Ο Πατρίκ Κομνηνός, ήταν καλεσμένος της εκπομπής, SuperLeague Experts, με τους Δημήτρη Παπανικολάου και Δημήτρη Κανελλάκη.

Ο Πατρίκ Κομνηνός, ήταν καλεσμένος της εκπομπής, SuperLeague Experts, με τους Δημήτρη Παπανικολάου και Δημήτρη Κανελλάκη. Ο Γενικός Διευθυντής της Super League, μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τη διοργανώτρια αρχή και όχι μόνο…
 
Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεών του:

Για τη Super League: Έχουμε κλείσει δύο πολύ σημαντικές οικονομικές συμφωνίες με τη NOVA και τον ΟΠΑΠ. Σε πολύ δύσκολους καιρούς είμαστε από τους ελάχιστους οργανισμούς που έχουν τέτοια οικονομικά κέρδη.

Για το παράδειγμα της Λάρισας με την κατασκευή του AEL FC ARENA: Η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί σύμμαχος στις ομάδες και να τους δώσει κίνητρα προκειμένου να χτιστούν νέα γήπεδα. Να τους απαλλάξει από τη γραφειοκρατία.

Για το αν γίνεται να διεξάγεται πριν το παιχνίδι της Σούπερ Λιγκ, η αναμέτρηση του πρωταθλήματος κάτω των 21:  Τεχνικά είναι πολύ δύσκολα να διοργανωθούν δύο αγώνες στο ίδιο γήπεδο την ίδια μέρα. Και οργανωτικά και από θέματα ασφαλείας. Αυτό που έχουμε κάνει είναι να παίζονται παραμονή του κανονικού αγώνα τα παιχνίδια της δεύτερης ομάδας. Με αυτό τον τρόπο οι προπονητές της πρώτης ομάδας παρακολουθούν τις αναμετρήσεις και πολλές φορές παίρνουν παίκτες στην αποστολή. Ολοι οι προπονητές και όλοι οι παράγοντες έχουν αγκαλιάσει αυτή
την προσπάθεια. Είναι ένας μηχανισμός αντιμετώπισης της κρίσης, γιατί πολλά παιδιά που παίζουν στη Σούπερ Λιγκ έχουν αγωνιστεί σε αυτό το πρωτάθλημα. Αυτοί οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να καθιερωθούν και να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους. Υπάρχουν προτάσεις σε δύο άξονες για την αξιοποίηση των παικτών από τις ακαδημίες. Ο περιορισμός των αριθμών συμβολαίων, δηλαδή όλες οι ομάδες να έχουν τον ίδιο αριθμό συμβολαίων και ο άλλος να υπάρχει στο ρόστερ κάποιος συγκεκριμένος αριθμός παικτών από τις ακαδημίες. Δηλαδή να μην υπάρχει διαφορά από την πρώτη ομάδα μέχρι την τελευταία, όλες να έχουν τον ίδιο αριθμό παικτών στο δυναμικό τους.

Για την ΑΕΚ: Είναι δύσκολο να ψάξει κανείς εξηγήσεις, όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά για όλες τις ομάδες που δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Πολλές μεγάλες ομάδες, από τις δυνατές του πρωταθλήματος, χαρακτηρίζονται από σκαμπανεβάσματα και έχουν χάσει πολλούς βαθμούς στην έδρα τους και αυτό φαίνεται στη βαθμολογία. Αξίζει αναφοράς πως ΠΑΟΚ και Αρης δεν τα πάνε καλά στο πρωτάθλημα, αλλά έχουν πάει καλά στην Ευρώπη. Επαιξαν πολλά παιχνίδια από το καλοκαίρι στα προκριματικά, ενώ στην κλήρωση πολλοί τους είχαν ξεγραμμένους.
Μάλιστα ο Αρης έπαιξε και άφησε εκτός την κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης. Πολλές φορές έπαιξαν παιχνίδι στην Ευρώπη μετά από άτυχα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Πολλές είναι οι αιτιολογίες και ξεχωριστές για κάθε ομάδα. Οι βαθμοί που έχουν εισπραχθεί από τις μικρότερες ομάδες απέναντι σε ΑΕΚ, Αρη και ΠΑΟΚ έχουν ανεβάσει και τον πήχη στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Για το αν υπάρχει φαινόμενα ρατσισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα: Στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον ΠΑΟ λέγεται πως ακούστηκαν κάποια ρατσιστικά συνθήματα. Δεν ήμουν στο γήπεδο και λέω αυτά που διάβασα. Αυτά τα πράγματα δεν υπήρχαν στα δικά μας γήπεδα και είναι καταδικαστέα όχι επειδή έγινε σε ένα παίκτη εγνωσμένης αξίας. Ελπίζω αυτά να ήταν μία κακή παρένθεση.

Για τη διαιτησία: Ασχολούμαστε πάρα πολύ με τη διαιτησία στην Ελλάδα, είναι ένα μόνιμο άλλοθι για την αποτυχία. Για εμένα η διαιτησία πηγαίνει καλά και διορθώνεται. Γίνονται προσπάθειες και όταν υπήρξαν κακές διαιτησίες λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. Προσωπική μου άποψη είναι πως αν ένας διαιτητής μένει στο ψυγείο δεν κάνει καλό. Χρειάζεται εκπαίδευση, όπως είναι στο σχολείο που διαβάζεις και δίνεις διαγωνίσματα.

Για τη βία: Η μάχη με τη βία δεν δίνεται μονομερώς από τη Σούπερ Λιγκ. Δεν γίνεται ένας χώρος να αυτοκαθαρθεί. Μετά από ακραία επεισόδια που έγιναν πέρσι με μάχες μέσα στο γήπεδο ήρθαμε σε συμφωνία με την ΕΠΟ για πιο “βαρύ” κώδικα με μεγάλες ποινές. Τα επεισόδια φέτος είναι διαφορετικά, έχουμε αποφύγει τις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών δύο ομάδων. Εχουν γίνει με οπαδούς που έχουν εναντιωθεί με τις διοικήσεις των ομάδων τους. Τα δικά μας πρόστιμα είναι τα πιο υψηλά που υπάρχουν από όλα τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Χρειάζεται και η βοήθεια των
Αρχών για να λυθεί το θέμα της βίας. Πρέπει να συζητήσουμε με την Αστυνομία για τη χρήση δακρυγόνων απέναντι σε μία ομάδα 200 ατόμων. Είμαστε η μοναδική χώρα που για 100-200 παιδιά η αστυνομία για να τα απομακρύνει κάνει χρήση δακρυγόνων. Πέρσι σε όλες τις διοργανώσεις για όλα τα αθλήματα έγιναν 80 συλλήψεις, ενώ στη Δανία μόνο στο πρωτάθλημα είχαμε 720 συλλήψεις. Αν δεν συλληφθούν αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια δεν θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα της βίας.

Για τη βελτίωση του “προϊόντος”: Συζητήσεις γίνονται για το πώς θα βελτιωθεί το πρωτάθλημα μας, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για τη μείωση των ομάδων. Δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στο τραπέζι. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τη βελτίωση του πρωταθλήματος και στο παρελθόν το πράξαμε με την εφαρμογή των πλέι οφ, τα οποία μετά από τόσα χρόνια μπορούμε να πούμε πως ήταν πετυχημένο εγχείρημα.