Την ταπείνωσε… (video)

Ο Ολυμπιακός Βόλου διέσυρε με 4-0 την ΑΕΚ στο "Σπύρος Λούης". Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Στο “Σπύρος Λούης” όλοι περίμεναν η ΑΕΚ να δώσει συνέχεια στις πολύ καλές της εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα (σ. σ. νίκες), ειδικά μετά την τελευταία σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο, όμως ο… καλεσμάνος της, είχε διαφορετική άποψη. Ο Ολυμπιακός Βόλου ο οποίος στο ματς του πρώτου γύρου στο Πανθεσσαλικό, είχε κερδίσει την “Ένωση” με 3-1 και είχε “υποχρεώσει” τον Ντούσαν Μπάγεβιτς σε παραίτηση, δεν χάλασε απλά το… κιτρινόμαυρο πάρτι. Διέσυρε τον “δικέφαλο” και “υποχρέωσε” τον κόσμο του να τον χειροκροτήσει!

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη εκμεταλλεύτηκε την κακή βραδιά των “κιτρινόμαυρων” και με εκπληκτική στρατηγική πέτυχε τη δεύτερη νίκη της μέσα στο ΟΑΚΑ μετά από αυτή που είχε σημειώσει εις βάρος του Παναθηναϊκού. Αυτή ήταν η τρίτη εκτός έδρας νίκη για τους “ερυθρόλευκους” στο φετινό πρωτάθλημα με την οποία αναρριχήθηκαν στην πέμπτη θέση της Super League και η πρώτη εντός για την “Ένωση”, η οποία έχασε έδαφος στην κούρσα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης (έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ).

Εκτός όλων των προαναφερθέντων, πρέπει να τονίσουμε ότι η αποψινή ήττα της ΑΕΚ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εντός έδρας στην ιστορία της σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Η μεγαλύτερη είχε καταγραφεί πριν από 39 χρόνια (συγκεκριμένα στις 26/11/1972), όταν ο Ολυμπιακός την είχε κερδίσει με 5-1!

Η σκακιέρα των προπονητών
O Μανόνο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με τη γνωστή. συνταγή. Ο Σάχα ήταν και πάλι κάτω από τα δοκάρια, έχοντας τον Γιάχιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Καράμπελα στο αριστερό και τους Δέλλα και Νασούτι ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ντιόπ και Μάκος ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι με τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο και Λαγό (από τα δεξιά προς τα αριστερά) να συνθέτουν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα της «Ένωσης», η οποία είχε στην κορυφή της επίθεσής της τον Μπλάνκο.

Από την άλλη ο Σάκης Τσιώλης κατέβασε τον  Ολυμπιακό Βόλου με σύστημα 4-1-4-1. Ο Γιακούποβιτς ανέλαβε την υπεράσπιση της εστία των «ερυθρολεύκων», έχοντας αμυντική τετράδα τους Ζελέσι, Τομάς, Σανκαρέ και Ρόκα (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Ο Αλβάρες είχε ρόλο λίμπερο μπροστά από την άμυνα, ενώ την τετράδα της μεσαίας γραμμής αποτελούσαν οι Μπρέσκα, Ουμπίντες, Καπετάνος και Μόνε (που άλλαζαν συνεχώς θέσεις και ρόλους). Τέλος ο Σολάκης ήταν ο μοναδικός προωθημένος των φιλοξενούμενων.

Αιφνιδίασαν οι φιλοξενούμενοι
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να θέλει να εκμεταλλευτεί τη. φόρα των τριών σερί εκτός έδρας νικών και τον Ολυμπιακό Βόλου να ψάχνει την κόντρα για να «χτυπήσει». Ένα «νεκρό» διάστημα των «κιτρινόμαυρων» από το 5′ έως το 20′ ήταν αρκετό για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη όχι μόνο να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, αλλά και να βάλει τις βάσεις για το δεύτερο σερί «διπλό» στο «Σπύρος Λούης» μετά από αυτό επί του Παναθηναϊκού.

Στο 12′ ο Σανκαρέ με καρφωτή κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Σάχα και άνοιξε το σκορ και στο 19′ η ΑΕΚ, έπαθε διπλή ζημιά. Αρχικά τραυματίστηκε ο Δέλλας και στην εξέλιξη της φάσης ο Ουμπίντες διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του Βόλου. Το αρχικό σοκ από το γκολ του αμυντικού του Ολυμπιακού Βόλου διαδέχθηκε η παγωμάρα και το black out των γηπεδούχων σε όλα τα επίπεδα. Τεχνική ηγεσία, παίκτες και κόσμος, έδειχναν ανίκανοι να αντιδράσουν.

