισε: «Δεν είχε πρόβλημα με τον Ζεσουάλντο Φερέιρα, μαζί του είχε παίξει κάποια παιχνίδια. Με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι τέθηκε εκτός διότι ήρθαν νέοι παίκτες, ονόματα όπως ο Ζούλιο Μπαπτίστα. Οι νέοι ιδιοκτήτες ήθελαν να κάνουν ηχηρές μεταγραφές και ο Μπαχά έμεινε στο περιθώριο».

Τέλος, ο Πορτογάλος επιθετικός αναφέρθηκε και στον Ίσμαελ Μπλάνκο: «Φαντάζομαι ότι θα ανανεώσει. Θα είναι άσχημο για την ΑΕΚ να μην τον κρατήσει. Δεν μιλάμε για οποιονδήποτε παίκτη. Ο Μπλάνκο δεν έχει κάτι να αποδείξει, έχει βάλει τόσα γκολ. Είναι “φονιάς” και θα τρέξουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να τον πάρουν, αν δεν μείνει. Αν και από όσο τον γνωρίζω, δεν νομίζω ότι θα πήγαινε σε κάποιον ανταγωνιστή, για να μην απογοητευτεί ο κόσμος της ΑΕΚ που τον αγαπά. Θα έψαχνε ομάδα στο εξωτερικό. Πιστεύω πάντως ότι θα ρυθμιστεί το θέμα. Ο Ίσμαελ θέλει να μείνει. Αν ήμουν πρόεδρος της ΑΕΚ, δεν θα τον άφηνα να φύγει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.