Η Original έδωσε το σύνθημα, το γήπεδο ξύπνησε, ο Χιμένεθ μετά την αντικατάσταση του Δέλλα άλλαξε και τον Λαγό με τον Λεονάρντο, η ΑΕΚ βγήκε μπροστά, αλλά δεν βρήκε διαδρόμους για να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γιακούποβιτς. Οι φιλοξενούμενοι ροκάνιζαν με κάθε ευκαιρία το χρόνο, οι «κιτρινόμαυροι» εκνευρίστηκαν και το ημίχρονο έληξε χωρίς να αλλάξει τίποτε άλλο.

Νέο «χαστούκι»
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε στόχο στο δεύτερο ημίχρονο να μπει και να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Οι «κιτρινόμαυροι» για 15′ περίπου λεπτά ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν κάπως τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στην πρώτη τους αντεπίθεση έβαλαν ταφόπλακα στις ελπίδες ανατροπής που είχαν οι γηπεδούχοι.

Ο Μπρέσκα εκδήλωσε υποδειγματικά μία αντεπίθεση από τα δεξιά, εκμεταλλευόμενος το παιδικό λάθος του Καράμπελα και ο Μόνχε δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σημειώσει το τρίτο γκολ της θεσσαλικής ομάδας και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Η ΑΕΚ με βαριά καρδιά και πόδια προσπαθούσε να. πλησιάσει την εστία του Γιακούποβιτς, όμως η πανέξυπνα στημένη ομάδα του Σάκη Τσιώλη, με εκπληκτική αμυντική λειτουργία δεν της επέτρεπε ούτε να σκεφτεί ότι μπορεί να απειλήσει.

Το πάρτι της ομάδας του Αχιλλέα Μπέου όμως δεν είχε ολοκληρωθεί. Σε μία ακόμα αντεπίθεσή τους οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ, υποχρεώνοντας τους φίλους της ΑΕΚ να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να τους χειροκροτήσουν. Ο Μπρέσκα ήταν ο δημιουργός και ο Καπετάνος ο εκτελεστής του «δικεφάλου» που για ακόμα μία φορά φέτος ξενέρωσε τον κόσμο του. Μάλιστα ήταν τέτοια η απογοήτευση των οπαδών της ΑΕΚ που δεν είχαν διάθεση ούτε να. αποδοκιμάσουν μετά τη λήξη του ματς!

* Πριν την έναρξη του αγώνα, βραβεύτηκε ο βετεράνος γκολκίπερ του “δικεφάλου”, Σπύρος Οικονομόπουλος, ο οποίος “υπηρέτησε” την ΑΕΚ από την περίοδο 1979-1980  έως και τη σεζόν 1991-1992…

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 19η
Γήπεδο: “Σπύρος Λούης”, ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μαγιάννης (Άρτας)
4ος: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Η εξέλιξη του αγώνα:
1′: Ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους “κιτρινόμαυρους” στη σέντρα
5′: Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης
8′: Σουτ του Καράμπελα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σε φάουλ κομπίνα με τον Σκόκο, ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα
8′: Γύρισμα του Μόνχε από τα αριστερά, ο Σολάκης έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε και στο χέρι του Νασούτι, πριν ο Δέλλας τη γυρίσει στον Σάχα. Σωστά ο Μάνταλος δεν καταλόγισε πέναλτι
10′: Σουτ του Καπετάνου μέσα από την περιοχή από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε σε πόδι παίκτη της ΑΕΚ και κατέληξε κόρνερ…
11′: Σέντρα του Σολάκη από τα αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Μόνχε από τη μικρή περιοχή, ο Σάχα δύσκολα πέταξε τη μπάλα κόρνερ…
12′: ΓΚΟΟΟΛ (0-1): Κόρνερ του Καπετάνου από τα δεξιά, άστοχη έξοδος του Σάχα και ο Σανκαρέ που βρισκόταν μόνος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων!
18′: Μακρινό σουτ του Σολάκη, η μπάλα έφυγε άουτ…
19′: ΓΚΟΟΟΛ (0-2): Υπέροχη κάθετη πάσα του Καπετάνου για τον Ουμπίντες, ο οποίος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Σάχα, διπλασιάζοντας τα γκολ των φιλοξενούμενων!
21′: Ο Αργυρίου στη θέση του Δέλλα που αποχώρησε τραυματίας
23′: Ο Μάκος έσπρωξε από πίσω τον Καπετάνο, αλλά ο Μάνταλος αρκέστηκε στο να του κάνει παρατηρήσεις
24′: Φάουλ του Σκόκο, κεφαλιά του Μπλάνκο, η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Γιακούποβιτς
26′: Βολίδα του Σκόκο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων
30′: Ο Ουμπίντες είδε λίγο έξω από την εστία τον Σάχα, έκανε από μακριά το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ
35′: Μακρινό σουτ του Καράμπελα, η μπάλα κόντραρε σε πόδι του Ολυμπιακού Βόλου και ο Γιακούποβιτς τη μπλόκαρε εύκολα
37′: Σουτ του Καπετάνου έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Σάχα μπλόκαρε τη μπάλα
38′: Ο Λεονάρντο στη θέση του Λαγού
39′: Φαλτσαριστό πονηρό σουτ του Ουμπίντες έξω από την περιοχή, ο Σάχα μπλόκαρε τη μπάλα
43′: Ο Λεονάρντο με μακρινή εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Γιακούποβιτς, ο οποίος κατάφερε τελικά να τη διώξει με τη γροθιά του
44′: Κίτρινη κάρτα στον Μάκο για διαμαρτυρία
44′: Κίτρινη κάρτα στον Καράμπελα για φάουλ
45′: Τρία είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
45’+4′: Κίτρινη κάρτα στον Σολάκη
45’+4′: Λήξη του ημιχρόνου

46′: Ξεκίνησε το β’ μέρος. Καμία αλλαγή από τους δύο τεχνικούς
46′: Κόρνερ του Λεονάρντο από τα δεξιά, κεφαλιά του Νασούτι, ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε τη μπάλα
50′: Κίτρινη κάρτα στον Αλβάρες για φάουλ
52′: Ο Μητρόπουλος στη θέση του Ουμπίντες
53′: Γέμισμα του Σκόκο στην περιοχή, κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε τη μπάλα
55′: 7-11 τα φάουλ που έχουν κάνει οι δύο ομάδες…
56′: Κίτρινη κάρτα στον Ρόκα για φάουλ
58′: Συρτό σουτ του Σκόκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γιακούποβιτς έπεσε με τα ακροδάχτυλα στην αριστερή του γωνία και παραχώρησε κόρνερ…
60′: Φάουλ του Λεονάρντο, η μπάλα κόντραρε σε πόδια παικτών του Ολυμπιακού Βόλου και κατέληξε κόρνερ
61′: ΓΚΟΟΟΛ: (0-3): Λάθος του Καράμπελα κάτω απο τη σέντρα, ο Μπρέσκα έφυγε… σφαίρα στην αντεπίθεση από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα τη μπάλα και ο Μόνχε δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να τη σπρώξει στα δίχτυα!
62′: Ο Μάρτιν στη θέση του Σολάκη
67′: Σέντρα του Ρόκα από τα αριστερά, κεφαλιά του αφύλακτου Μητρόπουλου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφυγε άουτ
69′: Σέντρα του Καράμπελα, ο Νασούτι πήρε την κεφαλιά από τον Μόνχε, ο Λυμπερόπουλος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διότι ο Μάνταλος σφύριξε φάουλ στην προσπάθεια του Αργεντινού αμυντικού της ΑΕΚ…
74′: Μακρινό σουτ του Μάκου, η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Γιακούποβιτς
75′: Ο Γκερέιρο στη θέση του Μάκου
80′: ΓΚΟΟΟΛ (0-4): Ο Μπρέσκα άνοιξε τη μπάλα δεξιά στον Καπετάνο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Σάχα! Ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει ένα ανεπανάληπτο πάρτι στο “Σπύρος Λούης”
81′: Ο Ακόστα στη θέση του Καπετάνου
86′: Μακρινό σουτ του Μπρέσκα, η μπάλα έφυγε άουτ
87′: Ο Αργυρίου γυρίζει τη μπάλα με δύναμη στον Σάχα και ο Αργεντινός τερματοφύλακας μετά βίας προλαβαίνει να τη στείλει κόρνερ και να αποτρέψει το 0-5…
90′: Τρία είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90’+3′: Λήξη του αγώνα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας (21′ Αργυρίου), Νασούτι, Ντιόπ, Μάκος (75′ Γκερέιρο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Λαγός (38′ Λεονάρντο), Μπλάνκο
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Κλωναρίδης, Αργυρίου, Νταντόμο, Γκερέιρο, Έντερ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τομάς, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζελέσι, Αλβάρες, Μπρέσκα, Καπετάνος (81′ Ακόστα), Ουμπίντες (52′ Μητρόπουλος), Μόνχε, Σολάκης (62′ Μαρτίν)
Στον πάγκο: Ρόκα, Ζέρης, Αναστασίου, Γκοτοβός

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες του αγώνα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.